» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
1161 / 1161
»
»»

Alfa Dog ::

Kaj pa je boljše?

Han ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Alfa Dog ::

@Han, najlepša hvala za predloge; na PCIe 5.0 sem kar pozabil...

Naročeno po predlogu, čez 2 tedna pa se oglasim v temi "kako za vraga vse to spraviti skupaj da bo delalo" :))

Ijus ::

v pon dobim Razer Basilisk V3 PRO 35k
grem v velenje jo osebno iskat
bom full đek

bom prišel ke pa rekel: dobar dan! prišel sem po miško!
pa bo rekel gospod prodajalec: nimamo mišk. mi imamo tukaj samo mačke...
in pol bodo pričle tri lepe mačke z obilnimi prsmi, lepimi očmi in ustnicami, vse švedkinje, blond, s petkami, minikami,...

... in pol se bom zbudil :))
pa moral it v velenje po miško
pa bom tam rekel: dobar dan! prišel sem po miško!
in pol bodo pričle tri lepe mačke z obilnimi prsmi, lepimi očmi in ustnicami, vse švedkinje, blond, s petkami, minikami,...

... in pol se bom zbudil :))
pa moral it v velenje po miško
pa bom tam rekel: dobar dan! prišel sem po miško!

...

:))

tko se bi bil Bogec špilal z mojo Razer Basilisk V3 PRO 35k miško s scrolanjem koleščka - prodajalec; med tem ko bi čakal moj prihod
ta loop bi trajal tolk časa dokler ne bi prišel njegov šef pa ga zaheblal po buč češ kaj zapravlja čas za onegavljat se z mojo bodočo miško ker bi bil hotel bit full đek
pi*** mu mal mat****
soundcloud.com/rising-night-wave ... moja elektronska glasba
deviantart.com/ijus-666 ... moje AI generirane slike

globoko grlo ::

dost drog zate
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

tony1 ::

Švedinje.

:))

sorry. mal preveč kufeta je blo v petek.
miška je pa brutalija. na polno je dobra.
mal prej prišel iz velenja.

hojnikb ::

mal prej prišel iz velenja.

Explains so much.
#brezpodpisa

yoco ::

Živjo! Rabim vaše nasvete. Kupil bi si 1TB SSD. Večinoma bi ga uporabljal za igre. Ogledujem si Samsung 990 EVO Plus, Corsair MP600 in Crucial T500. Katerega bi mi priporočali?

mtosev ::

Jaz bi priporočal nov Samsung 9100 PRO. Čisto novi model je.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

Jaz bi priporočal nov Samsung 9100 PRO. Čisto novi model je.

Je tudi temu primerna cena! :) Pa MB mi podpira PCIE 4.

poper ::

yoco je izjavil:

Živjo! Rabim vaše nasvete. Kupil bi si 1TB SSD. Večinoma bi ga uporabljal za igre. Ogledujem si Samsung 990 EVO Plus, Corsair MP600 in Crucial T500. Katerega bi mi priporočali?

Tistega, ki ga dobiš najceneje. Če proračun dopušča razmisli o 2 TB.

poper je izjavil:

yoco je izjavil:

Tistega, ki ga dobiš najceneje. Če proračun dopušča razmisli o 2 TB.

Se pravi kakšne večje razlike med diski ni?

poper ::

Ne, med vsakodnevno rabo in igrami ne boš opazil razlike med nvme diski.

Furbo ::

Jaz imam 3 Samsung SSDje samo zato, ker je bil prvi SSD Samsung in nočem imeti več kot en program zanje (Samsung Magician).

Drugače je povsem vseeno kaj vzameš, vsaj med temi, ki si jih omenil.
Pa tudi programska oprema je opcijska.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Kurzweil ::

@Furbo, zakaj pa rabiš to navlako, ki pride zraven, v tvojem primeru Samsung Magician ali karkoli že? Backup podatkov in razno diagnostiko lahko delaš s katerim koli programom hočeš... mogoče je kakšen feature, ampak da sedaj pa samo jemlješ Samsung diske zaradi tega? Pa sprašujem to v nekem normalnem tonu, ker me dejansko zanima...

PacificBlue ::

Samsung Magician je precej robusten program in dela čisto v redu. Tudi sam ga uporabljam, predvsem za posodobitve firmwarea. So pa njegove funkcije omejene, ce uporabljas druge brand ssdje.
Za samsung ssdje je pa zelo dobra zadeva.
I’m out.
:3

Buggy ::

Jaz imam zato samo WD-jeve NVM-e, ker kot je rekel PacificBlue nadgrajujes Firmware in pri mojih je bilo to ze kar pogosto, delas pa to seveda z namenskim SW. Diagnostika je zgolj postranska zadeva.

Lexar NM790 2TB mi caka se na stalazi, za novo masino, ki pa bo kot kaze sele nekje v drugi polovici 2026 in 2TB je ze sedaj dost majhen, a sem ga kupil pred podrazitvijo 2 leti nazaj za 90EUR tako da bo ok vseeno pa ga nimam vec kam stlacit na X470 plati, na PCIe kartico pa ne bom tlacil, pa sem jo kupil glih zato da bom reorganiziral diskovje...jao boze impulzivni nakupi :D

Leto 2026 bo super za menjavo cele masine. novi Ryzen proci (upam da tud kaksen nov revision AM5 plate) in nov gen GPU-jev...sploh AMD z RDNA5 al karkol bojo ze temu rekli...tako da stay tuned

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

PacificBlue ::

Sam sem moral lexar ssd prestavit v drug pcie lane, ker drugace mi je nvidia grafika delala Pcie x8, namesto x16.
To je odvisno od motherboarda, sam vec katera plosca si deli pcie z grafiko in pcie m.2
Če kdo slučajno tega ne ve:)
I’m out.
:3

scipascapa ::

««
1161 / 1161
»
»»