Forum » Programska oprema » cuden problem s pisavo
cuden problem s pisavo
jurre ::
imam en cuden problem...v windowsih nimam nikoli vklopljeno clear type, ker sem pac navajen tako in mi je precej lepse da ni vklopljen. Pisava je bila vedno ok, potem pa me danes prasa frend ce imam nalozeno eno pisavo. Sem odprl nadzorno plosco, mapo fonti pogledal ce jo imam in ker jo ni bilo sem zaprl (nisem nardil popolnoma nic drugega!!). Kar naenkrat opazim da je pisava taka cudna...kot bi nekdo vklopil clear type. Pogledam notri ce je vklopljen in seveda ni...ga vklopim, je pisava se slabsa. Men nic jasno..pisava je precej bolj "ozka" in je tezje berljiva, ce vklopim clear type je stanje se slabse...nimam pojma kaj se je zgodil. Racunalnik sem resetiral pa isto..se primer:
tako je stanje sedaj, moti me "tanka" pisava v start meniju, medtem ko je spodaj v taskbaru ok, tudi ikone na namizju niso ravno ok:
ce vklopim cleartype, ki ga nikoli nisem imel pa se mi zdi pisava v start meniju ok, medtem ko je tukaj ko tole pisem, v taskbaru in pri ikonah zmazana..
tako je stanje sedaj, moti me "tanka" pisava v start meniju, medtem ko je spodaj v taskbaru ok, tudi ikone na namizju niso ravno ok:
ce vklopim cleartype, ki ga nikoli nisem imel pa se mi zdi pisava v start meniju ok, medtem ko je tukaj ko tole pisem, v taskbaru in pri ikonah zmazana..
jurre ::
ah..komaj natipkam post, pa vidim da tam ko izbiras standard pisavo ali pa clear type dam lahko kljukco stran, da pac ni nic od tega pa je sedaj ok
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jurre ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Firefox 4 izšel (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 73315 (62480) | opeter |
» | Windows OneCare Live Beta (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 8592 (4797) | MrStein |
» | ekran in prevelika resolucijaOddelek: Zvok in slika | 2817 (2410) | c00L3r |
» | ClearType in mavricaOddelek: Operacijski sistemi | 2276 (1784) | darkolord |
» | Internet Explorer 7 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 17748 (13718) | 3p |