Forum » Pomoč in nasveti » Samodejno zaganjanje računalnika
Samodejno zaganjanje računalnika
P.analyst ::
Pozdravljeni.
Ne vem ali je že bilo glede tega kaj na tem forumu napisanega ali ne. Problem pa je naslednji. Pred kratkim sem si ponovno naložil Windows XP SP2. Računalnik je povezan z drugim računalnikom v mrežo in moj dostopa do interneta preko drugega. Težava pa je v tem, ker ko ugasnem računalnik, se le-ta avtomatsko (samodejno) ponovno zažene, če je drugi računalnik prižgan. Če najprej ugasnem drug računalnik, potem se da mojega normalno ugasniti, ne da bi se ponovno zagnal. V BIOSu je opcija Wake up on LAN onemogočena. Imam P4, 3,0 Ghz in osnovno ploščo ASUS P5GD2. Poskusil sem tudi z nadgradnjo BIOSa, vendar ni pomagalo.
Če kdo ve, kaj je treba storiti, naj mi, prosim, pove.
Hvala in lep pozdrav!
P.Analyst
Ne vem ali je že bilo glede tega kaj na tem forumu napisanega ali ne. Problem pa je naslednji. Pred kratkim sem si ponovno naložil Windows XP SP2. Računalnik je povezan z drugim računalnikom v mrežo in moj dostopa do interneta preko drugega. Težava pa je v tem, ker ko ugasnem računalnik, se le-ta avtomatsko (samodejno) ponovno zažene, če je drugi računalnik prižgan. Če najprej ugasnem drug računalnik, potem se da mojega normalno ugasniti, ne da bi se ponovno zagnal. V BIOSu je opcija Wake up on LAN onemogočena. Imam P4, 3,0 Ghz in osnovno ploščo ASUS P5GD2. Poskusil sem tudi z nadgradnjo BIOSa, vendar ni pomagalo.
Če kdo ve, kaj je treba storiti, naj mi, prosim, pove.
Hvala in lep pozdrav!
P.Analyst
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
gor13azd ::
Zdravo!
Poglej v bios! - ''Wake up lan'' in podobne zadeve moreš imeti izklopljene - disable. Jaz sem imel podoben problem in sem ga rešil na tak način:)
Lp gorazd
Poglej v bios! - ''Wake up lan'' in podobne zadeve moreš imeti izklopljene - disable. Jaz sem imel podoben problem in sem ga rešil na tak način:)
Lp gorazd
gogi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ugasnjen računalnik moti omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 1408 (1276) | Phantomeye |
» | virus da ali ne?Oddelek: Pomoč in nasveti | 756 (650) | Malajlo |
» | Računalnik se prižiga - sam od sebeOddelek: Pomoč in nasveti | 2283 (1944) | refosk |
» | Wake on Lan ali Wake on PME - preko mreže, preko internetaOddelek: Omrežja in internet | 3286 (2487) | bastadu |
» | Računalnik se mi samodejno vklopiOddelek: Pomoč in nasveti | 3254 (3039) | DadoX3M |