Forum » Pomoč in nasveti » Modemska povezava GSM-->PC (IrDA, COM)
Modemska povezava GSM-->PC (IrDA, COM)
n0name ::
Želim uporabljat nokio 6230 kot modem na laptopu. To bi delovalo preko IrDA povezave.
Vendar se pojavi problem, ker na laptopu nimam COM porta. Namrec ko zelim namestiti modem preko IrDA me vprasa naj izberem port na katerem bo to delovalo VENDAR TA SEZNAM JE PRAZEN!!??
Nato sem zelel instalirat COM vrata, na katera sem pac zelel to priklopit, vendar se je tukaj spet pojavil problem, vrata mi ne delujejo. Sedaj pa ne vem ali mi ne delujejo ker jih sploh nimam na notesniku ali je pač kaj drugega narobej.
Namreč pod Device Manager se mi pojavi rumeni klicaj na nameščenih vratih, ko pa odprem mi pa not piše "This device can not star. (Code 10)"
Kako prelesiciti racunalnik ce dejansko nimas COM vrat?
Kaj bi to bilo in kaj še lahko storim da mi bo to delovalo,
Aja pa se to, kako lahko vidim kaj imam na določenih COM vratih?
Hvala,LP
Vendar se pojavi problem, ker na laptopu nimam COM porta. Namrec ko zelim namestiti modem preko IrDA me vprasa naj izberem port na katerem bo to delovalo VENDAR TA SEZNAM JE PRAZEN!!??
Nato sem zelel instalirat COM vrata, na katera sem pac zelel to priklopit, vendar se je tukaj spet pojavil problem, vrata mi ne delujejo. Sedaj pa ne vem ali mi ne delujejo ker jih sploh nimam na notesniku ali je pač kaj drugega narobej.
Namreč pod Device Manager se mi pojavi rumeni klicaj na nameščenih vratih, ko pa odprem mi pa not piše "This device can not star. (Code 10)"
Kako prelesiciti racunalnik ce dejansko nimas COM vrat?
Kaj bi to bilo in kaj še lahko storim da mi bo to delovalo,
Aja pa se to, kako lahko vidim kaj imam na določenih COM vratih?
Hvala,LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IrDa vmesnik Y-160Oddelek: Mobilne tehnologije | 2412 (2144) | TheHijacker |
» | Prenosni racunalnikiOddelek: Kaj kupiti | 2306 (1935) | OwcA |
» | Linux in GPRS preko IR portaOddelek: Operacijski sistemi | 904 (761) | Ferplay |
» | Daljinec za PCOddelek: Pomoč in nasveti | 1399 (1299) | Xplicit |
» | ECS K7S5A & IrDA Actisys IR210LOddelek: Strojna oprema | 1075 (1017) | bozicek |