Forum » Pomoč in nasveti » Težave s USB porti pri prenosniku
Težave s USB porti pri prenosniku

sobrle ::
Zdravo!
Pred 10imi meseci sem kupil prenosnika Prestigio Nobile 157 in do včeraj je delal brez problemov. Včeraj pa se je med priključitvijo digitalnega fotoaparata računalnik samodejno ugasnil - kot da bi ob vtiku kabla v USB port prišlo do kakšnega kratkega stika. Potem sem računalnik še enkrat prižgal in ugotovil, da mi ne dela noben od treh USB portov, medtem ko windowsi ne pokažejo nobene napake. Pri tem naj še omenim, da če priključim miško, ta dobi el. energijo, ker lučka sveti, medtem ko se kurzor ne premika. Če pa priključim navaden USB ključ, se na njem ne posveti nobena lučka.
Za kakeršen koli odgovor ali pojasnilo se zahvaljujem.
lp Matej
Pred 10imi meseci sem kupil prenosnika Prestigio Nobile 157 in do včeraj je delal brez problemov. Včeraj pa se je med priključitvijo digitalnega fotoaparata računalnik samodejno ugasnil - kot da bi ob vtiku kabla v USB port prišlo do kakšnega kratkega stika. Potem sem računalnik še enkrat prižgal in ugotovil, da mi ne dela noben od treh USB portov, medtem ko windowsi ne pokažejo nobene napake. Pri tem naj še omenim, da če priključim miško, ta dobi el. energijo, ker lučka sveti, medtem ko se kurzor ne premika. Če pa priključim navaden USB ključ, se na njem ne posveti nobena lučka.
Za kakeršen koli odgovor ali pojasnilo se zahvaljujem.
lp Matej

carlito149 ::
tko je če kupiš Prestigiota
.
Drugačr probaj še enkrat inštalirat gonilnike, če ne uspe pa itak garancija.

Drugačr probaj še enkrat inštalirat gonilnike, če ne uspe pa itak garancija.

Šimpanz ::
Najbrž si skuru USB port zaradi statične elektrike, ko si priključil fotoaparat. Najbolje je da notesnik odneseš v servis. Pa ne razlagi jim da je računalnik ugasnu takrat ko si kabel porinu v usb vtičnico.

sobrle ::
Hvala za odgovora. Zanima me še, zakaj Windowsi ne pokažejo, da so problemi s USB porti? Ali bo potrebno menjati celotno matično ploščo? ČE jo bo, koliko časa pa to traja? Par dni ali več kot en teden?
lp Matej
lp Matej

SimplTech ::
Lahko mogoče probaš s programom USBINFO, ki je diagnostično orodje za USB vmesnike.Nekaj informacij kaj ta program omogoča:
IF YOU ARE HAVING USB problems, take a look at USBInfo, a indispensable diagnostic tool. On one screen, USBInfo identifies all your USB 1.1 and 2.0 devices and ports, including the way that
they are connected, the device specs, and the peripheral names. The program neatly displays all ports, hubs, add-in controllers, and connected peripherals in a handy tree view. The utility also tests each USB device or controller to determine whether its actual speed matches the manufacturers claimed speed. USBInfo works with all current editions of Windows.
Trial verzijo tega programa pa dobiš tukaj: USBinfo
Ne vem kako stvar deluje ker nisem še preizkusil, a mogoče ti vsaj malo pomaga ugotoviti kje je težava, preden odneseš vse skupaj na servis.
IF YOU ARE HAVING USB problems, take a look at USBInfo, a indispensable diagnostic tool. On one screen, USBInfo identifies all your USB 1.1 and 2.0 devices and ports, including the way that
they are connected, the device specs, and the peripheral names. The program neatly displays all ports, hubs, add-in controllers, and connected peripherals in a handy tree view. The utility also tests each USB device or controller to determine whether its actual speed matches the manufacturers claimed speed. USBInfo works with all current editions of Windows.
Trial verzijo tega programa pa dobiš tukaj: USBinfo
Ne vem kako stvar deluje ker nisem še preizkusil, a mogoče ti vsaj malo pomaga ugotoviti kje je težava, preden odneseš vse skupaj na servis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 85040 (16801) | brez-imenko |
» | Težave z USB portiOddelek: Pomoč in nasveti | 1802 (1454) | marS |
» | UEFI - kako ponovno namestiti windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 11191 (8705) | krepki |
» | Za Evropo enotni polnilci mobilnih telefonov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 14239 (12224) | Pyr0Beast |
» | LPT porti in linux...Oddelek: Operacijski sistemi | 2707 (2514) | Trojaner |