Forum » Programska oprema » Oddaljen dostop - NUJNO !
Oddaljen dostop - NUJNO !
beni ::
Živjo !
Nujno potrebujem nasvet, kako izvesti naslednje.
Imam ADSL, Wlan mrežo in dinamični IP, Win XP Pro
Stranka ima Dial-Up, Win98.
Kako naj izvedem opcijo mojega dostopa na njen računalnik po potrebi. Stranka bi se konektala na net in me obvestila po telefonu, jaz pa bi z mojega compa opravil potrebne popravke. Težava je v tem, da so stroški posega pri stranki preveliki, saj gre v 99,9% posegov za odpravljanje nepotrebnih kiksov raztresene stranke, in posegi trajajo do 10 min.
Prosim za hiter odgovor ali usmeritev na pravo stran.
Hvala
LP Beni
Nujno potrebujem nasvet, kako izvesti naslednje.
Imam ADSL, Wlan mrežo in dinamični IP, Win XP Pro
Stranka ima Dial-Up, Win98.
Kako naj izvedem opcijo mojega dostopa na njen računalnik po potrebi. Stranka bi se konektala na net in me obvestila po telefonu, jaz pa bi z mojega compa opravil potrebne popravke. Težava je v tem, da so stroški posega pri stranki preveliki, saj gre v 99,9% posegov za odpravljanje nepotrebnih kiksov raztresene stranke, in posegi trajajo do 10 min.
Prosim za hiter odgovor ali usmeritev na pravo stran.
Hvala
LP Beni
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
pirx ::
Poskusi s TightVNC (http://www.tightvnc.com/). Zadeva je povsem brezplačna in optimizirana za super hitro delovanje. Nekatere distribucije Linuxa ga že imajo po defaultu nameščenega. Aja, deluje ne glede na to, kakšen OS je pri kom nameščen.
Ali mi lahko kdo predstavi razliko med predlaganima programoma?
Rabim enostavno 'trotlziher' varianto in po pravici povedano nimam časa testirati.
LP Beni
Rabim enostavno 'trotlziher' varianto in po pravici povedano nimam časa testirati.
LP Beni
Vikking ::
remote administrato!
na oddaljenem zaženeš setting dodaš pass nato zaženeš start remote admin. server! in rač. je pripravljen za dostopanje!
nato na svojem kompu zaženeš viewver dodaš ip in pass! in si že gor! simpl k pasulj!
na oddaljenem zaženeš setting dodaš pass nato zaženeš start remote admin. server! in rač. je pripravljen za dostopanje!
nato na svojem kompu zaženeš viewver dodaš ip in pass! in si že gor! simpl k pasulj!
blue ::
Ona mora imeti nameščen tight vnc (server) in nek servis s katerim lahko ugotoš njen IP (kak dyndns )
google -> tight vnc
google -> dynamic ip service
lp
google -> tight vnc
google -> dynamic ip service
lp
Caligula ::
Da mal ugrabim temo-a kdo ve kako se da to prek Pocket PCja-da bi dostopal do lastnega PCja na ADLSju prek GPRSa pri mobitelu.
Ampak zanima me preverjeno. Skratka tko, ce kdo ve, da ziher dela prav prek GPRSja pri Mobitelu.
Ampak zanima me preverjeno. Skratka tko, ce kdo ve, da ziher dela prav prek GPRSja pri Mobitelu.
Torej odločil sem se za :
DirectUpdate - Version 3.6.6 in
TightVNC Server V1.2.9
Zanima me ali ima kdo izkušnje z obema. Ali so kakšne težave z njima, in pa, ali DirectUpdate nastavi IP vedno na isto vrednost pri Dial-Up povezavi, saj je pri Dial-Up povezavi dodeljen za vsak connect drugi IP.
Ali to pomeni, da bi stranka samo pognala Dial-Up in po konektu bom lahko dostopal, ali mora javiti svoj trenutni IP, da ga vnesem pri sebi in se šele takrat konektam na njen računalnik ?
LP Beni
DirectUpdate - Version 3.6.6 in
TightVNC Server V1.2.9
Zanima me ali ima kdo izkušnje z obema. Ali so kakšne težave z njima, in pa, ali DirectUpdate nastavi IP vedno na isto vrednost pri Dial-Up povezavi, saj je pri Dial-Up povezavi dodeljen za vsak connect drugi IP.
Ali to pomeni, da bi stranka samo pognala Dial-Up in po konektu bom lahko dostopal, ali mora javiti svoj trenutni IP, da ga vnesem pri sebi in se šele takrat konektam na njen računalnik ?
LP Beni
bradek ::
Moj glas gre radminu. Definitivno boljsa varjanta kot *VNC. Lahko prenasas datoteke, gledas samo ekran, prevzames nadzor na ekranot, imas funkcijo posebej za remote shutdown/restart/switfh off/log off, in vse to deluje samo preko enega porta. A must have.
Jebiveter ::
Brad3k: In kaj od nastetega ne mores z *VNC?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
bradek ::
Prenasat datotek? Izbirat stevilo barv, ampak samo kompresijo? Izbirat stevilo updejtov na sekundo? Scrolling z premikanjem miske?
Pri RealVNCju sigurno ne, ostalih izvedb pa nisem uporabljal, tako da ne vem.
Pri RealVNCju sigurno ne, ostalih izvedb pa nisem uporabljal, tako da ne vem.
Ex0rC|5t ::
Sorry ampak jaz ne vidim smisla v tem, al pa ne razumem težave prav..če imaš ti adsl...stranka pa dial-up...ti njemu ne morš pospešit internetne povezave, ker ima preslab modem za močnejše prenose...jaz se tudi poznam z enim, ko ma adsl pa je oddaljen 5 km od mene..pa nix ne morn...ali pač?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava Win > UbuntuOddelek: Omrežja in internet | 974 (755) | SSH |
» | Nalaganje VNC Serverja pred vpisom geslaOddelek: Operacijski sistemi | 2265 (1943) | ender |
» | Trenutno naj brezplacen program za povezavo namizjaOddelek: Omrežja in internet | 1805 (1428) | Bug |
» | remote controlOddelek: Omrežja in internet | 964 (825) | DJ Hamster |
» | remote administration linux/unix mašin preko xserverjaOddelek: Operacijski sistemi | 1599 (1442) | Zzzzzzz |