Forum » Omrežja in internet » telefonska napeljava v hiši
telefonska napeljava v hiši
yoshi ::
Moj kolega je nabavil ADSL (Modrega) in živi v novi bajti, kjer majo telefonski kabl že v stene vgrajen in majo spodaj v dnevni en priključek in še enga ima kolega v svoji sobi. Zdaj ma on ADSL v svoji sobi prikolplen in vemo da je treba zdaj telefonski aparat na on razdelilec priklopit in ne več v stenski priključek. Zdaj pa vprašanje: kam lahko priklopijo telefonski aparat v dnevni sobi? Če ga kar v stenski priključek, zelo šumi. Je kakšna druga rešitev, razen tega, da je treba potegniti kabl iz zgornje sobe v dnevno, ker ne bi bilo prijetno to delat v novi bajti?
LP yoshi
LP yoshi
Ne oziraj se na malenkosti!!!
madmitch ::
Verjetno imajo kable speljane po ceveh, tako, da to res ne bi smel biti tak problem. Vsekakor veliko laže kot v kakšni stari bajturinim kjer so kabli zagipsani.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Stratus ::
Tisti filter ki si ga dobil zravne kamor priklopiš linijo pa telefon pa adsl je treba montirati na dovod tel. linije v hišo. To je v bistvu filter zato da ne slišiš tistega šumenja.
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
ian wolf ::
Pozdrav,
z enakim problemom se sam ubadam. Poglej koliko paric (žičk) ima obstoječi telefonski kabel (tisti v cevi). Če jih ima vsaj 4 si rešen, drugače bi ga moral zamenjati, če nočeš poslušati šumenja v telefonu. Sam sem moral napeljati 8 žilni UTP kabel na novo čez nadstropje, pri katerem sem uporabil eno parico (2 žički) za dovodno linijo v ADSL splitter, po drugi poljubni parici pa sem potem napeljal linijo do telefona v spodnjem nadstropju. Potrebuješ pa klešče za pritjevanje konektorjev na kable, tako da če ne poznaš nekoga, ki se ukvarja s telefonijo, bo težka. Lahko ti pošljem skico napeljave na e-mail, da ti bo bolj jasno kako je treba napeljati.
z enakim problemom se sam ubadam. Poglej koliko paric (žičk) ima obstoječi telefonski kabel (tisti v cevi). Če jih ima vsaj 4 si rešen, drugače bi ga moral zamenjati, če nočeš poslušati šumenja v telefonu. Sam sem moral napeljati 8 žilni UTP kabel na novo čez nadstropje, pri katerem sem uporabil eno parico (2 žički) za dovodno linijo v ADSL splitter, po drugi poljubni parici pa sem potem napeljal linijo do telefona v spodnjem nadstropju. Potrebuješ pa klešče za pritjevanje konektorjev na kable, tako da če ne poznaš nekoga, ki se ukvarja s telefonijo, bo težka. Lahko ti pošljem skico napeljave na e-mail, da ti bo bolj jasno kako je treba napeljati.
Errare humanum est...
yoshi ::
Točno! Ne vem, če imajo dve ali štiri. Če so štiri, je problem takoj rešen. Sem se že ubadal z UTP kabli in konektorji v študentskem domu. Tam smo brez klešč konekorje gor dajal in je laufalo. Bom tudi tu poskusil. Hvala za nasvet.
Ne oziraj se na malenkosti!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28161 (13890) | denisbegood |
» | Telefonski kabel do modema ali UTP do telefonskega kablaOddelek: Omrežja in internet | 6426 (5501) | Invictus |
» | Telekom hitrostOddelek: Omrežja in internet | 3807 (2693) | Skyman |
» | pomoč- kakšen kabelOddelek: Omrežja in internet | 2047 (1963) | mare_ |
» | Mreza (oddaljenost)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2134 (1730) | VASkO |