» »

telefonska napeljava v hiši

telefonska napeljava v hiši

yoshi ::

Moj kolega je nabavil ADSL (Modrega) in živi v novi bajti, kjer majo telefonski kabl že v stene vgrajen in majo spodaj v dnevni en priključek in še enga ima kolega v svoji sobi. Zdaj ma on ADSL v svoji sobi prikolplen in vemo da je treba zdaj telefonski aparat na on razdelilec priklopit in ne več v stenski priključek. Zdaj pa vprašanje: kam lahko priklopijo telefonski aparat v dnevni sobi? Če ga kar v stenski priključek, zelo šumi. Je kakšna druga rešitev, razen tega, da je treba potegniti kabl iz zgornje sobe v dnevno, ker ne bi bilo prijetno to delat v novi bajti?

LP yoshi
Ne oziraj se na malenkosti!!!

madmitch ::

Verjetno imajo kable speljane po ceveh, tako, da to res ne bi smel biti tak problem. Vsekakor veliko laže kot v kakšni stari bajturinim kjer so kabli zagipsani.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Stratus ::

Tisti filter ki si ga dobil zravne kamor priklopiš linijo pa telefon pa adsl je treba montirati na dovod tel. linije v hišo. To je v bistvu filter zato da ne slišiš tistega šumenja.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

ian wolf ::

Pozdrav,

z enakim problemom se sam ubadam. Poglej koliko paric (žičk) ima obstoječi telefonski kabel (tisti v cevi). Če jih ima vsaj 4 si rešen, drugače bi ga moral zamenjati, če nočeš poslušati šumenja v telefonu. Sam sem moral napeljati 8 žilni UTP kabel na novo čez nadstropje, pri katerem sem uporabil eno parico (2 žički) za dovodno linijo v ADSL splitter, po drugi poljubni parici pa sem potem napeljal linijo do telefona v spodnjem nadstropju. Potrebuješ pa klešče za pritjevanje konektorjev na kable, tako da če ne poznaš nekoga, ki se ukvarja s telefonijo, bo težka. Lahko ti pošljem skico napeljave na e-mail, da ti bo bolj jasno kako je treba napeljati.
Errare humanum est...

yoshi ::

Točno! Ne vem, če imajo dve ali štiri. Če so štiri, je problem takoj rešen. Sem se že ubadal z UTP kabli in konektorji v študentskem domu. Tam smo brez klešč konekorje gor dajal in je laufalo. Bom tudi tu poskusil. Hvala za nasvet.
Ne oziraj se na malenkosti!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5828161 (13890) denisbegood
»

Telefonski kabel do modema ali UTP do telefonskega kabla

Oddelek: Omrežja in internet
136426 (5501) Invictus