» »

Prosim pomagajte mi pri mojem wireless omrežju....

Prosim pomagajte mi pri mojem wireless omrežju....

simoni ::

Pozdravljeni...

Problem je sledeč. Z sosedom imava skupaj adsl, ki je pri meni. Ruter imam Linksys WRT54GS V4. Ker je med nama malo večja razdalja in ker je vmas še streha od ene starejše hiše, sem kupil dve usmerjeni anteni. Pri meni sem dal stran eno antenco ter prišraufal usmerjeno, on ima pa Canyon PCI wireles kartico, ter prišraufano še drugo tako usmerjeno anteno. Povezava je 70% Link je 98%. Povezava je stabilna in ne prekinja. Tudi izmenjujeva lahko datoteke zelo hitro. Problem se pojavi pri internetu. Oba imava emule in bitcomet, prek katerega odjemava torente. V lokalni mreži imava oba statičen ip da sem lahko na routerju port za emule odprl. Pa tudi to vem, da moram dva različna porta odpreti (za vsakega drugačnega). Zakomplicira se ko začne nekdo malo bolj downloadat oz. uploadat. Oba imava omejeno povezavo z netlimiterjem in sicer 40kb dol ter 10 gor. Če začne nekomu toliko vlečt, je drugi čisto hrom. Jaz sumum torrente. Bil je primer, da je on downloadal z 20k in uploadal z 9 pa jaz tudi do ruterja nisem moglel priti, pa sem povezan prek kabla... Kaj šele da bi kako stran lahko odprl. Drugače pa če eden od naju downloada prek kake strani (gonilnike ali kaj takega, gre pa tudi do 14kb) Tudi povezavo sem preveril preko tiste strani in je ok. Ponudnik je SIOL 1m/256. Nekdo mi je rekel, da mi torenti na routerju preveč povezav odprejo in da zato potem drugemu ne dela nič... je to možno? kako se na linksysu poveča št. teh povezav?



Dajte mi kak nasvet, ker sem že kr malo obupan...

Hvala!

LP
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!
  • spremenil: simoni ()

simoni ::

a mi res ne zna nihče pomagat?:\
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!

BigWhale ::

Namesto Linksysa si omislita racunalnik z GNU/Linuxom za router, linksys pa naj ostane v notranjem omrezju kot wireless AP.

simoni ::

A se ne da to kako bolj preprosto narediti?
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!

shock ::

Ja naštimaš linux router brez linksysa. Namesto linksysa pa si omisliš eno brezžično kartico kot AP.

No malo resnosti. To kar je rekel BigWale je čist preprosto, samo malo volje je treba imet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shock ()

BigWhale ::

Jah, ce je hardware presvoh, da bi obdelal tako kolicino povezav, potem tezko brez zamenjave hardware-a. Pozanimaj se, mogoce je kak custom firware za linksys-a, ki pa to lazje prenasa.

Jackal ::

Router pač zmore neko določeno število povezav - ponavadi je bilo to okoli 250. Nekateri torrent clienti pa imajo privzeto nastavljeno št. povezav 0, kar pomeni, da nimajo omejitve povezav. Hitrost prenosa tu ne igra takšne vloge. Problem so povezave, ker jih router ne utegne obdelat več. Najenostavnejša rešitev je, da se oba omejita na max. 50 povezav na računalnik.

simoni ::

Ja saj... Jaz sem tudi o tem premišljeval... Da bi ga nekako update-al.
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!

Jackal ::

Update ne bo kaj veliko pomagal - gre namreč za omejitev samega procesorja v routerju.

simoni ::

A se da to kako zrihtat?Povečat število? Saj nisem edini, ki uprablja bittorent, vendar sem eden izmed redkih ki ima tak problem...
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!

shock ::

A ti ni dovolj da smo ti že nekateri povedali rešitev oz namignili? Tvoj AP je prešvoh da bi povečal število povezav na sekundo. Pač je stvar od hardwera. Mogoče je kakšen firmware zate. Samo kaj boš kasneje ko se ti bo povečala pasovna širina interneta in posledično število povezav na minuto?

simoni ::

No verjamem, da če bi postavil pc kot router, da bi stvar delaovala bolje... Povedat hočem, da z sosedom nisva kaj preveč zahtevna uporabnika in da ne downloadava preveč veliko, pa nama vseeno ne deluje dobro. So ljudje ki to veliko uporabljajo, pa jim dela brez problema, tako da:\
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!

asgard2.0 ::

Prvo kot prvo daj namesto canyona linksys kartico. Bolje dela oprema istega proizvajalca. Druga stvar je da si na linksysa nalozis DD-wrt software ali alchemy. Men najlepš dela alchemy 6rc6a verzija. Izredno stabilna zadeva. Lahko daš pa tudi alchemy 1.0 al neki tazga gor ki je tud super. Aja pa usmerjene antene morš imeti pravilno postavljene. Drugače se pa malo bolj pozanimaj na www.wlan-sat.com . To je uradna slo stran za wireles. :)
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

simoni ::

Zamenjal sem firmeare in moram povedat da dela dobro... Zaenkrat nimava problemov... Vidiš to je dober odgovor... Hvala ti! Dal sem dd-wrt 23, mini verzijo...

Kaj je razlika med mini pa celo različico?
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!

Gwanaroth ::

Verjetno ima "mini" manj funkcij...
Lights often keep secret hypnosis..

simoni ::

Ja verjetno, samo še vedno jih je veliko več kot pri urednem!:))
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kter Wi-Fi kupt

Oddelek: Kaj kupiti
433482 (2247) trnvpeti
»

Ruter linksys wrt 54-gc

Oddelek: Omrežja in internet
112065 (1795) Vice
»

Kateri firmware uporabiti za router LinkSys WRT54G (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
606805 (4878) plavko61
»

kater wireless router

Oddelek: Kaj kupiti
172041 (1631) pujsek_
»

Wireless problem!

Oddelek: Omrežja in internet
292435 (1815) pujsek_

Več podobnih tem