Forum » Pomoč in nasveti » kabel rs232+com2
kabel rs232+com2
farko ::
Imam problem sicer sem iskal pa ne najdem rabim povezavo s modul kablom rs232.Da lahko poženem rabim kom2 in tu nastane problem.Da pa vse deluje je treba nastavit lokano omrežje in tukaj se naredi pri meni tilt.Poskušal sem marsikaj pa ne zrata zato prosim za pomoč kako stvar narediti da bo delala ker jo nujno rabim.Če kdo ve naj mi pomaga prosim.
farko
Duhec ::
Najprej povej za katero zunanjo napravo (POS tiskalnik,modem, router-konzola, drug PC-laplink,...) potrebuješ serijski RS232 (C?) kabel ?
Ker vezav je veliko in ni ene univerzalne.
Ne razumem ravno kaj hočeš povedat s COM2 in kaj ima to veze z lokalnim omrežjem ? Razen, če imaš mogoče v mislih povezavo dveh računal preko serijskega kabla ?
Povej kaj več.
Ker vezav je veliko in ni ene univerzalne.
Ne razumem ravno kaj hočeš povedat s COM2 in kaj ima to veze z lokalnim omrežjem ? Razen, če imaš mogoče v mislih povezavo dveh računal preko serijskega kabla ?
Povej kaj več.
Jes mam kabel že povezan z receiverjem vendar ga ne zazna.Iščem in študiram že cel popoldne pa kar koli naredim ne gre.Com2 pa rabim ker ena je upload 2 je download ali obratno .Nastavi pa se kot wlan povezava.
farko
Azrael ::
Tole si zapisal tako, da te živ krst ne razume.
Po vrsti napiši:
- kateri reciver
- njegov priklop (pinout)
- kateri SW uporabljaš
- kaj bi rad dosegel
...
Na ta način boš najbrž dobil uporaben odgovor, kot si zastavil stvar v prvih 2. postih, pa vsekakor ne.
Po vrsti napiši:
- kateri reciver
- njegov priklop (pinout)
- kateri SW uporabljaš
- kaj bi rad dosegel
...
Na ta način boš najbrž dobil uporaben odgovor, kot si zastavil stvar v prvih 2. postih, pa vsekakor ne.
Nekoč je bil Slo-tech.
Receiver je skymaster dx23 slime line,kabel rs232 je 9pin,sw še nimam ker sem dva že brisal ker ni delal,rad bi dosegel da naložim sw iz skymasterjevega strani.Se oproščam ker sem že zmozgan ne gre pa ne gre.
farko
sidney ::
a si prebral navodila kako povezat sprejemnik s compom ??? Sam sem imel podobne tezave z Quadrotom ... no dreambox in kaon se mi povezeta brez problema ... upostevat je treba pravila.... za tvoj sprejemnik jih sicer ne vem ... lahko pa se pozanimam ... napisi tocno kater sprejemnik mas in program, ki ga uporabljas
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!
sidney Hvala ti za pomoč jes uporabljam skymaster dx 23 slime line.Od programa trenutno nobenega ker sem obupal danes nad tem.Imel sem zehenderja dx cifre se ne spomnim je delal to pa ne gre in ne gre.Se mi zdi da je hudič zakodiran druzga si ne morem predstavljat tak da zdej bom študiral kak ga odkodirat.Je pa da kodiranih programov itak ne bom mogel gledati ker je fat ali pa mogoče vendar o kodiranju ne bi tle gor.Rad bi samo v receiver pršo ampak je oreh trd.
farko
so ze poizkusal unasat sw od stronga 6125, pa brez uspeha ... rajsi ne probavaj, ker ga bos lahko zaj...bal ... no FTA (free to air) pomeni, da lahko gledas samo odklenjene programe. Ce bi hotu sprejemnik, kjer delajo emulatorji bi mogu prej mal povprasat o tem ... tvoj model pac ni mozno odklepat. Najboljs je valda Dreambox (heheheh jest ga mam), pol pa kak strong, kaon, samsung, dbox, humax ..... preko kabla bi mogoce lahko urejal listo programov .... sw pa lahko menjsa preko satelita ... samo s tem bo se vedno FTA .... Druga varianta je CI ( common interface) .... mogu bi met slot za modul ....
Sidney prepozn je že naredil frč frč pa klinc gleda
bojo pa naši programi dobri vseeno hvala.
bojo pa naši programi dobri vseeno hvala.
farko
a si ga skuru ??? ce bos kupoval novega ti priporocam Kaon KSC 570 2x CI pri nas ga dobis za nekaj manj kot 30 ksit. no tega se pa da supre programirat ... od emulatorjev, skinov (izgled), liste programov ....... ce te kaj vec zanima samo napisi ...
jest sem tut reku, da bi meu rajs t2, pa mi ne dela .....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stara satelitska ne deluje - nakup noveOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1439 (1064) | oberskitona |
» | Kupil bi Satelitsko. (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15926 (14386) | mumbo |
» | satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15902 (14234) | BlackHole |
» | skystar2Oddelek: Pomoč in nasveti | 974 (852) | farko |
» | Kako inštalirati slovenski jezik na digitalni satelitski receiver strong 4404?Oddelek: Zvok in slika | 3096 (2794) | nokia6310 |