» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
97 / 1148
»»

ameba ::

Napajalnik vzami corsairja ali pa lcja ....

Cooler ::

ameba je izjavil:

Napajalnik vzami corsairja ali pa lcja ....

Kaj pa je narobe s tem napajalnikom? Po specifikacijah (http://www.thermaltakeusa.com/Product.a...
in review-ih (http://www.awardfabrik.de/netzteile/the...
http://www.overclockersclub.com/reviews... sodeč gre za odličen napajalnik.

Večina oz. vsi kupujejo corsair, LC, nekateri Enermax. Thermaltake ne poznam, zato sem mu predlagal da vzame tiste, ki jih kupuje večina.

s51as ::

To tudi jaz opažam da vsi norite nad Corsairjevimi napajalniki. Hudo dobri so tudi be quiet! napajalniki, recimo serija E9, ki je cenovno dosti ugodna pa še 80+ gold razred! 400W je okoli 70 EUR.
It's just me myself and I

Gibbs007 ::

Naajalnik bom ostal pri Thermaltake, ker je za isto ceno veliko boljši kot LC. Kaj pa ostale komponente, so v redu?

lele ::

No stric kupuje računalnik do 1000€,sedaj že dolgo nisem gledam kaj se bolj splača vzeti po delih ali komplet? V to ceno naj bi bil vštet tdi monitor ki naj bi moral biti malo večji. Hvala

Glej to je 2 strani nazaj

Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX 199.60 €
ASRock Z68 Pro3 99.60 €
TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V 45.00 €
MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC 220.80 €
.Rasurbo Vort-X USB3.0 39.90 €
Corsair Gaming Series GS600W - 80+ 78.00 €
Skupaj: 682.90 € na dinokomp

disk pa poglej rabljen na bolhi ali tukaj pod malimi oglasi

Kar ostane kupiš LCD monitor.

Drugače pa se splača kupiti po delih, ker sestavljeno so ponavadi nategi oz. starejša roba, ter precenjena.

kmetek ::

"Drugače pa se splača kupiti po delih, ker sestavljeno so ponavadi nategi oz. starejša roba, ter precenjena."

Večje laži še nisem slišal, vsi sestavljeni PCji imajo spisek komponent in ustrezen certifikat itd, preverjeni artikli. To ni nekaj skupaj zmetano, ne vem od kje vam ta ideja.
Sestava po delih je pač bolj smiselna za tiste, ki se spoznajo na to. Narejeni PCji pa za nekoga, ko kaj crkne, da mu ni treba ugotavljati, pa samo direkt na servis.
Da bi bila roba stara, nateg ali precenjena, prosim ne klamfat v 3 krasne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

joman ::

Lp,
nameravam zamenjati grafično kartico pa me zanima, če je NAPAJALNIK SILENTPOWER LC6650GP3-650W V2.3, dovolj močan za MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC

techfreak :) ::

Kaj menite o:
AMD Phenom II X4 955 (3,20Ghz 8MB)
Gigabyte GeForce GTX 550 1GB
Asus M5A99X EVO AM3+
Corsair Builder Series CX 500W

joman je izjavil:

Lp,
nameravam zamenjati grafično kartico pa me zanima, če je NAPAJALNIK SILENTPOWER LC6650GP3-650W V2.3, dovolj močan za MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC

Da :-)

kmetek je izjavil:

"Drugače pa se splača kupiti po delih, ker sestavljeno so ponavadi nategi oz. starejša roba, ter precenjena."

Večje laži še nisem slišal, vsi sestavljeni PCji imajo spisek komponent in ustrezen certifikat itd, preverjeni artikli. To ni nekaj skupaj zmetano, ne vem od kje vam ta ideja.
Sestava po delih je pač bolj smiselna za tiste, ki se spoznajo na to. Narejeni PCji pa za nekoga, ko kaj crkne, da mu ni treba ugotavljati, pa samo direkt na servis.
Da bi bila roba stara, nateg ali precenjena, prosim ne klamfat v 3 krasne.

No saj si si sam odgovoru na mojo kritiko. Narejeni PCji so za nekoga, ki se ne spozna na zadeve in mu je vseeno ali bo za robo vredno 500€ plačal 600€. Več zaslužka imajo trgovine na takih strankah, kar je logično, ni pa fer do stranke.
Moti me da so Leclerc, Bigbang, Merkator zastopniki za računalnike in prenosnike. Moglo bi se deliti, računalniške trgovine imajo tako robo, te večje pa naj se ne vtikajo v to. Zaradi večjih trgovin, posledično računalniške nimajo dovolj prometa, pa grem stavt da bi naredili boljše sisteme oz. jih naredijo samo v manjši količini.

Po eni strani si hud na veletrgovce ker prodajajo kao slabe računalnike za velik denar, po drugi strani si pa hud na veletrgovce ker prodajajo poceni računalnike in s tem onemogočajo računalniškim znanstvenikom (al kaj?) prodajo dragih kompletov?

A res misliš, da v neki specializirani računalniški trgovini dela človek, ki ve bistveno več o računalnikih od človeka ki dela na oddelku tehnike v Leclercu?

eieieie1 ::

Trenutno niti ni tako zelo veliko razlike med vrednostjo že sestavljenega pcja in enega ki bi si ga sam skup sestavil, ker so trdi diski svinjsko dragi... Drugače pa dobiš precej boljšega za enak denar, če si ga sam sestavljaš...

MrStein ::

In če prišteješ te stroške, ugotoviš, da si boljkone na istem.

Nič, grem sam avto sestavit, ker bom ceneje skoz prišel kot pri Štajeskem Avtodomu z že sestavljenim avtom... ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

Nič, grem sam avto sestavit, ker bom ceneje skoz prišel kot pri Štajeskem Avtodomu z že sestavljenim avtom... ;)

A res kakšni dodatni stroški? Pišeš na stran da ti ga sestavijo (nekateri celotnega, nekateri pustijo RAM zunaj) in je to to. Tvoja primerjava je pa res butasta...

gegoran ::

Pozdravljeni,

kupujem nov namizni računalnik v cenovnem rangu med 800-1000€ in sicer bi ga potreboval za normalno vsakodnevno uporabo (igre, photoshop, office itd.). Ker bi ga kupil za daljše časovno obdobje (nad 5 let), bi bilo fino, če bi toliko časa stvari spodobno delovale.

Prosim za vaše predloge, če se vam da sestaviti računalnik po komponentah in nato prilepiti link še toliko bolje (+ ceneje kot je za iste komponente - boljše je)

Fino bi bilo, da bi imel 120GB (kvaliteten) SSD disk (starega 150GB bi dodal iz sedanjega računalnika imam pa še 1TB zunanjega diska), 4 ali večjedrni procesor (ogledoval sem si 6 ali celo 8 jedrne - njami), grafiko, s katero bi delal Battlefield 3 na ultra nastavitvah (če je možno za ta denar).

Ker nisem toliko spremljal tehnološkega napredka že vnaprej hvala!

Lp

FlyingBee ::

raje kupi cenejšega in čez 2 leti zamenjaj grafično, čz 3 procesor, čez 5 pa matično in grafično, ...itd

tehnologija se spreminja in današnji zelo drag high end bo čez 2 leti isti ali celo slabši kot takrat srednji razred ali pa mogoče že čez 1 leto

Ravno zaradi tega, ker ne znam sam ne menjati, niti se mi s tem najbrš ne bo dalo ukvarjati bi vzel malce dražji sistem :) tako da bo pri tem najbrš ostalo :)

Sssaga ::

FlyingBee je izjavil:

raje kupi cenejšega in čez 2 leti zamenjaj grafično, čz 3 procesor, čez 5 pa matično in grafično, ...itd

tehnologija se spreminja in današnji zelo drag high end bo čez 2 leti isti ali celo slabši kot takrat srednji razred ali pa mogoče že čez 1 leto

Drage reči bodo zmeraj drage (npr.: intel 990X) in zato dostopne le hardcore freakom, ki majo keš. Ne čez dve leti, ZDAJ!
Simpl k pasul

Kupi v Hoferju če še imajo, čez 3 leta prodaš in spet kupiš celega novega.

eieieie1 je izjavil:

MrStein je izjavil:

A res kakšni dodatni stroški? Pišeš na stran da ti ga sestavijo (nekateri celotnega, nekateri pustijo RAM zunaj) in je to to. Tvoja primerjava je pa res butasta...

eieieie1 je izjavil:

Trenutno niti ni tako zelo veliko razlike med vrednostjo že sestavljenega pcja in enega ki bi si ga sam skup sestavil, ker so trdi diski svinjsko dragi... Drugače pa dobiš precej boljšega za enak denar, če si ga sam sestavljaš...

Kaj zdaj govoriš o primeru, ko ga sam sestaviš, ali če ne?
Motiti se je človeško.

Še enkrat:

-pc lahko kupiš že sestavljen v neki trgovini
-pc lahko naročiš po komponentah (v večini trgovin lahko dopišeš, da ti ga še sestavijo), torej nimaš dodatnih stroškov s sestavljanjem...

In je do zdaj vedno bilo tako, da si za isti denar dobil precej več, če si sam naročil pc po komponentah. Ker so pa zaradi poplav trenutno trdi diski zelo dragi, pa te razlike niso tako očitne. So tudi primeri, kjer se celo bol splača vzet že sestavljen (Hofer)... Ampak to samo zato, ker so problemi z trdimi diski...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eieieie1 ()

gegoran- morda kaj takega?

Fractal Design Core 3000 - Mini Tower (CORE 3000)60,50 €
Corsair TX750M 99,60 €
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 112,40 €
Intel Core i5 2500K 197,70 €
Kingston HyperX 8GB : 2 x 4GB 1600 MHz 37,90 €
MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II-OC 201,40 €
Corsair Force Series GT - Solid-State-Disk - 120GB 167,60 €
877,10 + 30 za pošto = 910 EUR

Na direct jacobs

Za grafično ne vem kaka je ampak ljudje jo kar hvalijo pa še poceni je.

če bo kdo naročeval na jacobu, se lahko zmenimo za skupno naročilo?

Tomi ::

kmetek je izjavil:

če bo kdo naročeval na jacobu, se lahko zmenimo za skupno naročilo?

Mislim, da je pošteno, da navedeš, kakšne pogoje ti postavljaš za sodelovanje pri naročilu. Sem vmes naročal dvakrat sam, pa niti nisem napisal, ker se mi ni dalo ukvarjati s tvojim "stokanjem", kako sem krut, ker ti ne prinesem domov.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

malce bolj sem se nagibal k AMD-ju kot Intelu, sicer pa me zanima, kako je potem z garancijo in uveljavljanjem le te pri teh naročilih iz Nemčije.

Lp in hvala za odgovore

Tomi ;) pogoji so isto kot pri tebi, pri tebi je bilo, da se ti ni "dalo" nesti v najbližjo našo trgovino ;)

Steinkauz ::

Čaki pr skupinskem vedno ostali pridejo iskat, ne pa da OP okol razvaža.
To se mi zdi edino logično

Tomi ::

kmetek je izjavil:

Tomi ;) pogoji so isto kot pri tebi, pri tebi je bilo, da se ti ni "dalo" nesti v najbližjo našo trgovino ;)

Seveda ne, ker bi mi to vzelo skoraj uro in pol časa, ki ga nimam na pretek, ti pa mi tega nisi bil pripravljen kompenzirati.

Steinkauz je izjavil:

Čaki pr skupinskem vedno ostali pridejo iskat, ne pa da OP okol razvaža.
To se mi zdi edino logično

Saj tako je potekalo pri vseh ostalih in nihče ni imel pripomb.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

Heh, eni mislijo, da je čas drugih zastonj. :p
Motiti se je človeško.

ptg ::

Lep pozdrav po dolgem času,

kupujem nov PC ter monitor.
Potreboval bom za zahtevnejšo Photoshop obdelavo slik ( JPEG ter tudi RAW )
ter za obdelavo videa 720p / 1080p.
Igrice ne.
Nasveti glede konfiguracije ter seveda kje v SLO kupiti dobrodošli.

THNXINADVANCE

MajstrZvasi ::

Monitor DELL U2711 700eur

proc i7 2600k 300eur
plata ASUS P8Z68-V/GEN3 160eur
ram Corsair Vengeance 16GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V 90eur
napajalo LC Power Prophecy LC8750 750W -100eur ali OCZ Fatal1ty Series 750W - 100eur
Ohišje Cooler Master HAF 922 - 120eur
disk ssd Corsair Force Series 3 F120 - 120GB 160eur
običnga diska se pa ne splača trenutno kupovat ker je šla fabrka u vodo in so cene nore.
Grafične za photoshop ne rabiš pa za filme ripat večinoma tud ne tko da je dost tista grafična v procesorju.
pa za proc ni neumn reskirat za en dobr hladilnik že zaradi ljube tišine
recimo Noctua NH-U12P SE2 -60eur ali Hladilnik Scythe Mugen 50eur
Pjača je kurba kurbe mamo pa rad.

ptg ::

Hvala,

mogoče še kakšen predlog.
Pa seveda, kje kupiti. Zlasti, če se sestavlja po lastnih željah.

Andraz1 ::

Živjo kupujem nov računalnik pa sem si sestavil tole pa me zanima kaj mislte o tem? Pa kupu si bom še en trdi disk rablenga al pa novga če bom kej pocen dubu... sestavu sm si ga pa na funtech.

Intel Core i5 2400 3.1GHZ 180€
Matična plošča ASUS P8P67-M 111€
Grafična kartica GIGABYTE NV GTX 550 Ti 1GB overclock 130€
Napajalnik LC 650W LC6650GP3 140mmFANv2.3(24pin) 56€
RAM Kingston DDR3 1333MHz (4GbX2) 8GB 40€
DVD/RW Sony AD-7280 SATA črn 20€

Nwanko ::

30€ polek pa mas 2500k + z68 plato

zaaaz89 ::

Zdravo, jaz bi pa rabil malo pomoči glede nakupa novega kompa (čim boljšega seveda) za do 550eu (seveda lahko tudi manj) :D

Uporabljal bi ga za od igric do filmov, do administratorskih zadev. :)

Hvala za pomoč že v naprej.

LP

vander ::

Nwanko je izjavil:

30€ polek pa mas 2500k + z68 plato

Katero ploščo pa priporočate?

H-60 ::

Sam sem se odločil da kupim plato:
Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3

Upam da bo dobra in zmogljiva.

A bi bilo tukaj še kaj za dodati ali spremeniti? DVD imam en zunanji tako da ga nisem notri dajal.

PNL-TEC FRACTAL DESIGN DEFINE R3 GREY 93,10 €
Corsair TX750M 102,20 €
Corsair Vengeance - Memory - 8GB : 2 x 4GB - DIMM 240-PIN Low Profile - DDR3 - 1600 MHz 41,10 €
EVGA GeForce GTX 560 Ti DS 217,30 €
Samsung Spinpoint F4EG HD204UI - Festplatte - 2TB 107,90 €
Corsair Force Series GT - Solid-State-Disk - 120GB 168,70 €
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 - M 172,50 €
Intel Core i7 2600K 279,30 €
NZXT HAVIK 140 66,80 €
Warenwert ohne Mehrwertsteuer 1.049,50 €
19% Mehrwertsteuer 199,40 €
Porto und Verpackung 28,99 €
Gesamtbetrag inkl. 19% MwSt 1.277,89 €

theBill ::

Kupujem nov računalnik, na starem že net šteka, če odprem recimo več zavihkov, star je 5 let in je bolj kot ne uporaben le še za kakšen word, excell, osnovno uporabo neta.

Hočem računalnik, ki bo držal nekje isti čas, cca. 4-5 let, vmes ga ne mislim nadgrajevat, imel bi ga za igre, tudi kakšno prekodiranje filmov, torrente itd. Skratka povprečen uporabnik, nobene obdelave slik s photoshopom ali obdelave videa. Procesor bi po potrebi malo navil, ne bi pa hodil v neke ekstreme.

Mučijo me naslednje zadeve:
- naj vzamem kakšno boljšo matično ploščo? Hočem imeti SATA 3, USB 3.0, HDMI izhod, možnost navijanja procesorja
- Glede RAM-a me zanima, naj vzamem 16GB ali je 8GB dovolj? Kolikor sem bral malo po netu, folk npr. že zdaj zaradi igre BF3 nadgrajuje RAM iz 6GB na 12 GB.
- kako močan napajalnik je dovolj?
- je priporočljivo dati ekstra ventilatorje v ohišje? Kolikor sem gledal, so relativno poceni.

Sestavil sem spodnjo konfiguracijo (vir: AGT), kaj mislite.

Antec Three Hundred Črna 65,24€
LC Power LC6650GP3 "Silent Giant" v2.3 55,15€
Gigabyte GA-Z68AP-D3 104,93€
Intel® Core™ i5 2500K "Unlocked" 205,14€
Arctic Cooling Freezer 13 Pro 32,28€ (je dovolj dober hladilnik?)
2 x Kingston PC3-12800 "HyperX" KIT 8192MB 1600 MHz DDR III 90 €
EVGA GeForce GTX 560 1024MB GDDR 5 PCI-Express™ 16x 178,91€
Western Digital WD1002FAEX "Caviar® Black™" 1000GB 7200RPM 64MB Serial ATA III 125,10€
Samsung SH-S222AL LightScribe™ Črna 22,60€

Total: 880€

Zgodovina sprememb…

• spremenil: theBill ()

Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX 199.60 €
ASRock Z68 Pro3 99.60 €
TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V 45.00 €
MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC 220.80 €
.Rasurbo Vort-X USB3.0 39.90 €
LC Power LC6650GP3 "Silent Giant" v2.3 55,15€
Hladnilnik za proc

Noctua NH-D14 (am2+, am3, FM1, 775, 1155, 1156, 1366) - AKCIJA
[NH-D14] 69.00 €

al pa

Noctua NH-C12P (775, 1155, 1156, 1366) - AKCIJA 39.00 €

Skupaj: 682.90 € na dinokomp

disk pa poglej rabljen na bolhi ali tukaj pod malimi oglasi, ker so trenutno predragi in to bi blo TOP.

theBill ::

Hvala za hiter odgovor. ene oar podvprašanj:

- Če prav razumem, je torej 8GB RAM-a 1333 Mhz dovolj, ne rabim 16 GB? Kaj pa če recimo vzamem 8GB s hitrejšo frekvenco npr. 1600, 1866 ali celo 2000Mhz? Kje se bo poznala glavna razlika? Bo 8 GB dovolj za recimo igre čez 1 leto? Res ne bi rad čez 2 leti ekstra spomin iskal. Še nekaj glede RAM-a - kolega mi je svetoval, da je za 8 GB boljše vzeti 4 x 2 GB kot 2 x 4 GB, da naj bi zadeva laufala hitreje. Je res kaj na tem?
- ASRock plata je OK, ima vse kar rabim.
- Grafična - se splača doplačat tistih 40 € razlike med navadno Geforce 560 in Geforce 560 TI? Kolikor sem gledal, ima TI varianta 48 več "shader cores".
- Ohišje, OK, načeloma mi je vseeno kakšno ohišje je, ker je računalnik itak pod mizo, gre se mi bolj za ventilacijo - še zmeraj ne vem, a se mi splača dat ekstra ventilatorje v ohišje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: theBill ()

FlyingBee ::

trenutno je 4 gb dovolj, za 5 let kar lepo vzemi 8 pa bo mir, še posebej če win 64-bit posnameš, če boš 32-bitne potem ti PC ne bo prepoznal več kot cca 3,25 gb

razlika med 560 in "560 ti" je seveda takoj opazna, če pogledaš grafe na straneh, kjer so review-i le teh, vendar 40 EUR več mogoče raje vloži v kaj drugega

dodatne ventilatorje ni treba, samo povišaš hrup

Zgodovina sprememb…

Mrakw ::

Pozdrav

Optnični pogon imam se doma... diski so pa predragi...
Kakšna se vam zdi ta sestava?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mrakw ()

_IKE_ ::

@mrakw:
Grafično zamenjaj z 460gtx ali 6870 hd ....bo nekje dodatnih 30 eur....

PrimozR ::

Pa RAMa je vsega 4 GB ali je to čuden opis za 8 GB kit? Če je drugo, okej. Če je prvo, obvezno kupi 8 GB RAMa, je prepoceni ta moment,d a ne bi naredil tega.

@mrakw:
pa odstran si ventilator, pa teh 18€ raj vlož v eno plato za 100€.
Ne verjamm da boš navijal, pa če bi bi rabu bolšo plato ... Procesor 2400 ni slabši od 2500k, tako da ti je vseeno

Pa priporoču bi ti da vzameš :

ASRock Z68 Pro3 103.20 €

Intel Core i5 2400 (3,10Ghz, 6MB) BOX 186.00 €

Transcend Jetram 8GB 1333Mhz cl9 KIT 46.80 €

Pa ohišje tole vzam k ma napajlanik pa še USB 3.0, ne pa tist posebi...

Rasurbo Vort-X USB 3.0 650W Silent/Eco
[Vort-X Eco 6] 80.00 €

Pa grafo kot je reku IKE oz. kupi si rabljeno HD 5850 za 120€ pa si zmagu !

Monitor ti priporočam, da si greš pogledat mau, ne kr uzet na blef kr enga. Če boš igrov igre, te bo tepu sistem.
Raj vzami 20".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ameba ()

PrimozR ::

Zakaj potem Z68, če ne bo navijal? Če ne bo navijal je popolnoma vseeno, če vzame neko cenejšo H67 plato.

Pa napajalnik je čisti overkill (resno, a moji ranti ne zaležejo popolnoma nič?)
««
97 / 1148
»»