Forum » Programska oprema » Prenos podatkov preko LPT porta
Prenos podatkov preko LPT porta

Raziskovalec ::
Prenašal bi podatke iz 200 MHz računalnika z Win 98 SE na nov rač. z WIN XP Pro. Na starih gajbah se da prenašati z Fast Wire (FW2.EXE v DOS načinu), pri Win XP pa javlja same erorje (okvarjene podatke).
Ali mi lahko svetujete, kateri programček bi lahko uporabil za omenjen prenos preko LPT kabla. Nočem pa ven jemat diska, mrežne kartice nimam. Torej enakovreden program za Fast Wire 2?
Ali mi lahko svetujete, kateri programček bi lahko uporabil za omenjen prenos preko LPT kabla. Nočem pa ven jemat diska, mrežne kartice nimam. Torej enakovreden program za Fast Wire 2?

JanezC ::
Uporabi LAPLink program. Deluje v WIN XP in WIN98. Bi te pa opzoril, da taka zadeva traja stoletje predno prenese veliko količino podatkov. Odvisno od starosti računalnikov bi ti svetoval, če imaš USB, da raje preneseš preko USB ključev. Sposodiš si 512 ključ in preneseš podatke iz enega na drugega. Resnično je počasno. LapLink program je tudi 12 MB velik, tako da, če nimaš CD enote ali Flopija, ga je kar težko spraviti na okvarjen PC.
(File name od LapLink-ja je: LapLink12Corp, najdi na netu)
(File name od LapLink-ja je: LapLink12Corp, najdi na netu)

Spajky ::
Direct Cable Connection ili sa upotrebom Total Commandera (na obih kompa) preko /Net/direct PC -PC connect funkcije

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Raziskovalec ::
Se zahvaljujem. Total comm. deluje. Res je počasi, vendar ker sem navajen na Fast Wire, mi ful odgovarja, pa tudi programček je majhen.
USB porte imam na stari mašini, pa mi ne zazna ključa COREGA - najde in prepozna ga v novi strojni opremi, vendar ga po instalaciji ne najde več.
USB porte imam na stari mašini, pa mi ne zazna ključa COREGA - najde in prepozna ga v novi strojni opremi, vendar ga po instalaciji ne najde več.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Thin client T1010Oddelek: Strojna oprema | 3066 (2573) | d4vid |
» | Snemanje win98 brez CD-ROM-aOddelek: Operacijski sistemi | 1764 (1515) | Lincolin |
» | Prenos podatkov PC-Notebook?Oddelek: Pomoč in nasveti | 771 (705) | redT |
» | en prog za lpt povezavoOddelek: Pomoč in nasveti | 812 (741) | alf__ |
» | Povezat comp in laptop vs USB?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1520 (1455) | gaso |