Forum » Pomoč in nasveti » install winXP ko dvdrom ne dela?
install winXP ko dvdrom ne dela?
Lizard ::
winxp mam gor, dvd mi NE dela (težava nepojasnjena), obstaja kakšna varianta da bi na novo instaliral xpje?
sem že probal v biosu nastavit boot from cd, ampak cd ne prepozna (ravno zarad tega hočm na novo winse dat gor). ta varianta da bi mountal image in zagnal pod winsi verjetn odpade, kaj?
kaka ideja?
sem že probal v biosu nastavit boot from cd, ampak cd ne prepozna (ravno zarad tega hočm na novo winse dat gor). ta varianta da bi mountal image in zagnal pod winsi verjetn odpade, kaj?
kaka ideja?
Pijani gost se kar nekaj časa trudi na zobotrebec natakniti čevapčič. Natakar ga nekaj časa opazuje, nato pa pristopi, vzame zobotrebec in nanj natakne čevapčič:
'Vidite gospod, povsem preprosto!'
'Seveda, ko sem ga pa že jaz utrudil.'
mah usbji tut zezajo, ker ko dam not kerkol ključek mi piše this disk is not formatted!?
Pijani gost se kar nekaj časa trudi na zobotrebec natakniti čevapčič. Natakar ga nekaj časa opazuje, nato pa pristopi, vzame zobotrebec in nanj natakne čevapčič:
dvd je NOV. problem je v tem, da je kar naenkrat star cdrw nehal delat, pa sm mislil da je šel k vragu, pa sm nabavu nov dvd, še zmeraj ni delal, pa sm nabavu nov ide kabel pa tud ne dela....nekaj je hudo narobe, pa ne znam kaj:(
a glede na to da noče zbootat xpje s cdja, bi s tega lahko sklepal da vseeno stari winsi niso krivi za nedelovanje dvdroma? je potem lahko samo še napaka na matični?
a glede na to da noče zbootat xpje s cdja, bi s tega lahko sklepal da vseeno stari winsi niso krivi za nedelovanje dvdroma? je potem lahko samo še napaka na matični?
zee ::
če nisi nabavil SATA verzije DVD enote, imaš verjetno narobe nastavljen jumper (Master/Slave/CableSelect) na DVD enoti.
možno bi bilo tudi, da imaš v BIOSu izklopljen IDE kanal.
možno bi bilo tudi, da imaš v BIOSu izklopljen IDE kanal.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
v biosu ni izklopljen ide. dvd enota ni sata, jumper pa mam nastavljen na master. (hdd je na svojem ide kablu, nima jumperja,zadnji priključek=črn), dvd pa tudi na svojem (master, zadnji priključek na ide=črn). sem že probal tudi ostale kombinacije pa ne gre:(
normalno. star cdrom je kar naenkrat nehal prepoznavati cdje. pa nisem nič spreminjal bios ali karkoli drugega.
zee ::
Tipson je napisal, da je že kupil novo optično enoto, ki pa mu ne dela.
zee
nicjasno ::
Ce je bios ne prepozna, potem niso winsi krivi in je treba napako iskati v hw-ju. Mogoce celo na maticni plosci.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiranje EDINEGA diska (C disk) - KakoOddelek: Pomoč in nasveti | 7108 (6555) | Cervantes |
» | Kaj je narobe z diskom?Oddelek: Strojna oprema | 3442 (2720) | Mesar |
» | Računalnik se noče zagnatOddelek: Pomoč in nasveti | 976 (842) | solatko |
» | ne prepozna mi IDE diskaOddelek: Strojna oprema | 1615 (1397) | R-H-O |
» | secondary ide channel no 80 conductor installOddelek: Pomoč in nasveti | 1579 (1387) | Lizard |