» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
187 / 367
»»

kunigunda ::

jype je izjavil:

Vedno so ženske krive, vemo.

Osmi marec je.

Tud vojne so ze ble v zgodovini zarad njih haha

jype ::

kunigunda je izjavil:

Tud vojne so ze ble v zgodovini zarad njih haha
Ženska je kriva, če se moški stepejo?

Vsak dan nekaj novega.

kunigunda ::

So kr same vodile upore in vojne :)
Kleopatra proti ptolomeju gvendolina proti bivsemu v angliji pa se kej bi se naslo

poweroff ::

Koga zanimajo ženske... če pa imamo računalnike! :))
sudo poweroff

Geho ::

Invictus je izjavil:

Glede na to, da SLO firme zaračunavajo svoje storitve po cenah EU, včasih še več, zakaj ne bi temu sledile še plače?

Zato ker slo firme ne dobijo toliko kot eu firme, tudi če zaračunajo. Trust me. Pri nas računamo eu, dobimo pa skoraj 50% na koncu manj. Pa je potem pol tako: vzemte al pa 0 ne dobite, pa hvala za projekt. Če ne boste vzeli 0, bomo pa itak našli druge idiote, ki bodo potem delali za nas...

kunigunda je izjavil:

Kleopatra proti ptolomeju gvendolina proti bivsemu v angliji pa se kej bi se naslo
Ježeštana, sem mislil, da je vsaj en promil, pa vidim, da ni.

Geho je izjavil:

Zato ker slo firme ne dobijo toliko kot eu firme, tudi če zaračunajo. Trust me. Pri nas računamo eu, dobimo pa skoraj 50% na koncu manj. Pa je potem pol tako: vzemte al pa 0 ne dobite, pa hvala za projekt. Če ne boste vzeli 0, bomo pa itak našli druge idiote, ki bodo potem delali za nas...
Svašta. Jaz nimam takih izkušenj. S kom pa poslujete?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Vazelin ::

https://bruttonetto.arbeiterkammer.at/
BRUTO: 2000 NETO: cca 1500

http://www.adecco.si/izracun-place/
BRUTO: 2000 NETO: 1300

:)) where does the 200 eur go?

kakšni lopovi

avstrijci poznajo bruto bruto?? ker drugače je potem razlika še absurdnejša. bruto bruto znese 2.300 EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Vazelin je izjavil:

:)) where does the 200 eur go?
V oskrbo tvojih starih staršev, v otroške dodatke za dovolj pogumne, da so si ustvarili družino, v policijo, ki skrbi za to, da se pijani sonarodnjaki ne zaletavajo vate, v avtoceste, pa seveda tudi za to, da NLB ne propade.

Vazelin je izjavil:

avstrijci poznajo bruto bruto?? ker drugače je potem razlika še absurdnejša. bruto bruto znese 2.300 EUR
Razlika je velika predvsem zato, ker si v Avstriji s takim denarjem revež, v Sloveniji pa že praktično sovražnik ljudstva številka 1: Kulak, gnili kapitalist in bogataš.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Ja nujno je treba gledati tudi kaj pomeni ta plača, ker nižje plače v Sloveniji pomenijo da že z nižjimi zneski prej prideš v višje dohodninske razrede. Bolj pravilno je gledati obdavčitev povprečne avstrijske in povprečne slovenske plače procentualno:
List of European countries by average wage @ Wikipedia

Avstrija - 2,324/3,632 -> 36% obdavčitev
Slovenija - 1,062/1,626 -> 34,7% obdavčitev

Skratka tam-tam pri povprečni plači(to je blo zlo na hitro, treba še marsikaj upoštevat za bolj natančen izračun). Smo pa res zaradi visokega zadnjega razreda kar nekaj slabši pri nadpovprečnih plačah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

Smo pa res zaradi visokega zadnjega razreda kar nekaj slabši pri nadpovprečnih plačah.
Kar je super, ker s tem jasno sporočamo visoko izobraženemu kadru, da naj zaposlitev išče v kakšnem drugem delu EU, kjer so pogoji bistveno boljši.

Lonsarg ::

Super za koga? ;) Najvišji razred bi vsekakor moral biti izenačen z obdavčitvijo d.o.o. ne pa višji. Oziroma oblika dela sploh ne bi smela na davek vplivat, lepo vsi dohodninska lestvica, pa če gre za zaposlitev, s.p., d.o.o, oddajanje premoženja,...

Mene vseeno čudi da pri tej razliki v ceni sploh še hoče kaka IT firma se odpirat v Nemčiji/Avstriji, zakaj se raje ne vse v Sloveniji in podobnih državah...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

Super za koga? ;)
Za tiste, ki bodo v EU našli bolje plačane službe, se naučili tujih jezikov, zgradili socialna omrežja prek celotne Evrope, ter tako bistveno pripomogli k večji integraciji kontinenta.

Lonsarg je izjavil:

Mene vseeno čudi da pri tej razliki v ceni sploh še hoče kaka IT firma se odpirat v Nemčiji/Avstriji, zakaj se raje ne vse v Sloveniji in podobnih državah...
Ker je razlika v denarju v resnici nepomembna v primerjavi z razlikami v jasnosti predpisov, učinkovitosti sodstva ter trgom delovne sile - v Sloveniji že zdaj primanjkuje na tisoče programerjev.

trstenjak ::

Sgt. Lipnikar je izjavil:

plače bi morale biti objavljene v bruto.

Sem že parkrat urgiral, naj dopolnijo to rubriko z besedo bruto, samo se nikomur ne ljubi. Nobenega odziva.

Truga ::

Zakaj bruto? Mene kot redno zaposlenega bruto ne zanima 5%. Zanima me kok denarja dobim v zep.

Invictus ::

Zato, da ne ostaneš zahojena budala in da veš kam gre preostali denar, ki ga zaslužiš...

In da bo manj postov v smislu, država mi krade...

In da se bo mogoče povprečen Janez začel spraševat, kako imajo to drugje urejeno.

In da bo povprečen Janez začel zahtevati enako pogoje kot drugod...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

SambaShare ::

Truga je izjavil:

Zakaj bruto? Mene kot redno zaposlenega bruto ne zanima 5%. Zanima me kok denarja dobim v zep.

Torej ko boš imel otroke, se ti lahko ustrezno zniža bruto plačo? Kul.

Resno ne budalite. Vedno se pogovarja o bruto plači. Podjetje ki objavi neto znesek pa ignorira.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Geho je izjavil:

Dobite Auslaender tarifo. Vsaj v Nemčiji.

Razlog je predvsem v neznanju nemščine v slovenskih firmah. So pač branže v Nemčiji, kjer brez tega ne prideš skozi.

Poleg tega, če hočeš nemško tarifo, Nemec raje vzame Nemca...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SambaShare je izjavil:

Truga je izjavil:

Torej ko boš imel otroke, se ti lahko ustrezno zniža bruto plačo? Kul.

Resno ne budalite. Vedno se pogovarja o bruto plači. Podjetje ki objavi neto znesek pa ignorira.

lol ce mas otroke v letu 2018. obsojas jih na zivljenje v unicenem podnebju in lakoti

samotest ::

Truga je izjavil:

Zato ker neto zavisi od posameznika in si ga samo sam lahko izracunas iz brutto glede na:
- si sp
- imas olajsave za otroke
- koliksne imas dodatke za prevoz
ipd..

Bruto je med vsemi primerljiv glede na to koliko so ti pripravljeni dati kot placilo.
Koncni neto pa je lahko razlicen tudi za 50% ali vec.. en dobi iz 3000 Eur recimo kot redno zaposlen brez otrok 1950 z malico, drugi kot sp pa 2800.

scipascapa ::

vazelin: s tem, da avstrijec dobi še 13 in 14 polni plači. in plače imajo brez malice in prevoze.
treba je gledati neto & neto primerjavo....

thramos ::

Bruto2/bruto/neto je vprašanje za Državo. Mimogrede, tudi v Avstriji skrbijo za starejše, imajo policijo in avtoceste. Marsikaj od tega deluje bolje kot pri nas.

Znesek bruta pa je vprašanje za Delodajalca.

AndrejO ::

scipascapa je izjavil:

vazelin: s tem, da avstrijec dobi še 13 in 14 polni plači. in plače imajo brez malice in prevoze.

Objavljen podatek je smiselen zgolj bruto, ker je to edini način, da si lahko posameznik izračuna realen lasten neto glede na lastne okoliščine.

Neto vs. neto primerjava je smiselna zgolj znotraj iste države za istega posameznika in za isto obliko sodelovanja. Kar je pogosto, ampak menda smo tukaj že kar mednarodna druščina v panogi, kjer je smiselno primerjati tudi različne oblike dela.

thramos je izjavil:

Mimogrede, tudi v Avstriji skrbijo za starejše, imajo policijo in avtoceste. Marsikaj od tega deluje bolje kot pri nas.
Plačajo tudi precej več davkov.

Smurf ::

samotest je izjavil:

Truga je izjavil:

Zato ker neto zavisi od posameznika in si ga samo sam lahko izracunas iz brutto glede na:
- si sp
- imas olajsave za otroke
- koliksne imas dodatke za prevoz
ipd..

Bruto je med vsemi primerljiv glede na to koliko so ti pripravljeni dati kot placilo.
Koncni neto pa je lahko razlicen tudi za 50% ali vec.. en dobi iz 3000 Eur recimo kot redno zaposlen brez otrok 1950 z malico, drugi kot sp pa 2800.

- Za preracunanje pri SPju potrebujes bruto bruto (ki si ga moras izracunati iz bruta, se pravi enako dela, kot da si racunas iz neto)
- Dodatki za prevoz ne gredo v bruto, ampak v bruto bruto

V resnici je preracunavanje iz vseh 3 oblik trivialno na nivoju matematike iz 5. razreda OS. Pri neto placi se pogovarjas brez dodatnih olajsav.

Pac smesno mi je, kako vsi napiflani, da kot pesmica ponavlajo placa more biti v brutu, hkrati pa ne vedo, kaj je to bruto.

Smurf je izjavil:

Pri neto placi se pogovarjas brez dodatnih olajsav.

Pri pogovarjanju o bruto plači ni potrebna ta predpostavka.

Hkrati pa ti ravno bruto pove najman o dejanskem placilu. Pri dani cifri ne ves ne koliko bo dal, delodajalec, ne koliko bo dobil delojemalec, brez preracunavanja.

Ker edini poznaš svoje okoliščine, veš natančno koliko boš dobil neto. Koliko bo dal delodajalec te ne zanima, medtem ko on, ker točno pozna svoje okoliščine, to spet natančno ve.

Skratka brez razkrivanja osebnih/poslovnih okoliščin drugi strani, obe natančno vesta za kakšne zneske gre. Če pa delodajalca zanima, kakšen bo tvoj neto oz. tebe zanima, kakšen bo njegov bruto2, morata že razkrivati določene podrobnosti, za kar ponavadi pri tem pogajanju ni prav nobene potrebe.

Za neto ti ni potrebno nic razkrivati in izracun bo prisel tocno tak, kot sem ga prej omenil, brez vseh olajsav.

Koliko bo delodajalec dal zame me seveda zanima, ker ravno iz tega lahko sklepam, za kak znesek se lahko pogajam.

Mavrik ::

Smurf je izjavil:

Za neto ti ni potrebno nic razkrivati in izracun bo prisel tocno tak, kot sem ga prej omenil, brez vseh olajsav.
.

Tole preprosto ni res, ker je izračun odvisen od veliko osebnih okoliščin ki s tvojo službo nimajo veze. Res je da verjetno ZA TEBE velja da se da "na nivoju matematike 5. razreda" to zračunat (čeprav ne vem kakšen otrok v 5. razredu zna dešifrirat vse olajšave in druge posebnosti dohodninske lestvice), ampak ne velja pa to za VSAKOGAR. Denar ki zapusti račun delodajalca je "bruto" in posledično se tudi vsi v zahodnem svetu pogajajo o tej številki in jo pišejo v pogodbe. Morda te zavaja dejstvo, da ti ob plači poberejo akontacijo dohodnine, ki pri veliko rednih zaposlenih ne potrebuje korekcije?

Prav tako ne vem o kakem "bruto bruto" ti govoriš o primeru s.p.ja.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Kul je, ko ljudje, ki si domišljajo, da razumejo slovenski bruto-neto sploh ne vedo, da obstaja "dodatek za delovno dobo", ki je odvisen od tega, za koliko ur preteklega dela so plačani njihovi prispevki za pokojninsko in invalidsko varstvo.

jype je izjavil:

Kul je, ko ljudje, ki si domišljajo, da razumejo slovenski bruto-neto sploh ne vedo, da obstaja "dodatek za delovno dobo", ki je odvisen od tega, za koliko ur preteklega dela so plačani njihovi prispevki za pokojninsko in invalidsko varstvo.

Kar je logicna posledica prakse slovenskih delodajalcev izven JU, da znizujejo osnovno placilo, s cemer kompenzirajo visanje dodatka.

Smurf je izjavil:

Kako bo delodajalec iz neta vedel, koliko bo moral dati bruto, če mu ne poveš osebnih okoliščin?

To je njegov problem, ne moj.

Smurf je izjavil:

Koliko bo delodajalec dal zame me seveda zanima, ker ravno iz tega lahko sklepam, za kak znesek se lahko pogajam.

Pri pogajanju o plači torej delodajalca vprašaš, kolikšna bo višina prispevkov do bruto² zneska?

AndrejO ::

thramos je izjavil:

Smurf je izjavil:

Pri pogajanju o plači torej delodajalca vprašaš, kolikšna bo višina prispevkov do bruto² zneska?

V resnici pri pogajanjih to pozabiš vprašati, pred prvo plačo pa te računovodja pokliče in vpraša nekaj osnovnih (št. vzdrževanih družinskih članov in podobno), da ti čim bolj pravilno zadane akontacijo (minimizira bruto strošek).

Načeloma je volk sit, koza pa ostane cela, dokler se vlada pred volitvami ne spomne, da bi pa meje med dohodninskimi razredi malo premaknila navzgor, da bi se lahko zaposlenim pohvalila kako bodo sedaj imeli višjo plačo, delodajalcem pa kako jim niža stroške dela. Tam, kjer ima podjetje dogovorjene neto plače, bo računovodja po takšni spremembi na novo izračunal bruto, da bo zaposleni ohranil enak neto. Delodajalci bodo tako povečali zaslužek, delavci pa ne dobijo nič. Tam, kjer ima podjetje dogovorjene bruto plače, bodo zaposleni po takšni spremembi zaslužili kakšen EUR več, delodajalci pa ne dobijo nič.

samotest ::

Ce se vrnemo na izhodiscno vprasanje..

Truga je izjavil:

..je odgovor, da je neto odvisen od osebnih okoliscin in je lahko osnova za primerjavo samo za vsakega posameznika posebej npr. ko tehtas med eno in drugo ponudbo.
Bruto stevilka pa je edina smiselna, ce primerjamo placilo za delo (place, racuni spja, studentsko delo,ipd ) med vecimi in se posebej, ce gre za razlicne oblike dela. Recimo, ko primerjamo prihodke med nasimi delovnimi mesti ali pa ko to ocenjuje delodajalec. Bruto2 si znajo sami zracunat delodajalci, za posameznika ni vec bistven.

3p ::

scipascapa je izjavil:

Seveda dobi 13. in 14. Ampak izpogaja si pa *letno* bruto.

kingsix ::

Je kdo kaj delal za dance? Pojavila se mi je možnost za remote delo za dansko firmo... Kako so splošno kaj danci?

Geho ::

jype je izjavil:

kunigunda je izjavil:

Ježeštana, sem mislil, da je vsaj en promil, pa vidim, da ni.

Geho je izjavil:

Svašta. Jaz nimam takih izkušenj. S kom pa poslujete?

Slovenske firme. Nekatere plačujejo dobro in redno, od nekaterih moramo pa dobesedno vleči denar iz njih in še to na koncu skoraj 50% manj plačajo kot smo bili zmenjeni oz. je opravljenih ur.

kingsix je izjavil:

Je kdo kaj delal za dance? Pojavila se mi je možnost za remote delo za dansko firmo... Kako so splošno kaj danci?

500eur per day material?:D

kingsix je izjavil:

Preveč se objemajo, sicer pa čist kul. Skandinavski južnjaki, ane (to ni kritika).

Zgodovina sprememb…

thramos je izjavil:

Smurf je izjavil:

Kako bo delodajalec iz neta vedel, koliko bo moral dati bruto, če mu ne poveš osebnih okoliščin?

Ne rabis, menis se za neto brez olajsav.

thramos je izjavil:

Seveda, saj ti ga tudi posredno. Potem, ko se dogovorita se za potne stroske in malico.

AndrejO je izjavil:

Tam, kjer ima podjetje dogovorjene neto plače, bo računovodja po takšni spremembi na novo izračunal bruto, da bo zaposleni ohranil enak neto. Delodajalci bodo tako povečali zaslužek, delavci pa ne dobijo nič. Tam, kjer ima podjetje dogovorjene bruto plače, bodo zaposleni po takšni spremembi zaslužili kakšen EUR več, delodajalci pa ne dobijo nič.

Ali obratno v primeru povisanja davkov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Horejšio ::

Zanima me, kje iščete remote IT job-e ?

Mene so kontaktirali sami.. Dobili kontakt od bivšega sodelavca nekje =).

Ni ravno 500e dnevno, je pa tam 3-4-kratnik povprečne slo plače. Plan je, da bi tukaj odprli firmo in me imeli kot redno zaposlenega. Hočejo da še nato najdem za začetek 3 druge. Nekako hočejo začet z development oddelkom tukaj pri nas in da jaz to startam. Bomo vidli.. Smo le imeli neke začetne pogovore. Je pa to pomoje dokaj tvegano.. Zdaj imam steady in varen job v AT.. Bomo vidli..

a hočjo da si gazda, če prav zastopim?

Ja t.i. team lead.

Smurf je izjavil:

Ne rabis, menis se za neto brez olajsav.
A potem skrivaš otroke al kaj?

Smurf je izjavil:

Seveda, saj ti ga tudi posredno. Potem, ko se dogovorita se za potne stroske in malico.

Kaj? Pojma nimam, kolikšni so prispevki delodajalca ob bruto² do bruto zneska.

thramos je izjavil:

A potem skrivaš otroke al kaj?

Zakaj bi jih pa skrival? A zato, ker drugace zganjajo prevelik hrup in je z njimi okoli tako tezko izracunati?

thramos je izjavil:

Kaj? Pojma nimam, kolikšni so prispevki delodajalca ob bruto² do bruto zneska.

Podatka o malici in potnih stroskov, ni v bruto placi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Recordman ::

AndrejO je izjavil:

Tam, kjer ima podjetje dogovorjene neto plače, bo računovodja po takšni spremembi na novo izračunal bruto, da bo zaposleni ohranil enak neto.

Taksnih delodajalcev ni.
Oz. ce se, je to idealna priloznost, da januarja javis v racunovodstvu, da si ravnokar zasluzil 30k in da naj ustrezno prilagodijo akontacijo.

https://slo-tech.com/delo/2078
Življenjepis (s kontaktno telefonsko številko) in izpolnjeno vlogo stisnite v ZIP datoteko (v primeru težav pri izpolnjevanju uporabite vlogo na tej povezavi). Slednjo zašifrirajte (brez podpisovanja) po OpenPGP standardu. Pri tem uporabite javni ključ z ID vrednostjo 0xF48FB5FC in prstnim odtisom 5851 C6DE 1AB6 EB3A B95B CD4B EC19 A810 F48F B5FC, ki ga najdete na poljubnem strežniku PGP ključev (npr. "pgp.mit.edu"). Tako šifrirano datoteko pošljite kot priponko na gp.sova(at)gov.si.

Oh lol.:))
To preverjajo ali kandidati znajo to poslat ali so samo full retard troli tam na SOVI?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()
««
187 / 367
»»