Forum » Programiranje » Plače v IT industriji
Plače v IT industriji
Temo vidijo: vsi
čurimuri ::
Kripto mesi je izjavil:
Mores vedet, da se z invictusom pogovarjas. On ze 5 let zapored sluzi 200k+ letno pa je se kr normiranec.
Jaz bi tudi. A je treba izpolnit kakšen obrazec? :D
Kayzon ::
Definiraj kaj pomeni, da pašeš v ekipo?
Če so to popoldanski piri z samskimi pijanci, potem, ne hvala. Imam familijo s katero hočem biti...
Če je to udeležba na brez zveznih team bildingih, kjer se gredo butaste "trust" igrice in se ga vsi nagonijo in upajo, da bodo nabrisali tajnico, spet ne hvala... BTW, tajnico vedno natepava direktor... Za vse tiste mlade...
Če je to znanje strinjanja s šefom in lezenje njemu v rit, ne hvala. Imam svojo mnenje in ga vedno povem. Sploh če s tem spravim šefa v zadrego, ob živce, naredim kak problem, ker je projekt zanič voden ali celo toliko razjezim, da totalno popizdi zaradi čisto legalnih argumentov... Takih ne marajo...
Če je to vedno pozitivno mnenje o trenutnem projektu, ker je to v skladu z modernim "agile" vodenjem projektov in na sestankih NE ustvarja "negativne" energije, ker preprosto vidim bodoče probleme. Tudi ne bo šlo.
Če je to strinjanje z woke, DEI, multikulti, LGBTQ+ ideologijo, tudi ne bo šlo. Dol mi visi za vse te moderne čudake...
Če to pomeni, da znaš z ekipo reševat probleme, in kreirat nove ideje, tega pa HR ni sposoben določiti, ker so tiste kure totalno prebutaste za kaj takega. Tukaj sem pa zelo dober .
Ko da bi opisoval mojo firmo hah
PARTyZAN ::
Da pašeš v ekipo pomeni, da si "team player" in ne človek ki hvata vse krivine, da se delu izogne. Pomeni tudi, da ti ni težko sodelavcu česa pokazat, in da se ti ni težko od sodelavca česa novega naučit. Pa da se lahko drugi nate zanesejo ravno tako kot se ti lahko zaneseš na njih.
Če si pa konflikten je pa boljš za vse vpletene če se te čim prej znebijo.
crniangeo ::
Da pašeš v ekipo pomeni, da si "team player" in ne človek ki hvata vse krivine, da se delu izogne. Pomeni tudi, da ti ni težko sodelavcu česa pokazat, in da se ti ni težko od sodelavca česa novega naučit. Pa da se lahko drugi nate zanesejo ravno tako kot se ti lahko zaneseš na njih.
Bo držalo, se zelo pozna če imaš v ekipi enega ki zelo kvari vzdušje. Pri nekdanjem podjetju so sodelavci od nekega takega "pametnjakoviča" zelo radi prihajali k nam na obisk in spraševali našega nadrejenega če ima kakšno prosto delovno mesto pri nas :)
Oddelek, v katerem se je nahajal ta pametnjakovič, pa je imel dejansko najslabše vzdušje od vseh. Na koncu je prihajalo do stavkov: "tega pa jaz že ne bom delal"
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Ahim ::
Pri meni je v zadnjih parih bil potek:
- HR intervju
- call z ekipo, tech vprašanja
- call s team leadom ipd. osebo
- spet HR in ponudba
Na teste še nisem naletel.
Jaz tudi se nisem imel nikoli pisnih osebnostnih testov. Sem pa prej sodeloval pri zaposlovanju s kadrovsko in punce kar obvladajo svoja vprasanja, naredijo celo zgodbo o kandidatih na podlagi tistih vprasanj
Tody ::
Testi stanejo, torej če imaš HR ekipo v velikosti 1 človeka si jih ne boš privoščil. Gen-i jih ima, banke in zavarovalnice jih imajo... Zakaj za njih delat pa naj si bralec sam odgovori in če mu to ne ruši preveč samozavesti.
estons ::
Teste sem delal pri eni tuji firmi (>1000 zaposlenih). Po testih sem imel pogovor s kadrovsko, kjer so mi povedali kaj oni mislijo, da vidijo iz testov - kakšen tip človeka sem, kako se obnašam v določenih situacijah, ipd. in mi dali priložnost ne strinjat se z ugotovitvami. Kar se mene tiče so 90% "zadeli".
čurimuri ::
Teste sem delal pri eni tuji firmi (>1000 zaposlenih). Po testih sem imel pogovor s kadrovsko, kjer so mi povedali kaj oni mislijo, da vidijo iz testov - kakšen tip človeka sem, kako se obnašam v določenih situacijah, ipd. in mi dali priložnost ne strinjat se z ugotovitvami. Kar se mene tiče so 90% "zadeli".
Ravno zato, ker pri nas ni analize teh rezultatov, je jasno, da ne vejo, kaj počnejo z njimi. Te teste uporabijo samo takrat, če imajo dva kvalificirana kandidata in ne vidijo, kako drugače bi se odločili med njima.
Kayzon ::
Tm tm nekje so procenti kot pri kitajskem horoskopu.
LukasIT ::
Da malo razbijem pogovore...
Krka v Novem mestu išče IT strokovnjake. Ima kdo mogoče kakšne izkušnje tam? Bolj me zanimajo odnosi, plače so menda dobre (vsaj tako je "znano" za Krko)
Krka v Novem mestu išče IT strokovnjake. Ima kdo mogoče kakšne izkušnje tam? Bolj me zanimajo odnosi, plače so menda dobre (vsaj tako je "znano" za Krko)
Tody ::
Za korporacijo pa to težko pričakuješ da ti bo kdo kaj pametnega povedal. Vrjetno dost odvisno v katerem oddelku boš, sklepam da krkin it ni 5 mandljcev, ki hodi na pivo skupaj. Sploh pa definicija IT strokovnjakov je taka mal za bruhat...
Beli_Zajcek ::
Krka v Novem mestu išče IT-jevce skoz. Iz neznanega razloga ljudje odhajajo iz IT-ja in novih ne pride dosti. Situacije je tako kritična, da so že začeli počasi implementirati remote (nekaj dni na teden), ki so se ga prej na ves preteg otepali (med Corono so določili skeleton crew, ki je hodil v firmo). Korporacija je dobra in dela dobro. Najbrž so ljudje nehvaležni al nekaj... ne znam si predstavljat zakaj je tako
tony1 ::
No, zdaj si pokazal talent za komedijo, ampak daj bodi bolj konkreten.
Da se Colarič z lastnimi rokami vtakne v vsak šravf, ki se dela za Krko je pisal že Mazzini, kot tudi o tem, da je cela firma med Korono hodila v službo, tudi tisti, ki bi b.p. lahko delali od doma.
Kaj pa je še problem v ITju? Plače, odnosi, šefi, ki so tja prišli po vezah in ne kompetencah (znano je vprašanje: "kako ste pa vi prišli v Krko", tj. da je služba tam na pol sinekura za znance in žlahto), delo, roki?
Da se Colarič z lastnimi rokami vtakne v vsak šravf, ki se dela za Krko je pisal že Mazzini, kot tudi o tem, da je cela firma med Korono hodila v službo, tudi tisti, ki bi b.p. lahko delali od doma.
Kaj pa je še problem v ITju? Plače, odnosi, šefi, ki so tja prišli po vezah in ne kompetencah (znano je vprašanje: "kako ste pa vi prišli v Krko", tj. da je služba tam na pol sinekura za znance in žlahto), delo, roki?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
bm1973 ::
Beli_Zajcek je izjavil:
Krka v Novem mestu išče IT-jevce skoz. Iz neznanega razloga ljudje odhajajo iz IT-ja in novih ne pride dosti. Situacije je tako kritična, da so že začeli počasi implementirati remote (nekaj dni na teden), ki so se ga prej na ves preteg otepali (med Corono so določili skeleton crew, ki je hodil v firmo). Korporacija je dobra in dela dobro. Najbrž so ljudje nehvaležni al nekaj... ne znam si predstavljat zakaj je tako
Razlog je ponavadi skupen vsem slovenskim firmam.
Zanič šef plus zanič plače...
Steinkauz ::
Si predstavljam, da je pri Krki podobno kot pri ostalih firmah, kjer glavni produkt ni rezultat ITja.
Se gleda na IT kot strošek
Se gleda na IT kot strošek
Ja, dokler ne bo šlo vse v maloro.
Eni postavijo sistem, potem se investicije nehajo. Inženirji nočejo biti operaterji in gredo.
Rabiš samo še operaterje, ne inženirjev.
Eni postavijo sistem, potem se investicije nehajo. Inženirji nočejo biti operaterji in gredo.
Rabiš samo še operaterje, ne inženirjev.
- Office M365 deluje
- Proizvodnja deluje
- SAP deluje
Ne rabiš non stop nekih butastih projektov in nadgradenj na zadnjo verzijo softwara.
Sploh farmacija je s svojo papirologijo in certificiranjem panoga zase. Ne diraš lava dok spava .
- Proizvodnja deluje
- SAP deluje
Ne rabiš non stop nekih butastih projektov in nadgradenj na zadnjo verzijo softwara.
Sploh farmacija je s svojo papirologijo in certificiranjem panoga zase. Ne diraš lava dok spava .
FTad ::
Kolikor jaz vem, rabis vsaj 2. bolonjsko stopnjo (nima veze, ce je iz FRI-ja, lahko je GEA college), pa da imas potem kompetence te vzamejo. Ce nimas 2. bol. stopnje, te menda sploh ne povohajo. Ce se motim, me naj kdo popravi.
111111111111 ::
Če nimaš druge...
Odnosi so slabi, dela je veliko, plača pa "znana".
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Ahim ::
- Office M365 deluje
- Proizvodnja deluje
- SAP deluje
Hehe, ena anekdota na temo farmacevtov: nas Lek/Novartis je interno vztrajal na IE6 (za prckanje po lokalnem omrezju, da ne bo nesporazumov) v casu, ki je IE11 sel pocasi v smeti.