Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi

ameba ::
No ja kar se tiče matične, bi tud H lahko vzel :-)
Nekak sem pristaš, da dražja kot je matična kvalitetnejša je in za 100€ se mi zdi OK cena + če že lahko vzameš Z :-)
Nisem našel cenejšega ohišja oz. vsaj kakega z 550W.
Nekak sem pristaš, da dražja kot je matična kvalitetnejša je in za 100€ se mi zdi OK cena + če že lahko vzameš Z :-)
Nisem našel cenejšega ohišja oz. vsaj kakega z 550W.

_IKE_ ::
Tale napajalnik rasurbo ni 80plus ...tako je vprašanje koliko da dejansko od sebe
Glede na zelo nizke cene rama bi se res splačalo kupiti 8gb namesto 4
Grafično zamenjaj z 460gtx ali ati 6870, ali kot je en prej zapisal pa morda rabljeno 5850 če najdeš kje dobro in poceni (sam osebno bi raje kupil novo kartico )
Če misli navijat potem potrebuje še dober hladilnik za procesor noctua ali mugen 3, pa tudi tisti ventilatorji bodo potem prav prišli, morda še 80+ napajlnik....
Glede monitorja pa naj več povedo drugi se ne spoznam...
Če pa navijanje odpade:
Potem pa 2400/2500 in osnovna plošča h61 z usb 3.0 in sata 3....
Grafično zamenjaj z 460gtx ali ati 6870, ali kot je en prej zapisal pa morda rabljeno 5850 če najdeš kje dobro in poceni (sam osebno bi raje kupil novo kartico )
Če misli navijat potem potrebuje še dober hladilnik za procesor noctua ali mugen 3, pa tudi tisti ventilatorji bodo potem prav prišli, morda še 80+ napajlnik....
Če pa navijanje odpade:

dogo ::
Zakaj potem Z68, če ne bo navijal? Če ne bo navijal je popolnoma vseeno, če vzame neko cenejšo H67 plato.
H plate so le cca. 10 evrov cenejše, zakaj ne bi potlej vzel Z.
Tale napajalnik rasurbo ni 80plus ...tako je vprašanje koliko da dejansko od sebe
80 plus pomeni le izkoristek napajalnika iz vtičnice, njegov output pa je še vedno 650w, četudi ni 80 plus, le več bo vlekel iz vtičnince (tu nočem debatirat o kvaliteti ali nekvaliteti)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dogo ()

PrimozR ::
Če pa navijanje odpade:
Napajalnik mora od sebe dati 600 W, ne glede na to kako učinkovit je. Problem je, da več potegne na drugi strani, torej pri 50% učinkovitosti in 600 W porabe iz zida potegne 1200 W.

Mrakw ::
@mrakw:
pa odstran si ventilator, pa teh 18€ raj vlož v eno plato za 100€.
Ne verjamm da boš navijal, pa če bi bi rabu bolšo plato ... Procesor 2400 ni slabši od 2500k, tako da ti je vseeno
Pa priporoču bi ti da vzameš :
ASRock Z68 Pro3 103.20 €
Intel Core i5 2400 (3,10Ghz, 6MB) BOX 186.00 €
Transcend Jetram 8GB 1333Mhz cl9 KIT 46.80 €
Pa ohišje tole vzam k ma napajlanik pa še USB 3.0, ne pa tist posebi...
Rasurbo Vort-X USB 3.0 650W Silent/Eco
[Vort-X Eco 6] 80.00 €
Pa grafo kot je reku IKE oz. kupi si rabljeno HD 5850 za 120€ pa si zmagu !
Monitor ti priporočam, da si greš pogledat mau, ne kr uzet na blef kr enga. Če boš igrov igre, te bo tepu sistem.
Raj vzami 20".
Rabu bi računalnik za video obdelavo ker je to tudi moj poklic...
in zato sem si zamislil 2500k... oz vem 2400 oz 2500 tudi ni slabo... za graficno se sestrinjam... za ram sem vzel 2x 4GB 1600Mhz ali je bolje da vzamem 1x 8Gb?... za ohišje hvala... lep predlog :) Graficno bom vzel boljso...
Sam za ekran malo cvikam... ker se ne spoznam... za video obdelavo vem da bi mogel vzeti en monitor za 1000eu a ne? sam dnarja ni :)

Monitor nima veze pri video obdelavi oz. nikoli nisem tega zasledil, ker se na to ne spoznam ne bom preveč komentiral.
Za video obdelavo bi si lahko omislil SSD, ta bi zelo pohitril celoten sistem in če ti igre niso prioriteta, vseeno vzami neko cenejšo grafiko, v najboljšem primeru rabljeno.
Škoda dati 160€za nekaj kar ne rabiš ...
Kupi 2x4GB, pa pusti te MHz pri miru, ker nimajo veze, vzami najcenejše rame.
Za video obdelavo bi si lahko omislil SSD, ta bi zelo pohitril celoten sistem in če ti igre niso prioriteta, vseeno vzami neko cenejšo grafiko, v najboljšem primeru rabljeno.

FlyingBee ::
za video obdelavo i7 procesor in grafično dobro samo v primeru, da bo program v katerem delaš izkoriščal CUDA od nvidie ali podobno od ATI (AMD) grafične, drugače imajo quick sync grafične od sandy bridge
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

PrimozR ::
V bistvu je tudi pri video obdelavi zadnje čase pogosto popravljanje barv (sploh pri kakih GoProjih), torej je dober monitor vseeno pomemben.

theBill ::
Še enkrat pozdrav iz moje strani:
po nasvetih na prejšnji strani sem sestavil naslednjo konfiguracijo:
Rasurbo Vort-X USB 3.0 650W Silent/Eco - 80€ (Dino)
Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX - 204€ (Dino)
Scythe Mugen 3 rev.B - 44 € (AGT)
Corsair PC3-12800 KIT "Vengeance" 8192MB 1600 MHz DDR III - 45€ (AGT)
Samsung SH-S222AL LightScribe - 22€ (AGT)
Western Digital 1TB "CaviarBlack" - 125€ (AGT) za disk komot počakam, da cene padejo, preden kupujem kaj večjega, samo rabljenega pa ne bi kupoval, pa tudi cena tega se mi ne zdi pretirana.
Pri grafični imam dve opciji, predlagali ste sicer MSI, našel pa sem nekaj cenejšo Gigabyte. Obe imata po dva ventilatorja, je sploh kakšna razlika med njima?
- MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC (220€)http://www.dinokomp.si/product_info.php...
- Gigabyte GeForce GTX 560 Ti 1GB OC
http://www.dinokomp.si/index.php?cPath=...
Tudi pri matični imam dve opciji (rad bi si pustil odprto opcijo za SLI v prihodnosti, če bo grafa prešvoh, da pač dodam še eno Geforce 560 ti)
Predlagano ASRock Z68 Pro3 103 €
ali pa
Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 - 135.60 € (je dovolj dobra za SLI? Je plata v redu za navijanje procesorja? USB 3.0 in SATA 3 ima, HDMI izhod pa tudi, tako da glede tega je OK)
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
po nasvetih na prejšnji strani sem sestavil naslednjo konfiguracijo:
Rasurbo Vort-X USB 3.0 650W Silent/Eco - 80€ (Dino)
Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX - 204€ (Dino)
Scythe Mugen 3 rev.B - 44 € (AGT)
Corsair PC3-12800 KIT "Vengeance" 8192MB 1600 MHz DDR III - 45€ (AGT)
Samsung SH-S222AL LightScribe - 22€ (AGT)
Western Digital 1TB "CaviarBlack" - 125€ (AGT) za disk komot počakam, da cene padejo, preden kupujem kaj večjega, samo rabljenega pa ne bi kupoval, pa tudi cena tega se mi ne zdi pretirana.
Pri grafični imam dve opciji, predlagali ste sicer MSI, našel pa sem nekaj cenejšo Gigabyte. Obe imata po dva ventilatorja, je sploh kakšna razlika med njima?
- MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC (220€)http://www.dinokomp.si/product_info.php...
- Gigabyte GeForce GTX 560 Ti 1GB OC
http://www.dinokomp.si/index.php?cPath=...
Tudi pri matični imam dve opciji (rad bi si pustil odprto opcijo za SLI v prihodnosti, če bo grafa prešvoh, da pač dodam še eno Geforce 560 ti)
Predlagano ASRock Z68 Pro3 103 €
ali pa
Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 - 135.60 € (je dovolj dobra za SLI? Je plata v redu za navijanje procesorja? USB 3.0 in SATA 3 ima, HDMI izhod pa tudi, tako da glede tega je OK)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: theBill ()

Monitor nima veze pri video obdelavi oz. nikoli nisem tega zasledil, ker se na to ne spoznam ne bom preveč komentiral.
Monitor je zelo pomemben saj ta video, ki ga obdelujes bo tvoj končni izdelek. ta koncni izdelek pa potrebije pravilne barve,....
za graficno se malo razmišljam...
samo se to me zanima ali res ni bistvene razlike v ramih ko gledam da je nek ram 4GB npr. stane 10eu neki 4GB rama pa stane kar 60eu... a je to res taksna razlika (tudi med 1333Mhz in 1600Mhz) a je to samo nategvancija?
Potem je najbolše vzeti nekaj cisto poceni?

goodrich ::
Živijo,
Prosim za komentar naslednje konfiguracije (komponente/cene so s sestavi.si).
7166 Mainboard S-1155 ASUS P8H61-M Pro (Rev.3.0), Micro-ATX(Osnovne plošče) 76.04€
6673 Procesor INTEL Core i5 - 2300, 2,80GHz, LGA1155, Quad-Core, Boxed(Procesorji) 178.30€
8920 Pomnilnik Kingston DDR3 1333MHz 4GB KVR1333D3N9/4(Pomnilnik) 20.61€
1189 Ohišje LC Power MIDI 648B LC420H 420W črn ATX(PC Ohišja) 39.32€
9198 SSD 64GB 2.5'' SATA3 MLC, CRUCIAL m4(SSD diski) 105.17€
Uporabljal se bo za domači računalnik:
- office, internet, filmi, občasno kakšna nezahtevna igra
Je za gledanje HD vsebine OK, če ne dodam grafične?
Dodal bi še IDE/SATA pretvornik za priklop starega diska in DVD-ja. Lahko kdo svetuje kaj preizkušenega (iz prve roke)?
Hvala in lp.
Prosim za komentar naslednje konfiguracije (komponente/cene so s sestavi.si).
7166 Mainboard S-1155 ASUS P8H61-M Pro (Rev.3.0), Micro-ATX(Osnovne plošče) 76.04€
6673 Procesor INTEL Core i5 - 2300, 2,80GHz, LGA1155, Quad-Core, Boxed(Procesorji) 178.30€
8920 Pomnilnik Kingston DDR3 1333MHz 4GB KVR1333D3N9/4(Pomnilnik) 20.61€
1189 Ohišje LC Power MIDI 648B LC420H 420W črn ATX(PC Ohišja) 39.32€
9198 SSD 64GB 2.5'' SATA3 MLC, CRUCIAL m4(SSD diski) 105.17€
Uporabljal se bo za domači računalnik:
- office, internet, filmi, občasno kakšna nezahtevna igra
Je za gledanje HD vsebine OK, če ne dodam grafične?
Dodal bi še IDE/SATA pretvornik za priklop starega diska in DVD-ja. Lahko kdo svetuje kaj preizkušenega (iz prve roke)?
Hvala in lp.

Neki si pomešal, grafična in prikaz barv nimata prav veliko skupnega, vsaj ne toliko, kot dober prikaz barv in kvaliteten monitor (beri: IPS matrika LCD-ja).
+1
Tudi to vem... seveda tisto kar ti gledas je najpomembnejse... Monitor potem pa graficna... jasno... sej razumem to :)
+1
Tudi to vem... seveda tisto kar ti gledas je najpomembnejse... Monitor potem pa graficna... jasno... sej razumem to :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mrakw ()

Gibbs007 ::
Kupujem računalnik v vrednosti do 500€. Računalnik se bo uporabljal za zahtevnejše igre (BF3,..) na resoluciji 1920x1080, Blender, in ostale nezahtevne stvari. Ne potrebujem trdega diska.
Edit: A se še da odkleniti Phenom II X4 960T? Vem, da potrebuješ pravo matično, vendar kako nevarno za procesor je to?
Edit: A se še da odkleniti Phenom II X4 960T? Vem, da potrebuješ pravo matično, vendar kako nevarno za procesor je to?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gibbs007 ()

Evo, po kar nekaj brskanja po netu sem sestavil dokončno gamer konfiguracijo. Je še kaj za spremenit, optimizirat?
Matična: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Procesor: Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB)
Proc. hladilnik: Scythe Mugen 3 rev.B
Grafična: MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC
RAM: Corsair PC3-12800 KIT "Vengeance" 8192MB 1600 MHz DDR III Cl9
DVD-RW: Samsung SH-S222AL LightScribe
Disk: Western Digital 1TB "CaviarBlack"
Napajalnik: Corsair Gamer Series GX 600W
Ohišje: Rasurbo Vort-X USB 3.0
Zgodovina sprememb…

Ja ne kupt novga diska oz. kup enga rabljenega in počaki ene 5 mescov da se vse skupi optimizira ....

Buggy ::
@theBill: jaz bi se mogoce stegnil se malo za mocnejsi napajlanik (GX 850W).
Opazam, da pri mojih sistemih v konfiguracijah ostajajo dalj casa zgolj ohisje in napajalnik...drugace pa si sestavil lepo uravnotezen sistem.
Opazam, da pri mojih sistemih v konfiguracijah ostajajo dalj casa zgolj ohisje in napajalnik...drugace pa si sestavil lepo uravnotezen sistem.

rebex ::
Kupujem računalnik do 500, največ 550€. Uporabljal bi ga predvsem za ogled filmov in igranje iger (COD MW2, Skyrim ...). Ne nekaj zelo zmogljivega, ker ne bom obdeloval videa in slik ter ne bom programiral. :D Kaj priporočate? Se mi splača kupit že sestavljen računalnik ali po delih in nato sam sestavim?
PS: če bo kdo našel kakšen dober predlog, naj prilepi tudi link.
PS: če bo kdo našel kakšen dober predlog, naj prilepi tudi link.

Ti maš glih tako ceno, da bo vse skupi bol tko tko. Trenutno so diski ful ful dragi in ti drastično zbije tvoj budget.
Kakšna
H67 plata,
i3 procesor,
8 gb rama,
ohišje z napajalnikom,
rabljeno grafiko ( priporočam HD 5850 ),
disk pa tud en rabljen, dokler se na trgu cene stabilizirajo
Recimo, če kupiš rableno robo lahko ful profotiraš:
ASRock Z68 Pro3 103.20 €
[Vort-X Eco 6] 80.00 €
Kupi si rabljeno HD 5850 za 120€ + en disk za 30€ pa je okol 560€
To bi blo optimalno 4 jedrni procesor, ki ti bo dolgo služil, ram je ram ohišje ima podporo USB 3.0, najpajalc ni tok švoh, matična je pa OK.
Če si ziheraš, pa pač kup novo grafično, pa nov disk, sam bi se ti ful spremenil use skupi, ker za špile je ta grafika TOP za ta dnar in si vsja 3 leta frej če ne celo več ....
Kakšna
H67 plata,
i3 procesor,
8 gb rama,
ohišje z napajalnikom,
rabljeno grafiko ( priporočam HD 5850 ),
disk pa tud en rabljen, dokler se na trgu cene stabilizirajo
Recimo, če kupiš rableno robo lahko ful profotiraš:
ASRock Z68 Pro3 103.20 €
[Vort-X Eco 6] 80.00 €
Kupi si rabljeno HD 5850 za 120€ + en disk za 30€ pa je okol 560€
To bi blo optimalno 4 jedrni procesor, ki ti bo dolgo služil, ram je ram ohišje ima podporo USB 3.0, najpajalc ni tok švoh, matična je pa OK.
Če si ziheraš, pa pač kup novo grafično, pa nov disk, sam bi se ti ful spremenil use skupi, ker za špile je ta grafika TOP za ta dnar in si vsja 3 leta frej če ne celo več ....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ameba ()

Kupujem računalnik v vrednosti do 500€. Računalnik se bo uporabljal za zahtevnejše igre (BF3,..) na resoluciji 1920x1080, Blender, in ostale nezahtevne stvari. Ne potrebujem trdega diska.

Mislil sem nekaj takšnega:
Procesor Intel Core i5 2310 2.9GHz
Ohišje LC PRO925B LC600H-12 600W
PowerColor Radeon HD 6870 1GB
TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V
MSI Z68A-G43 (G3)
Skupaj: 510€
A je dobra sestava?
Procesor Intel Core i5 2310 2.9GHz
Ohišje LC PRO925B LC600H-12 600W
PowerColor Radeon HD 6870 1GB
TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V
MSI Z68A-G43 (G3)
Skupaj: 510€
A je dobra sestava?

eieieie1 ::
vredu sestava
Ampak ne rabiš z68 plate, ker se procesor itak ne da navijat. Tako da bi lahko vzel eno h67 plato
Ampak ne rabiš z68 plate, ker se procesor itak ne da navijat. Tako da bi lahko vzel eno h67 plato
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eieieie1 ()

kakšen agility 3 ali corsair m4
ohišje daj kakšen cooler master silencio in napjalnik s 140 mm ventilatorjem
ohišje daj kakšen cooler master silencio in napjalnik s 140 mm ventilatorjem

Gray_Warden ::
obvezno kupi 8 gb rama (2 palčki po 4 gb) saj je razlika v ceni le nekaj eur...premalo da bi se splačalo varčevati na tem.
za ohišje glej da boš vzel takega, ki ima spredaj in zadaj 12 cm ventilator za boljše hlajenje.
za ohišje glej da boš vzel takega, ki ima spredaj in zadaj 12 cm ventilator za boljše hlajenje.
Why so serious?

Anney ::

ali pa 4 zaenkrat in lahko kasneje lepo nadgradiš, ker če pogledaš mal v process manager, ti ne bo presegel 4 gb v nobeni igri, tudi s 64bitnimi

aha, potem poglej za programe, ki jih uporabljaš in kupi rama dovolj, ker verjetno ceneje ne bo

Za 32 bit tko več kot 4gbne pride v poštev, ane? Tako da 8 bo dovolj, pa ostalo, priporočate kaj drugega?

Gray_Warden ::
če boš imel gor 32 bitne windowse, več kot 3.25 gb rama itak ne boš mogel uporabiti. Če boš kupil 4 gb ali več rama moraš nujno na računalnik namestiti 64 bitne windowse.
oprosti ker tega nisem omenil prej saj sem mislil da je to praktično samoumevno. Nevem kdo sploh še uporablja 32 bitne operacijske sisteme razen tistih ki uporabljajo ilegalne windowse
oprosti ker tega nisem omenil prej saj sem mislil da je to praktično samoumevno. Nevem kdo sploh še uporablja 32 bitne operacijske sisteme razen tistih ki uporabljajo ilegalne windowse
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gray_Warden ()

Robi :P ::

@theBill: jaz bi se mogoce stegnil se malo za mocnejsi napajlanik (GX 850W).
Sistema ne mislim nadgrajevat, mogoče edino dodatno grafično pa SLI, če bo ta ratala prešvoh. Po potrebi bi tudi kupil nov napajalnik.
Za ohišje me bolj kot ne BK, mi je pa skoraj popolnoma vseeno, kakšno je, saj ga ne bom imel razstavljenega sredi sobe.
So me pa na Tom's hardware spravili v dilemo, ko so mi predlagali boljšo grafično - in sicer 65€ dražjo MSI Radeon HD 6950 2GB Twin Frozr II OC ali pa celo 86€ dražjo Geforce GTX 560 ti 448 Cores 1280MB Twin Frozr III PE/OC. Se glede na price/performance res splača dati toliko več za grafično?
Še enkrat sestava gamer računalnika:

radecan ::
Tko glej...za neki budget gaming sestav vzami lc powerjev napajalnik silent giant 2.3. ( http://www.sestavi.si/index.php/item/di... ), ohišje si pa vzami takšno, ki ima malo cable managmenta, tu sem se jaz vštel s svojim lc-power 916, ki ga žal nima ;) in so kabli tudi po enournem trudu nekakšnega managmenta dejansko na istem placu kot so bili, le da so malo zvezani z vezicami ;)
pa lep pozdrav in srečno !
pa lep pozdrav in srečno !
|Gigabyte p67a-d3-b3|Intel i5 2400|Sapphire radeon 6770 1gb vapor-x|
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb

In kaj predlagaš? Pa da ne bo to kakšna kišta za 100€+, nekje max 60-80€ bi dal za ohišje.
Je tole recimo dovolj dobra zadeva?
Je tole recimo dovolj dobra zadeva?
Zgodovina sprememb…

kmetek ::
Zakaj delajo ohišja brez 3,5'' rež za notranje čitalce kartic ipd? Samo še 5,25'' delajo hudiča, večina brez pretvornikov

MrStein ::
Glede na tole tabelo, kaže da ostali chipseti nimajo določenih lastnosti. Zanima me, kaj je tisti SSD caching, ter ali res pri drugih chipsetih ni možen Crossfire?
SSD caching je, da priklopiš na plato en HDD in en SSD, skonfiguriraš in potem driver razporedi pogosto uporabljene podatke na SSD, da je delo hitrejše.
Tista vrstica pa ni o Crossfire ampak za prisotnost samih slotov.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::
Tu bi načeloma lahko shajal tudi brez grafične kartice, ker že CPU ima vgrajeno solidno grafiko.
Motiti se je človeško.