» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
374 / 374
»
»»

endelin ::

Baje je lažje zadeti na loteriji kot najti full time remote delo:D

bm1973 ::

Trenutno res...

Remote delo v tujini, kot freelancer, skoraj nemogoče...

Sicer jaz bolj govorim za Nemčijo/Avstrijo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Magic1 ::

Problem taga remote dela za firme je, da ti zunanji nekaj naredi, potem pa leti za drugim bolje plačanim projektom. Firma pa ostane s nečim, kar je težje tikat, ker avtorja ni več. Sej se kao dokumentira, samo ni težko narest, da je poljubno zakomplicirano za drugega to kakorkoli modificirat/nadgrajevat.
Magic

Tudi če delaš v pisarni, je isto.

Zaposleni se ne vtikajo v delo zunanjih...

karafeka ::

Samo takrat ko je treba popravljat za njimi....ker večina je takih šalabajzerjev. Enkrat sem enega dobil ko je na nemškem forumu spraševal, kako se neka stvar reši.

socialec ::

Če bi tudi jaz bil iz IT-ja, bi rekel, da gre za neustrezno upravljanje s procesi, ampak nisem, torej, čisto brez zveze, ker ste to tako že sami vedeli.

Gre se za to, da moraš imeti kot ekstern zelo podmazan jezik, da se nesposobnim odgovornim šefom pri naročniku čimbolj dobro prodaš.
A ni ravno na tem forumu en tak govoril, kako je v nekem java projektu, pa o javi nima blage veze in se uči na delu, dobi pa 1000€ na dan?

karafeka je izjavil:

Samo takrat ko je treba popravljat za njimi....ker večina je takih šalabajzerjev. Enkrat sem enega dobil ko je na nemškem forumu spraševal, kako se neka stvar reši.

To samo pomeni na lenobo v razvojnem procesu...

Sosed pravi, da podmazan jezik načeloma ne škoduje nikjer, še ljudski pregovor obstaja v smislu, da v kontekstu komunikološke insuficience lahko zadrževanje verbalnega izražanja vodi v kalorični deficit, s čimer se potrjuje korelacija med lingvistično varčnostjo in prehransko prikrajšanostjo. Tudi ne škodi, če se približno ve, kdaj ga držati za zobmi :D

O čem sploh govoriš, valjda da takšno nalaganje škoduje naročniku in vsem vpletenim v dotični projekt. In zaradi takih šalabajzerjev so potem projekti dražji, stroški visoki in zaradi tega tudinkončni kupec plača več za končni izdelek na polici.

Eno je komunikacijska (ne)spretnost, drugo je (ne)strokovnost, kot vidiš, sta dva bita informacij, praktično 4 stanja, bi se želel omejiti, da ne bova teme še bolj uničila?

tony1 ::

karafeka je izjavil:

O čem sploh govoriš, valjda da takšno nalaganje škoduje naročniku in vsem vpletenim v dotični projekt. In zaradi takih šalabajzerjev so potem projekti dražji, stroški visoki in zaradi tega tudinkončni kupec plača več za končni izdelek na polici.

Večji del krivde je na strani naročnika. Glup naročnik gre pa s še bolj glupim izvajalcem z roko v roki.

Eduardo ::

Ali pa tehniki nimajo pojma in sklepajo kako so vsi ostali glupi. :)

c3p0 ::

endelin je izjavil:

Baje je lažje zadeti na loteriji kot najti full time remote delo:D

Novačita me trenutno 2 SLO firmi, obe želite 1x/teden delo na lokaciji. Pri eni je kar zapovedano, pri drugi zaenkrat opcijsko. Seveda v LJ. Tja pa naj ob teh trenutnih zaporah, brez da se cijazim, pridem kar s helikopterjem.

Sem pa opazil, da v oglas nekateri nabluzijo "več dni v tednu možno delo od doma", v praksi pa potem nudijo 1 remote dan.

Kompaktni helikopterji niso več tako dragi, sploh iz druge roke, verjetno se pa ne bi obrnila za teboj kakšna hudača, ker pač... Saj razumeš... Mogoče edino preveriš glede parkirišča...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Eduardo je izjavil:

Tehniki so tam zato, da rešujejo zajebe naročnika. Lahko so oboji glupi, samo tri magnitude razlike je med njimi... v povprečju.

tony1 je izjavil:

Eduardo je izjavil:

Tehniki so tam zato, da rešujejo zajebe naročnika. Lahko so oboji glupi, samo tri magnitude razlike je med njimi... v povprečju.

Ampak naročnik je totalno glup, sposoben pa dobiti sredstva? Najbolj glup ampak morda najbolj profitira?

Praviloma je problem v tem, da je naročnik glup za tehniko, tehnik pa glup za vse ostalo kot tehniko. Tehnika, ki ni glup za vse ostalo prepoznaš po tem, da hitro ni več samo tehnik.

...ampak takih pa tle ne maramo. Pejte tisti, ki bolje gofljate kot tipkate na drug forum 8-)

Kdo goljufa? Tehniki imajo v teoriji vse v svojih rokah, ker so realizacija. Samo v praksi postanejo totalno inertni, če imajo vso svobodo.

Če 90% pobere šiba, je 10% še vedno dosti, če je brez šibe efekt "0".

Goflja! Jao, pejte prodajalci na svoj forum... :))

c3p0 ::

socialec je izjavil:

Kompaktni helikopterji niso več tako dragi, sploh iz druge roke, verjetno se pa ne bi obrnila za teboj kakšna hudača, ker pač... Saj razumeš... Mogoče edino preveriš glede parkirišča...

Tega Robinsona sem že gledal. Glede hudač pa je jeba, ne vidijo te kar tako, si previsoko. S fokusom se pa komot ustaviš. Seveda zadaj vrata zakleneš, da ne skačejo not brez vabila. Standardi morajo bit.

Tody ::

Če maš 300.000 plus 200 na uro za tole... potem ne bo težko najet voznika in da te on fura sem in tja... kje bo on parkiral je pa njegov problem ane? Drugač poklič za 200 eur na uro te tud jaz furam okol :)
««
374 / 374
»
»»