» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
51 / 370
»»

algo ::

Adoo je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Adoo je izjavil:

@Blackice

Iskratel pa Comtrade vzame študente 1. letnika z malo izkušnjami? in če jih vzame kakšne so plače (kar se tiče plače mi ni niti tako pomembno bolj me zanima pridobivanja znanja). Če ve še kdo za kaka podjetja v MB ki bi vzela študente kar napišite !

Se opravičujem za offtopic :)

In ravno zato so nizke plače :)

Da si ti delodajalec in imaš IT podjetje ali bi plačal veliko študenta ki pride k tebi z samo veliko željo po učenju?

Tole že res presega vse meje dobrega okusa. "Sicer ne znam nič konkretnega kar bi lahko vaša firma potrebovala, tudi plačilo je lahko simbolično, rad bi si le prišel nabirati izkušnje in da me kaj naučite.". Folk res pričakuje, da jih bo firma učila v zahvalo jim to preko študentskega servisa še plačala na koncu pa od takšnega itak ne bo nič imela. Če bi se radi šli ta način, si pridobite KADROVSKO ŠTIPENDIJO. Če se vezati ne želite, ne nakladajte, ne bluzite pokažite firmi kaj znate, če ne zante nič konkretnega pojdite kelnariti, opravljati selitve itd. ali pa se doma dodatno izobražujte in drugo leto firmi ponudite tisto kar ste se naučili.

poweroff ::

black ice je izjavil:

Kakšne izkušnje imate recimo s Comtradeom, Nilom, Zemanto in Zootflyem? Je še kakšno podjetje vredno omembe?

Tole je sicer samo moje osebno mnenje, ampak. Zemanta: super podjetje. Zootfly ima pa menda precej ... zoprnega šefa, s katerim se je praktično vsakdo spričkal. Kolega je dela tam...

NIL je načeloma kul, ampak za moj okus preveč posluje z državo.
sudo poweroff

c00L3r ::

Invictus je izjavil:

ABX je izjavil:

Koliko ur se dela v povprečju v UK?

Kolega dela po 10ur na dan in malica je kar za ekranom. Sej je plača dobra ampak tako živet mi nima smisla.

Ponavadi se dela toliko da je delo narejeno. Kot tudi v večini slovenskih firm. S tem da te tam ni treba iti v službo, ampak lahko delaš od doma. Ampak sem vseeno opazil da tam se 8 ur dela. Ne sprehaja okoli, hodi na kavice ipd. sranje. Dela se.

Drugače se pa dela od 9 - 17h. Ja, ne hodijo na 3 urno kosilo kot pri nas in jedo za ekranom. Ampak ob 18h večinoma ni nobenega v službi.

Ampak če si računalničar in če pričakuješ 8 urni delovnik, skupaj z malico, potem si zgrešil poklic. Vsaj dobro plačan poklic ...

LP I.

Če si deloholik ti morda paše delat 10+ ur na dan. Mene pa zraven službe veselijo še druge stvari, kot npr. življenje (to imam samo eno). Sem delal pri eni firmi po principu, delalo se bo tolko da bo narejeno. Zdaj sem v malo večjem podjetju z urejenim delovnim časom. En dan sem tukaj 9h, en dan 7h. Izjemoma se od doma povežem, če gre za kaj res nujnega.

Senitel ::

"Overtime is a failure of the management"
That said, seveda se občasno zgodi, da je pač treba potegnit. Če je pa to stalna praksa, je pa definitivno nekaj narobe.

ABX ::

Točno tako. Če je pizdarija, ni panike, bomo zavihali rokave in rešili. Vendar naj bo to izjema in nadure plačane.

Nisem mona da bom s svojim delom pokrival napake drugih.

Jaz pogosto menjam firmo in nadure so tipične za prvo leto ko pridem, ko se ne ve kdo pije in plača. Po enem leto, ko zadeve uredim se stvar umiri.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

bigbada ::

"Ampak če si računalničar in če pričakuješ 8 urni delovnik, skupaj z malico, potem si zgrešil poklic. Vsaj dobro plačan poklic ..."

Mislim, da si ti zgrešil potem bistvo življenja. Če se pustiš jebat, boš pojeban. V življenju obstaja še kaj drugega kot pa samo
poklic.

Tody ::

Bigbada tudi če nisi programer in si samo informatik oz IT-jevec (jest nisem programer ne znam C++ in ostalih miljon jezikov) znam neki SQL in mam glavo za reševanje različnih problemov in sposobnosti povezat prave ljudi da rešijo te probleme. In ne dela se minimalno 8 ur ampak se kdaj pa kdaj dela tudi čez vikend in po 16 uri. To sicer ni nujno da se dela 8-10 ur še naprej ampak se pač naredi tisto kar je potrebno. V prespektivi zadeva lahko počaka na naslednji delovni dan ampak ko pravilno pogledaš pa ugotoviš da si samo sebi greniš naslednji dan in boš mel več pizdarije ti :)

Torej ni rečeno da delaš 16 ur na dan vsak dan ampak delo informatika je pač tako da se ti more delat dat tudi na nedelovnike če je to treba in še kako urico izven delovnega časa...

amigo_no1 ::

in še kako urico izven delovnega časa...

Kar spada v kategorijo: neplačane nadure oz delo na črno ;) ?

Zgodovina sprememb…

technolog ::

bigbada res je. Kako si lahko nekdo drzne reči "če delaš samo 8 ur na dan visoko intelektualno delo, potem ne boš dobro plačan. Pa ne razmišljaj o plačani malici!".

Zgodovina sprememb…

jype ::

bigbada> V življenju obstaja še kaj drugega kot pa samo poklic.

Obstaja tudi poklic, ki bi ga opravljal celo zastonj in čeprav bi bil že ob rojstvu finančno preskrbljen.

Dobrih kadrov se ne plačuje drago zato ker bi to zahtevali, temveč zato, ker delodajalci tekmujejo zanje. Seveda plača še zdaleč ni edini dejavnik - delovne razmere, kultura v podjetju, fleksibilnost pri delovnem času in, vsaj v mojem primeru, tuš v pisarni, močno vplivajo na to, za koga se bom odločil. Visokotehnološka podjetja ljudi praviloma plačujejo toliko, da jim ni treba razmišljati o denarju in se lahko osredotočijo na delo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Amigo lahko delo na črno/sivo ali pač če se štemplaš ko delaš za prvotno podjetje :) In ja štemplaš se lahko tudi od doma :) In tokrat se strinjam z jype-om in mu zavidam tuš v pisarni meni še kavča ne prvoščijo :P

Moj trenutni delodajalec je zagotovil tri kavče za 10 ljudi, tako da je vsaj en večino časa prost.

Zemanta še vedno išče sposobne javascripterje, tako da če kdo potrebuje kavč...

http://workinstartups.com/job/154/javas...

cyber_killer ::

jype je izjavil:

bigbada> V življenju obstaja še kaj drugega kot pa samo poklic.

Obstaja tudi poklic, ki bi ga opravljal celo zastonj in čeprav bi bil že ob rojstvu finančno preskrbljen.

Dobrih kadrov se ne plačuje drago zato ker bi to zahtevali, temveč zato, ker delodajalci tekmujejo zanje. Seveda plača še zdaleč ni edini dejavnik - delovne razmere, kultura v podjetju, fleksibilnost pri delovnem času in, vsaj v mojem primeru, tuš v pisarni, močno vplivajo na to, za koga se bom odločil. Visokotehnološka podjetja ljudi praviloma plačujejo toliko, da jim ni treba razmišljati o denarju in se lahko osredotočijo na delo.

Visokotehnološka podjetja my ass. V Sloveniji tega ni.

nekikr ::

Ti si pa zagotovo iz kakšnega Kočevja ane? Ali Moravč.

cyber_killer> Visokotehnološka podjetja my ass. V Sloveniji tega ni.

Aja? Se pravi v Sloveniji obstajajo majhne enklave, v katerih tehnološka podjetja obstajajo, ki pa niso ozemlje Slovenije, al kako to deluje?

ABX ::

nekikr je izjavil:

Ti si pa zagotovo iz kakšnega Kočevja ane? Ali Moravč.

Nah, samo tipičen Slovenec ki želi da sosedu krava umre.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

poweroff ::

cyber_killer je izjavil:

V Sloveniji obstaja cel kup IT podjetij (stran 45). Veliko jih živi na račun države, nekatera pa živijo od lastnih inovacij in lastnega znanja. Ni jih veliko, a obstajajo.
sudo poweroff

Isotropic ::

cyber_killer je izjavil:

lpkf, hella recimo.
potem imas se kup podjetij, ki so striktno tehnolosko eno stopnico pod njimi, ampak se vedno DALEC nad povprecjem, tako po tehnologiji, kot po dodani vrednosti - seaway, turboinstitut, litostroj ei, akrapovic, pipistrel...

c00L3r ::

Če bo dovolj strokovnih delavcev delalo brezplačne nadure, potem se ni čudit, da bomo morali to počasi delat vsi. Zato pa se splača bit dober na svojem področju in če je potrebno delat naduro, se naj ta nekje pozna. Ali naj bo plačana (kar meni osebno ni všeč) ali pa naj se nudi možnost koriščenja nadur.

Je pa res, da nekatere firme delajo po principu, ta mesec bomo delali 10 ur na dan, pol pa mate vsi teden dni dopusta. Samo to spet ni to. Nadure naj bodo izjema in ne pravilo. Kot pa je že nekdo pred mano omenil, so nadure posledica nesposobnosti managerjev oz. vodij (ki so po možnosti boljše plačani in imajo urejen delovni čas).

alpa da pac z manj delavci naredis vec. to je baje stalnica pri intel, hp ipd.

PrimozR ::

Isotropic je izjavil:

cyber_killer je izjavil:

lpkf, hella recimo.
potem imas se kup podjetij, ki so striktno tehnolosko eno stopnico pod njimi, ampak se vedno DALEC nad povprecjem, tako po tehnologiji, kot po dodani vrednosti - seaway, turboinstitut, litostroj ei, akrapovic, pipistrel...

LPKF as in http://www.lpkf.com/, nemško podjetje?

EDIT: no, tudi Hella ni slovenska. Medtem ko turboinštituti, akrapoviči in podobni so slovenski, through and through.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

lpkf naj bi bil ~50% v slovenski lasti. itak pa pise, v sloveniji tega ni, ne pa slovenska podjetja;)

oldguy ::

Seveda so. In to celo takšna, ki se ukvarjajo z razvojem programske in strojne opreme. Ampak na zavodu do dela v njih že ne boste prišli. Bo treba kaj več od sebe dat kot CV na okenčku pokazat...

MisterR ::

In potem pridemo do tega
klik

oldguy ::

Eto, se strinjam. Do not write resume, build it!

fiction ::

algo je izjavil:

Adoo je izjavil:

Da si ti delodajalec in imaš IT podjetje ali bi plačal veliko študenta ki pride k tebi z samo veliko željo po učenju?

Tole že res presega vse meje dobrega okusa. "Sicer ne znam nič konkretnega kar bi lahko vaša firma potrebovala, tudi plačilo je lahko simbolično, rad bi si le prišel nabirati izkušnje in da me kaj naučite.". Folk res pričakuje, da jih bo firma učila v zahvalo jim to preko študentskega servisa še plačala na koncu pa od takšnega itak ne bo nič imela. Če bi se radi šli ta način, si pridobite KADROVSKO ŠTIPENDIJO. Če se vezati ne želite, ne nakladajte, ne bluzite pokažite firmi kaj znate, če ne zante nič konkretnega pojdite kelnariti, opravljati selitve itd. ali pa se doma dodatno izobražujte in drugo leto firmi ponudite tisto kar ste se naučili.

Meni osebno bi bila precej bolj všeč oseba, ki trenutno še ne zna veliko, ampak se je pripravljena učiti (*). Za razliko od nekoga, ki trenutno raztura, ampak ni pripravljen na noben nov izziv ali, bog ne daj, da bi se moral naučiti uporabljati kaj novega.

Daljnoročno bo od prvega sigurno večja korist, sam kaj ko vsi razmišljajo samo kratkoročno. Rabim nekoga, da mi na hitro nakuca to in to, za naprej mi je pa vseeno. Sorry, ampak IT pač ni tovarna, kjer pridejo izdelani kadri in 40 let delajo eno in isto. Stalno je potrebno nadgrajevati znanje in od delodajalca bi človek pričakoval, da to tudi vzpodbuja, ker to tudi za njega pomeni večjo konkurenčnost na trgu... Sicer bo prej ali slej treba tekmovati s Kitajci in Indijci, ki bodo stvar naredili za pest riža.

Seveda je treba pri tem postaviti razumne okvirje. Ne, da se nekdo pride učit, ko kaj zna pa pobegne drugam. Ampak to se da rešiti na raznorazne načine: npr. da se obveže, da bo še toliko časa ostal v podjetju ali pa odplačal investicjo v njegovo izobraževanje. No ali pa da se mu ponudi dovolj stimulativna plača, da niti ne bo razmišljal o tem, da bi hotel drugam... Ampak za obrtnike je seveda to spet preveč.

In kar se tiče študenta. Ne mi govorit, da je tistih 4 EUR / uro tako hud strošek za perspektiven nov kader.
Dokler ne zna dovolj, lahko občasno izvaja support, testira ali kaj podobnega in s tem sigurno upraviči "stroške".

Edit: (*) in jasno pri kateri oceniš, da zna logično razmišljati in ima potencial, da se v določenem času lahko tudi kaj nauči

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fiction ()

BlueRunner ::

Za razliko od nekoga, ki trenutno raztura, ampak ni pripravljen na noben nov izziv ali, bog ne daj, da bi se moral naučiti uporabljati kaj novega.

Ta "raztura" v povezavi z "ni pripravljen na nove izzive" je IMHO izredno redka kombinacija. Ali v IT-ju sploh obstaja? Človek, ki po eni strani raztura, po drugi pa se nič ne uči in ne želi početi nič novega... hmm...

Kadrovska štipendija je, kolikor vem, bolj fail. Do nedavnega mislim, da ni bilo nobene obvezne prakse pri podjetju. Pač študiraš in dobivaš štipendijo na koncu pa rečejo "ha, zdaj moraš pa sem za male pare n let delati, ker smo vse zagonili za štipendije". :)

Poznam kar nekaj ljudi, ki so raje odplačali štipendijo in šli drugam. Ne vem, kje je tukaj kakšna izobraževalna komponenta, vse skupaj bolj spominja na kredit. Ok, mišljeno je verjetno tako, da bi se že med študijem dodatno izobraževal pri bodočem delodajalcu in nabiral izkušnje, za delodajalca pa da bo pobral najbolj perspektivne ljudi, sam to je najbrž bolj ideja...

BlueRunner je izjavil:

Za razliko od nekoga, ki trenutno raztura, ampak ni pripravljen na noben nov izziv ali, bog ne daj, da bi se moral naučiti uporabljati kaj novega.

Ta "raztura" v povezavi z "ni pripravljen na nove izzive" je IMHO izredno redka kombinacija. Ali v IT-ju sploh obstaja? Človek, ki po eni strani raztura, po drugi pa se nič ne uči in ne želi početi nič novega... hmm...
No dobro, ratura je mogoče prehuda beseda. Recimo, da določeno tehnologijo obvlada. Te se je priučil v času šolanja. Takrat mu ni bilo težko še doma eksperimentirati s tistim. Potem pa pride v službo in reče: to je to, zdej bom do konca življenja delal samo še to...

WarpedGone ::

Jajca. Ti še nisi ničesar resno razvijal, knede ne?

IT ne pomeni, da predelaš en tutorial na netu in "razturaš" ter se nočeš/ni treba ničesar več naučit.
Tisti, ki razturajo, se dnevno učijo novih trikov in detajlov, a iz njihvega področja.

Naj gre SuperDuper Java programer po 10 letih uspešne in bleščeče kariere, ko si je sezidal Ime, sedaj brskat po oraclu in študirat trike in fore oracle administracije? Zakaj bi moral vršt stran to kar je 10 let gradil?

Jack of all trades, master of none

Džeki so nujni, a brez mojstrov se stvari ustavijo.
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedGone je izjavil:

IT ne pomeni, da predelaš en tutorial na netu in "razturaš" ter se nočeš/ni treba ničesar več naučit. Tisti, ki razturajo, se dnevno učijo novih trikov in detajlov, a iz njihvega področja.
Moj point je bil točno to: tudi najboljši postanejo po določenem času brez nadgrajevanja svojega znanja "povprečni". Vprašanje je samo to, kako jim je s tem attitudom sploh kdaj uspelo postati "najboljši".

Nisem govoril o tem, da bi moral kdorkoli postati "deklica za vse" ali pa se iz Java programerja preleviti v DBA-ja. Ali pa celo, da je dovolj en tutorial na netu. Zanimivo, kako folk vse to prebere med vrsticami... :)

Ampak tudi npr. Java se spreminja. Sej za legacy zadeve je mogoče kul, če obvladaš EJB 2.1, ampak ne moreš pa več reči, da razturaš, če ne poznaš genericov in ignoriraš obstoj EJB 3.1. Problem je potem, ko za nove projekte poskušaš forcati stare zadeve v stilu, da je to dobro, ker je preizkušeno, medtem ko je problem samo v tebi in tem, da se ti ne da več slediti novim tehnologijam.

zgodovina ti da vedet da temu ni tako. najboljse ideje so se zacele razvijat v garazah pri normalno izobrazenih in z osnovnim znanjem podkovanimi ljudmi. imeli pa so nekaj kar nimajo vsi, idejo,zagon in voljo.
ta teden sem dobil pocitnisko delo (php), ki ga nebi dobil ce na razgovoru nebi povedal da v prostem casu razvijam svoj projekt, sicer pocasi in malo po malo, ampak ideja pa je. in kr se moj projekt,vizija in motivi skladajo z podjetjem so me vzeli, ceprav sem svoje znanje ocenil na 5/10 in tudi sam povedal svojo ceno. eno je ce ti isces skupino "code monkeyev" ali pa skupino samostojnih razvijalecev ki znajo tud kaj dodat k vrednosti ideje in projekta.

Tear_DR0P ::

Zakaj bi moral vršt stran to kar je 10 let gradil?

zakaj pa ne bi tega nadgradil?
"Jack of all trades, master of none, Though often times better than master of one"
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

WarpedOne> Naj gre SuperDuper Java programer po 10 letih uspešne in bleščeče kariere, ko si je sezidal Ime, sedaj brskat po oraclu in študirat trike in fore oracle administracije? Zakaj bi moral vršt stran to kar je 10 let gradil?

In kaj je stran vrženega, če se javanec vrže v Oracle?

Kvečjemu se vrednost njegovega znanja multiplicira - Danes je Oracle DBA, ki ni hkrati tudi spodoben Java programer, vreden precej manj kot tak, ki je vse to.

BlueRunner ::

zgodovina ti da vedet da temu ni tako. najboljse ideje so se zacele razvijat v garazah pri normalno izobrazenih in z osnovnim znanjem podkovanimi ljudmi. imeli pa so nekaj kar nimajo vsi, idejo,zagon in voljo.

Ahem, pa fiction je ravno to povedal. Ni poanta v temu, da si super duper rojen, poanta je, da si super duper ZATO, KER sam nekaj delaš, se učiš, imaš cilje in ideje.

Ne pa, da čakaš v kotu, da ti dajo delo in upaš, da te bodo (tudi tokrat) zgrešili.

V bistvu pa, če delaš sam na sebo in svojih projektih, imaš lahko sicer res "osnovno znanje", si pa kljub temu "ahead of the game". No... če se ne ukvarjaš leta 2011 ravno s prehodom iz Fortran 77 na Fortran 90.

In kaj je stran vrženega, če se javanec vrže v Oracle?

Ah, za firmo je zlatih izkušenj potem precej manj. Pa Java je tako ali tako toliko široko področje, da lahko v njej delaš posamične specializacije, ne da bi večino znanja metal stran.

Če pa greš iz npr. iz Java programerja v Oracle DBA, pa vso to pozitivno prtljago tudi izgubiš in začneš znova na zelo nizki stopnički. Kar samo po sebi sicer ni slabo, če si s srcem pri stvari boš hitro prilezel nazaj med mojstre. V vmesnem času pa boš pač moral sprejeti, da znanje začetnika pač privzema tudi plačilo začetnika. To pa marsikdo ne razume vedno.

DarkEvil ::

Star sem 34 let. V ITju sem že od začetka srednje šole. Od 17 do 25 leta sem se ukvarjal izključno z programiranjem (C#,C++, JAVA, PHP, Ruby, Delphi, VB). Po zaključenem faksu sem bil zaposlen 5 let. Prva leta nisem pričakoval neke normalne plače. Imel sem 500 € plače. Ko sem po 3 letih napredoval sem imel slabih 700 € plače. Na dan sem delal po 12 ur + še doma. Programiral sem pa takšne zadeve, za katere se je na veliko služilo. Samo zaposleni smo potegnili najkrajšo. Potem so se začeli v naši firmi, ukvarjati z raznimi razpisi in izobraževanji in projektno vodenje. In sem pač imel čez projektno vodenje + še programiral sem in bil po cele dneve na firmi na koncu še nisem potnih stroškov dobil plačanih. In sem vse skupaj pustil in se podal v vode UNIXA, VMSa, Ciscota, Mikrotika, IPv6 in sem tudi opravil različne certifikate. Katerih pri nas nihče ne odobrava. Seveda cerifikati niso zastonj. Ker raje firme zaposlujejo neke sistemce z trgovskimi šolami, da bi čimceneje prišli skozi. In sem spet bil pri taki plači kot programer, in še pod večjim stresom. Dokler nimaš družine in otroka te po domače rečeno boli za vse skupaj.
Pred 2,5 leti se mi je pa odprla možnost, da sem se zaposlil v Franciji pri enem internet ponudniku in delam na področju IP TV in IPv6. Ne rečem, da delo ni stresno in da se sedaj tam praskam po zadnjici. Ampak sem zato primerno plačan in sem z tem tudi bolj motiviran in bolj ustvarjalen in tam sem vsaj človek in imam pravico unovčit svoje znanje, ne da mi nekdo, ko sploh ne ve, kaj je strežnik, skače po glavi. Ne pa pri nas, da se manipulira z ljudmi in se ne gleda samo na denar in ne na nek tehnološki razvoj. Če že samo pogledamo, kje smo samo gled IPv6 pri nas.
Sam se zavedam da razni certifikati ne pomenijo nič, če ne znaš razmišljati in ne znaš uporabljati pridobljenjega znanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DarkEvil ()

Red_Mamba ::

DarkEvil je izjavil:

Star sem 34 let. V ITju sem že od začetka srednje šole. Od 17 do 25 leta sem se ukvarjal izključno z programiranjem (C#,C++, JAVA, PHP, Ruby, Delphi, VB). Po zaključenem faksu sem bil zaposlen 5 let. Prva leta nisem pričakoval neke normalne plače. Imel sem 500 € plače. Ko sem po 3 letih napredoval sem imel slabih 700 € plače. Na dan sem delal po 12 ur + še doma. Programiral sem pa takšne zadeve, za katere se je na veliko služilo. Samo zaposleni smo potegnili najkrajšo. Potem so se začeli v naši firmi, ukvarjati z raznimi razpisi in izobraževanji in projektno vodenje. In sem pač imel čez projektno vodenje + še programiral sem in bil po cele dneve na firmi na koncu še nisem potnih stroškov dobil plačanih. In sem vse skupaj pustil in se podal v vode UNIXA, VMSa, Ciscota, Mikrotika, IPv6 in sem tudi opravil različne certifikate. Katerih pri nas nihče ne odobrava. Seveda cerifikati niso zastonj. Ker raje firme zaposlujejo neke sistemce z trgovskimi šolami, da bi čimceneje prišli skozi. In sem spet bil pri taki plači kot programer, in še pod večjim stresom. Dokler nimaš družine in otroka te po domače rečeno boli za vse skupaj.
Pred 2,5 leti se mi je pa odprla možnost, da sem se zaposlil v Franciji pri enem internet ponudniku in delam na področju IP TV in IPv6. Ne rečem, da delo ni stresno in da se sedaj tam praskam po zadnjici. Ampak sem zato primerno plačan in sem z tem tudi bolj motiviran in bolj ustvarjalen in tam sem vsaj človek in imam pravico unovčit svoje znanje, ne da mi nekdo, ko sploh ne ve, kaj je strežnik, skače po glavi. Ne pa pri nas, da se manipulira z ljudmi in se ne gleda samo na denar in ne na nek tehnološki razvoj. Če že samo pogledamo, kje smo samo gled IPv6 pri nas.
Sam se zavedam da razni certifikati ne pomenijo nič, če ne znaš razmišljati in ne znaš uporabljati pridobljenjega znanja.

Pa hvala bogu ne rabiš več 12ur + doma delat.
To jaz že skoz govorim pa vsi pravijo kako je oh in sploh v Slo delat :)

lp
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Ni problem delat 12ur + doma v nekem obdobju, ampak ko vidiš da te nadrejeni dobesedno jebe v glavo z postavljenimi roki potem pa te seveda mine sploh pa če tvoja plača ostaja 500€ (kr neka cifra).
In to je problem, ker dosti firm ima pomankljivo komunikacijo med vodji oddelkov ali pa so le-ti zabiti. Nekemu šefu ni problem rečt da čas za izdelavo X projekta en mesec ko se mu sanja ne kaj vse v ozadju deluje za tisti en njegov klik v aplikaciji in tukaj je problem samo v vodji skupine, ker tudi sam ne zna(ali ne upa-se boji za službo,mobing itd) "vdarit po mizi" in postavit neko realno oceno.

LeQuack ::

MisterR je izjavil:

Ni problem delat 12ur + doma v nekem obdobju, ampak ko vidiš da te nadrejeni dobesedno jebe v glavo z postavljenimi roki potem pa te seveda mine sploh pa če tvoja plača ostaja 500€ (kr neka cifra).
In to je problem, ker dosti firm ima pomankljivo komunikacijo med vodji oddelkov ali pa so le-ti zabiti. Nekemu šefu ni problem rečt da čas za izdelavo X projekta en mesec ko se mu sanja ne kaj vse v ozadju deluje za tisti en njegov klik v aplikaciji in tukaj je problem samo v vodji skupine, ker tudi sam ne zna(ali ne upa-se boji za službo,mobing itd) "vdarit po mizi" in postavit neko realno oceno.

Imaš kar prav ja. Tudi posledica tega, da so vodje dostikrat ekonomisti ali pa družboslovci, ki se težko razumejo z ekipo, tehniki ponavadi ne želimo biti v podrejenemu položaju nekomu, ki ima vidno manj znanja. Podobno kot bi šel jaz za vodjo nekih zdravnikov in jim postavljal roke, do kdaj morajo končati operacijo. No go. :)
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Fantje žal ampak če se pustite izkoriščat naj vas pa izkoriščajo! Če niste zadosti samozavestni v svoje znanje pač vam noben ne more pomagat. Programiranje za 500 eur 12 ur na dan? Nekdo od sodelujočih more bit prfuknjen in očitno ne delodajlec saj on dobi največ iz tega. Strah pred tem da ne boš dobil druge službe in boš crknil od laktoe je tukaj očitno prevelik in zato pa smo tam kjer smo kjer vsak polagalec ploščic zasluži več kot mi.

c0dehunter ::

Tody je izjavil:

Programiranje za 500 eur 12 ur na dan?

No, v račun je treba vzeti tudi to da je bilo to verjetno bolj kot ne pred letom 2000, kot pravi avtor, kar je bilo za tisti čas 120 000 SIT. Takrat je bila verjetno to smatrano kot dobra plača..
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Zgodovina sprememb…

Tistih 500€ jemljite z rezervo, sem tudi v oklepajih napisal da je kar neka cifra in ne prikazuje dejanskega stanja.

Invictus ::

bigbada je izjavil:

"Ampak če si računalničar in če pričakuješ 8 urni delovnik, skupaj z malico, potem si zgrešil poklic. Vsaj dobro plačan poklic ..."

Mislim, da si ti zgrešil potem bistvo življenja. Če se pustiš jebat, boš pojeban. V življenju obstaja še kaj drugega kot pa samo
poklic.

Mislim da si ti navaden bluzer v kaki javni upravi. In pravega računalništva (razvoj) še povohal nisi.

8 urni delovnik za 800 EUR na mesec (programiranje) pa ni jeben job?

Raje sem pojeban za 300 EUR na dan. Je kar kriza če zaslužiš slovensko povprečno letnop plačo v 2 mesecih.

LP I.

Kurc, vsakemu svoje, če ste zmožni več zaslužit dejte ane :) Jest nisem programer sem prej eden unih ekonomistov ki nima pojma in samo soli pamet programerjem ampak trenutno še brez plače ki sodi zdraven :)

ameba ::

Vseeno je v kakšnem poslu se giblješ, da delaš 12 ur na dan in še več morš bit trčen. Kje ti je življenje ? Ni vredno tega resno .....
Jst bom delu 12 ur na dan samo če bom delu preko svoje firme in zase... Ne pa da bom nekje zaposlen pa da se bom drku za nekoga druzga ni šans ....
Delam kot štromar in delam več kot 10 ur na dan, na srečo sm še mld nimam familije in samo rabim denar, ampak da bi bil to mooj šiht, ni šans, vidm sodelavce kakšen majo lajf ( nimajo ga ).
Če si pa programer in delaš več kot 10 ur, ja lej nisi gladek, ker 10 ur razmišlanja na takem nivoju noben ni sposoben ( in vem iz izkušenj ), na koncu rataš čudak, brez prijateljev, družine brez usga... in mislm da to ni vredno, tko da izborte si tisti 8 urni delovnik in ne se pustit jebat v glavo.

Spura ::

No sej zato pa naredim 8 ur in basta. Za tako urno postavko res ne mislim nadur delat. Pa na kurac mi gre da bom zgleda moral tezit in prosjacit zato da mi vsaj inflacijo pokrijejo z rastjo place.

nekikr ::

A lahko malo dvignete nivo komentiranja prosim. S takim nivojem je bolje, da se dobite v lokali oštariji in kolnete čez vse, samo čez lastno nesposobnost ne. Pač, bodite Slovenci ane.

diavolo> Vseeno je v kakšnem poslu se giblješ, da delaš 12 ur na dan in še več morš bit trčen. Kje ti je življenje ? Ni vredno tega resno .....

Vredno česa? Kaj pa ti počneš 12 ur na dan? Posedaš pred televizijo? Mene to dolgočasi. Hodiš na pijače s prsatimi mladenkami? Dolgočasno. Fitnes? Dolgočasno.

Moje delo je tisto, kar me zanima. Kar počnem ves "prosti" čas. Da me za to plačajo, se mi zdi nekaj najboljšega, kar se človeku lahko zgodi.

cyber_killer ::

jype je izjavil:

diavolo> Vseeno je v kakšnem poslu se giblješ, da delaš 12 ur na dan in še več morš bit trčen. Kje ti je življenje ? Ni vredno tega resno .....

Vredno česa? Kaj pa ti počneš 12 ur na dan? Posedaš pred televizijo? Mene to dolgočasi. Hodiš na pijače s prsatimi mladenkami? Dolgočasno. Fitnes? Dolgočasno.

Moje delo je tisto, kar me zanima. Kar počnem ves "prosti" čas. Da me za to plačajo, se mi zdi nekaj najboljšega, kar se človeku lahko zgodi.

Tisto kar je tebi dolgčas, ni nujno da je tudi meni/njemu/njim...

Kaj ti pa bo denar, če ga niti izkoristiti ne moreš v življenju. Če delaš od 8 do 8 kaj pa imaš od dneva???

Vstaneš ob 7h, ob 8h si v službi, ob 8h končaš, ob 9 si doma. WTF?

ZaphodBB ::

@cyber_killer: Ne definiramo vsi svoje identitete skozi potrošništvo. Eni radi delamo in nas naše delo uresničuje in izpolnjuje. Tisto kar nas zanima v našem življenju je, kako bomo postali še boljši v svojem delu. Po mojem mnenju takšen odnost ni nič slabši od sedenja v oštariji ali sedenja pred televizijo ali pa nakupovanj in potovanj.
««
51 / 370
»»