» »

Avtomobilska nesreča - informacije

Avtomobilska nesreča - informacije

sunset ::

Zdravo,
pred kratkim sem imel avtomobilsko nesrečo z Renault Cliom, starim 7 mesecev. Avto je obrnilo na streho, potem sem se pa še cca 20 metrov drsal po strehi. Mislim da je avto totalka, zato me zanimajo naslednje stvari (če govorite iz izkušenj in ne predpostavljate stvari). Avto je kasko zavarovan, vzet pa na finančni leasing pri Hypo Banki, zavarovan pri Triglavu. Napihal sem 0,00 promila.

Zanima me naslednje:
a) kakšna je procedura za prijavo nesreče (ocenitev škode, ...)
b) kako ponavadi ocenijo avto (če je totalka) - kakšna vrednost je povrnjena s strani zavarovalnice
c) škoda je najbrž povrnjena leasingu, kako pa z povrnitvijo škode meni (kupil sem avto na finančni leasing: 50% plačam takoj, 50% po 1 letu - do drugega odplačila imam še 5 mesecev)
d) koliko časa traja postopek pri zavarovalnici in koliko pri leasingu
e) koliko denarja dobim nazaj jaz (od zavarovalnica oz od leasinga) - vaša sujektivna ocena?
f) kakšni ostali vaši nasveti?

Hvala za pomoč
lp

Ginginova ::

Prijava: Pokličeš policijo, da naredijo zapisnik, tebi pa zacolajo kazen za povzročitev prometne nesreče >:D ter greš v roku par delovnih dni na zavarovalnico pisat prijavo škode.
Če si imel zavarovanje vinkulirano na lizinško hišo, potem vso škodo iz naslova avto kaska dobijo najprej oni, če pride do pozitivne razlike v tvojo korist, ta razlika pripade tebi, če je negativna, pa te lizinška hiša še naprej cola. Odškodnina za razbito bučo gre direktno tebi, če si imel zanjo ustrezno zavarovanje.

Ko boš imel znano cifro od cenilca zavarovalnice, se greš informirat na lizinško hišo, kaj in kako.

Ogo

sunset ::

Koliko časa traja da iz policijske postaje pošljejo zapisnik na zavarovalnico? Koliko časa se zadeva obravnava na zavarovalnici? Koliko časa pa leasingu? A mogoče ima kdo izkušnje / cca oceno?

hvala

SkIDiver ::

Jz mam zavarovano parkirišče in kadar sem zadevo ponucal sem imel v roku 3 dni v roki papir od cenilca in s tem odpelju avto kleparju, ki je avto popravu in račun izstavu zavarovalnici. Nekje v roku 1 tedna od nastanka poškodbe je bil avto porihtan. Seveda se tu šteje tudi čas (ponavadi 3, 4 dni), ko je avto bil pri avtokleparju kjer se je barva sušila.

fosil ::

Procedura je taka da enostavno pelješ avto na zavarovalnico in tam vse urediš, pa tud približne časovne okvire boš tam dobil in še morebitne druge informacije, samo vpraši jih.
Policijski zapisnik pa sicer kar traja, vsaj kakšne tri tedne, zdej mogoče še kej več ker so spremenil sistem, pa še prazniki so, tako da po moje lahko računaš kar na kakšen mesec. Zavararovalnica lahko potem zadevo rešim relativno hitro v parih dneh. Se pa najbrž v tem času lahko tudi že na leasingu dogovoriš kako pa kaj. Je pa seveda potem še vprašanje kaj bo z razbitino, to lahko tud urediš v tem času, ker zavarovalnica pri totalki plača razliko med vrednostjo vozila in vrednostjo razbitine.
No vsaj ena dobra stvar pa je da ti pri totalki pripada 10 dni nadomestnega vozila :)) .
Je pa seveda vprašanje če sploh bo totalka, glede na to da je avto nov in če je poškodovan samo po strehi. No sej to ti bodo povedal ko boš peljal ocenit avto.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

sunset ::

Najlepša hvala za komentarje. V torek bo več znanega.
lp

iskra ::

Ma če je šel avto na streho, je vse zvito - sem videl kar precej takih :) Vsi stebrički, vrata, šipe in še kaj se najde. Da pa gre avto na streho, mora bit še kej drugega kvalitetno ruknjeno. Jaz tudi dam glas za totalko - če greš tako razbitino popravljat, ga bodo na mizi težko 100% naravnali (punca se fura s tako kripo že par let). Vrata in pritljažnik se bodo čudno zapirali itd.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11320894 (14509) krepki
»

Kasko zavarovanje

Oddelek: Loža
163539 (1875) šernk
»

Uveljavljanje škode iz KASKO police- podrobnosti....

Oddelek: Loža
317352 (6105) St235
»

Prometna nesreča, informacije

Oddelek: Na cesti
163283 (2546) SkIDiver
»

Kaj v primeru prometne nesreče

Oddelek: Loža
295291 (4512) SkIDiver

Več podobnih tem