» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
369 / 369
»
»»

tony1 ::

"Najbrž so jim tudi tisti, ki so bili normiranci pri njih, spizdili, ker se niso hoteli nazaj redno zaposliti."

Kar jih boli bolj kot kazni. Pa imamo recept za zamero. ;)

Tody ::

damirj79 je izjavil:

Tody je izjavil:

Orignalnega pa pomoje nima več noben.

Še se najde. Navision drugače je prav ql. Nisem razule, ko praviš, da ga noben več nima, saj je polno implementatorjev Navisiona, tudi v SLO.

Originalnega švedskega na dosu, pomoje noben več. Navision iz leta 2008 vrjetno. Nove implemntacije pa nima noben ker ne obstaja več. Zdaj je Buissnes Central in kot vse ostalo MS poriva zadevo proti oblaku.

Navision je drugače 35 let star SW.

Mato989 ::

No saj če smo pošteni je kar shizofreno da zdaj ti lahko delaš kao kot sp za tuje stranke ko pa za domače bi te pa morali zaposlit in je takoj sumljivo vsaj malo...

Če bi vsa država šla na normirance bi bilo odpuščanje lažje in zaposlovanje in hkrati ne bi bilo faušije :) Pa tudi po 4 letih ko je nova vlada preteče vsem normirancem pogodba v vseh službah pa je
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Saul Goodman ::

Grimnir3 je izjavil:

Saul Goodman je izjavil:

folk, ne pozabit katero združenje ima lobista, ki se je v njihovem imenu (neuspešno) boril za popolno ukinitev normiranca:

Slovenski Tehnološki Forum

Preglejte seznam firm in si ga vtisnite v spomin.

En direktor firme iz seznama občasno glede tega dreka tudi po twitterju: https://x.com/OvcaXX/status/18741166109.... Medtem njegova firma išče IT kader po balkanu, da bo čim cenejš (o tem lahko berete na istem profilu).

Malo razloži, ne dojamem ravno kaj hočeš povedat.

ugotavljam, da sem zgrešil temo. pred kratkim je nekdo pisal o združevanju / organiziranju IT-jevcev v lobij, kot ga imajo nekatere druge interesne skupine (govora je bilo o izjemah pri novem davčnem zakonu). jaz sem želel opomniti, da v Sloveniji že obstaja IT lobij, ampak ta lobij aktivno lobira za popolno prepoved normiranca. Mnogo teh firm še vedno dela s contractorji (legit, ne prikrita delovna razmerja), morda je celo kdo izmed vas v razmerju s kakšno iz seznama.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Malidelničar je izjavil:

Kako ocenjujete v katero smer gre trend segmentizacije IT-jevcev, katero področje pridobiva/bo šele pridobilo/izgublja?

Kar sem spremljal vaše zanimive debate se spominjam, da sta pred časom bili dve tezi;
1 teza. da pridobiva neko novo specializirano področje, ki je povezano z zadnjimi trendi razvoja IT-ja,
2. teza: pridobivajo hard programerska znanja za temeljne sisteme, gradnike, ki so se v zadnjih 30 letih v časih specializacije popolnoma izgubila.

Full na žalost pridobiva delo na terenu in na klic. :( Ravno stvari, ki jih sam ne maram delat in so tudi super plačane.

Sam opažam ogromno povečano povpraševanje po embeded programerjih. Danes za đabe dobiš svašta hardwera, naročiš sestavljanje itd... Software je pa potem problem.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

bm1973 ::

111111111111 je izjavil:

tat]
Full na žalost pridobiva delo na terenu in na klic. :( Ravno stvari, ki jih sam ne maram delat in so tudi super plačane.

Na klic se pričakuje, da boš delal zastonj. pa ne vem, če je ravno super plačano.

Sam dobim za 1 teden OnCall 625 EUR. Sam ni klicev, tako da mi je vseeno. Plus dvojna tarifa, če bi res kaj delal izven delovnega časa.

c3p0 ::

Saul Goodman je izjavil:

ugotavljam, da sem zgrešil temo. pred kratkim je nekdo pisal o združevanju / organiziranju IT-jevcev v lobij, kot ga imajo nekatere druge interesne skupine (govora je bilo o izjemah pri novem davčnem zakonu). jaz sem želel opomniti, da v Sloveniji že obstaja IT lobij, ampak ta lobij aktivno lobira za popolno prepoved normiranca. Mnogo teh firm še vedno dela s contractorji (legit, ne prikrita delovna razmerja), morda je celo kdo izmed vas v razmerju s kakšno iz seznama.

Odlično, da se ve. Vsaj ne bo več sprenevedanja, kako so delodajalci prijatelji tistih, ki delajo zanje. Češ, poglej vso to brezplačno sadje, kavo in fuzbal mizo, pa teambuildamo dosti... Hvala lepa, raje delam za tujce.

estons ::

SSKJ: "lobi, lobija".

Ne pa "lobij".
««
369 / 369
»
»»