» »

Asus A8N-E in SATA disk

Asus A8N-E in SATA disk

marvin42 ::

Nabavil sem novo mašino: plata Asus A8N-E, procesor Athlon 64 3000+, 1gb ddr 400 RAM, disk Seagate 250GB SATA,... Pa ne morem niti Windows XP instalirati. Poženem instalacijo, izberem SATA driverje z diskete, datoteke se skopirajo na disk, po prvem rebootu pa dobim blue screen. Kot zanimivost: pri instalaciji lahko izberem samo Quick Format. Če izberem normalni format, se mi vedno ustavi tam pri 5 ali 6%. Malo (oziroma veliko) sem googlal o zadevi in videl, da ima zelo veliko ljudi, ki si lastijo to ploščo, probleme z SATA diskom. Ampak rešitve, ki bi meni pomagala, zaenkrat nisem našel :( Se je že kdo srečal s tem ali podobnim problemom?
Mostly Harmless

SimplTech ::

Sicer nimam točno takšne plošče, a ti bom skušal dati nekaj nasvetov kaj lahko narediš. Prvo je potrebno rečt, da tvoja plošča ne rabi SATA driverja iz diskete. Na plošči imaš SATA kontroler, ki je integriran v Nforce4 čipsetu (gledam ravno navodila). Tako ko priklopiš disk gor na katerikoli konektor SATA na plošči vidiš v BIOSU, da se SATA disk pojavi kot navadni IDE disk. Namreč kontroler za SATA, ki je del čipseta tvoj disk predstavi sistemu kot da je priključen na PCI IDE krmilnik.

Pri nekaterih ploščah (imel sem zelo velike probleme z GIGABYTE) je po defaultu vklopljen RAID. Preglej BIOS kako je pri tebi. RAID izklopi za vse kontrolerje (SATA in IDE). Potem pa začni instalacijo brez diskete (nič ne pritiskat F6), samo pusti da gre naprej.

Disketo je treba dat notri samo, če plošči zagovatlja SATA funkcijo kakšen krmilnik drugega prozvajalca (npr. starejše Nforce2 plošče so imele SATA funkcijo omogočeno preki SiliconImage SATA čipa). Ker Windows XP nimajo vgrajenih driverjev za toliko različnih čipov, je potrebna disketa. Probaj najprej tako instalirat Windowse.

marvin42 ::

po noči, prebiti ob računalniku, sem ugotovil, da je razlog za težave v disku. Diagnostični program od Seagate mi javi cel kup bad sectorjev. Za štos sem disk dal še v drug računalnik, tam pognal isti program in spet je javilo bad sectorje, na istih mestih. Jaz sem pa najprej okrivil vse drugo... eh :|
Kakšna je možnost, da mi jutri takoj zamenjajo disk?
Mostly Harmless


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako instalirat windowse na sata2 disk?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81416 (1267) msms
»

instalacija xpjev na 250gb disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
402349 (1712) PIII850
»

Kako usposobiti sata disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
9946 (849) 5er-->
»

Kateri disk 200 gb

Oddelek: Kaj kupiti
131374 (1045) ganzi
»

Na splošno - sata ali pata?

Oddelek: Strojna oprema
192211 (1787) Poldy

Več podobnih tem