» »

Kje napetost prebija?

Kje napetost prebija?

twosocks ::

Mam čist na novo sestavljen comp. Kt7A, T-bird 1200/266, 256 RAM, IBM 30Gb, Siluro 64Mb, Live, US Robotics, Macase ohišje+napajalnik.

Stvar se zbudi vse kul. KO pa se izklopi moram iztaknt kabel in ga nazaj vtaknt, da se zbudi. Na napajlniku mal iskrce preskočjo al me pa strese če dam not prst. Na Mlacomu so mi kao zamenal za nov napajalnik, sam še zmer je isto.

KAKO bi našel vzrok? A mogoče katera od komponent ni kompatibilna al pa prebija zarad napačnega položaja na plati?

Hvala za kakršnokoli pomoč. Lahko vrnem uslugo.

10x
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

ADF ::

Ko potiskaš prste v napajalnik, so ponavadi kondenzatorji še polni, zato te tudi trese. Zabavat se da tudi na druge načine. Sicer pa to ne pomeni, da je z napajalnikom kaj narobe.

Kar se tiče kompatibilnosti: SB Live dela probleme z VIA KT133A chipseti, zato posodobi BIOS. Poleg tega je znano, da imajo IBM diski težave, predvsem v kombinaciji z ABIT ploščami. Ampak to zaenkrat ni tvoj problem.

Meni se je podobno dogajalo, ko sem med delovanjem storil kratek stik (pa ne nalašč). Preveri torej, če imaš vse dobro ozemljeno, ali se morda matična plošča dotika ohišja , kjer ni zaželjeno. Poskusi enkrat stvar zagnat zunaj ohišja.

Iztakni vse kartice, ki jih ne potrbuješ in poskusi samo z grafično.

Brane2 ::

To je vec al manj normalno, ce stvar ni ozemljena. Verjetno si sam potegnu strom ali pa naredu razdellic za racunalnik. Ce napajalnik ni ozemljen, se na njegovem ohisju pojavi cca 120-150V, vendar pri tako majhnih tokovih, da te pac ne ubije ampak sam neugodno pozgecka. Ce je v tem stvar, nehi zajebavat ubogega Mlacoma in zrihti ozemljitev.

Brane2 ::

Aja, karse vklopa in izklopa tice:

Ce stvari ne mors vec vklopit, potem ko jo enkrat izklopis, je lahko vec vzrokov:

- po novem je pac tko, da racunalnik ni nikol povsem izklopljen, tko kot televizor.Zato se stvar ne bo vklopla, ce se ni pravilno izklopila, to pa se lahko zgodi, ce je recimo napajalnik slab ali pa preobremenjen. Probi pritisnit in drzat RESET knof v trenutku, ko izklopis napajalnik na knof...

- mogoce nimas nastavitev v CMOSU tapravih. Vem da se ponavadi da nastavit, kako naj se mashina przge-prek tastature/poseben knof/, preko knofa za vklop na plati ali kako drgac.

tec ::

Ce je problem v ozemljitvi potem to kar se da hitro uredi, ker meni so 2 plate zaradti tega skor crknile. Epox MVP3C dela ko sus ene par ur, potem jo moras pa ugasnit za nekaj casa, drugace dobim v biosu sam neke cudne znake po ekaranu. Pa en cip se tako greje, da bi lahk jajca gor peku.

miranpozar ::

Zopet klasični problem pri Abitkah, bi rekel jaz!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

twosocks ::

Sem dal ven baterijo (nekdo reku da pomaga). Nič. Sem vzel ven Live, pa Modem, nič. Kokr mu paše se prklapla in izklapla. Bios sem že prej Updatal. Tko da res ne vem. Plato bom še enkrat ven vzel pa spet not našraufal...pol bom pa vidu.

->MiraN:
Če je klasičen, potem obstaja tudi klasična rešitev..in to je? Pa ne, ne mislim nič v stilu, vrži skozi okno, ne vzet od Abita....
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

Binji ::

tipicen problem od Abita? Jst mam KT7A od Abita pa dela kukr more.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

miranpozar ::

Binji: koliko pokvarjenih Abitk je šlo preko tvojih rok? Verjami, da sem jih jaz videl preveč, imel zaradi njih sitnosti s strankami (garancija in to), moja BH6 je crknila, vzel sem pa nato pokvarjeno BE6v2, na kateri je bilo treba menjati cel kup kondenzatorjev (je bila pač đabe :D). Ne prodajam več Abitk, ker so imele absolutno preveč problemov... in to vedno isto... se ne prižge več! Jebeš tako tradicijo!
Po drugi strani pa so te plate ful dobre (če delajo), to pa moram tudi pošteno priznati.

twosocks: rešitev je najti pokvarjene elemente (najprej preveri kondenzatorje okoli slota) in jih zamenjati. Vglavnem se ne splača, žal.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KAKO ZJEBAT PLATO?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
151216 (895) SLOWWWeb.net
»

Comp se včasih ne prižge ????

Oddelek: Pomoč in nasveti
8768 (623) miranpozar

Zakaj

Oddelek: Pomoč in nasveti
10889 (749) BC3
»

Kaj je zdej s temi KT7

Oddelek: Kaj kupiti
291941 (1601) ||_^_||
»

Mali problemčki

Oddelek: Pomoč in nasveti
161475 (1203) A.L.T.

Več podobnih tem