Forum » Pomoč in nasveti » DVD-ROM problem!?
DVD-ROM problem!?
falotXP ::
Stvar je sledeča:
Imam ABIT NF7-S r.2.0 (BIOS št. 27) plato in na njej 3 trde diske, 2 na SATA priključku in 1 na IDE priključku...problem je pa v tem, da imam še 2 optični enoti, NEC DVD-RW ND-3540A in TEAC DV-516E(A) in ker mi ostane samo še en IDE priključek je problem v tem, da se optični enoti ne razumeta med sabo..se pravi, ko priključim obe na isti kabel mi BIOS ne prepozna TEAC enote in niti ko ga priključim k trdemu disku, jo ne prepozna, niti kot master niti kot slave...če priključim TEAC enoto posebej dela kot more!
Kaj storiti?
Imam ABIT NF7-S r.2.0 (BIOS št. 27) plato in na njej 3 trde diske, 2 na SATA priključku in 1 na IDE priključku...problem je pa v tem, da imam še 2 optični enoti, NEC DVD-RW ND-3540A in TEAC DV-516E(A) in ker mi ostane samo še en IDE priključek je problem v tem, da se optični enoti ne razumeta med sabo..se pravi, ko priključim obe na isti kabel mi BIOS ne prepozna TEAC enote in niti ko ga priključim k trdemu disku, jo ne prepozna, niti kot master niti kot slave...če priključim TEAC enoto posebej dela kot more!
Kaj storiti?
Gwanaroth ::
Imaš pravilno nastavljen jumper MASTER/SLAVE na enoti ? Drugače, daj kar Cable Select in bo.
Lights often keep secret hypnosis..
Sem probal že vse možne načine master, slave, cable in tudi brez jumperja in je vse isto...tak, da to ne pomaga.
Mogoče kdo ve ali se da kupiti SATA kabel, ki ima priključka za dva diska, tako kot pri IDE kablu?
Ne vem, kaj bi bilo rešitev...??
Ne vem, kaj bi bilo rešitev...??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3464 (2691) | Voluharr |
» | Dobesedno cudni stvari ???Oddelek: Strojna oprema | 2584 (1450) | *ziga* |
» | EP-5EPA+ ide problemOddelek: Strojna oprema | 1141 (1077) | alexxxx |
» | install winXP ko dvdrom ne dela?Oddelek: Pomoč in nasveti | 880 (751) | nicjasno |
» | Hdd problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1811 (1144) | BlueNik |