Forum » Elektrotehnika in elektronika » EM Sevanje
EM Sevanje
Nejc Pintar ::
Torej, ob mojih nogah tukaj pri PCju sta v tisti plastični letvici 2 vodnika v osmicah (od podaljškov).
Problem je v tem da se mi v nogah hitro pojavijo mravljinci, pa me zanima kako bi to izoliral or sth. ker je zelo nadležno, ker sem navajen met noge na kišti pa jih dam rajši na tla, da ni tistih mravljincev. Pa tudi zdravo ni preveč verjetno.
Problem je v tem da se mi v nogah hitro pojavijo mravljinci, pa me zanima kako bi to izoliral or sth. ker je zelo nadležno, ker sem navajen met noge na kišti pa jih dam rajši na tla, da ni tistih mravljincev. Pa tudi zdravo ni preveč verjetno.
Lahko je biti prvi, če si edini!
100% da jih mam, lahko prideš probat.
Glede na to da je tok skozi te kable velik, pa da je kar nekajkrat navit kabel se mi to niti ne zdi čudno.
Glede na to da je tok skozi te kable velik, pa da je kar nekajkrat navit kabel se mi to niti ne zdi čudno.
icek ::
ja, samo v tem kablu sta faza in nula. Po vsaki tece tok v drugo smer, zato se sevanje skoraj iznici.
Rider of Theli
www.air-tv.net
www.air-tv.net
pol mi pa razložite zakaj mam mravljince samo v tistem delu noge ki se pravokotno projicira na ta obroč?
XaNti ::
Domišlija? Ali pa maš glih tako noge da pač te tam začnejo sevanje ni Če pa je pa lep pozdrav črno bil
*AMD 64 3700+@2508~11x228*DFI LaN Party Ultra-D*Club3D6800GT@410/1100*
*GeilUltra-XBH-5 1GB*WD250GB SATA*Q-tec "650"*Chieftec *G15*CopperHead*
*GeilUltra-XBH-5 1GB*WD250GB SATA*Q-tec "650"*Chieftec *G15*CopperHead*
Opkow ::
Mogoce imas mravljince zato ker imas noge na kalku, in ti s tem prepreci normalno cirkulacijo krvi po spodnjem delu nog?
Ali pa ti gate narahlo tiscijo in deloma ali v celoti zapirajo krvne zile. :)
Ali pa ti gate narahlo tiscijo in deloma ali v celoti zapirajo krvne zile. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Opkow ()
Se da kako ugotovit EM sevanje?
AFAIK z magnetom, bom jutri preveril.
AFAIK z magnetom, bom jutri preveril.
gzibret ::
Samo IMO imaš ti mravljince od česa drugega. Na kakšen živec pritiskaš.
Vse je za neki dobr!
Tarzan ::
Če jih imaš na kišti, ko se ti pojavijo mravljinci v nogi, potem je lahko to zaradi rahlega vibriranja samega ohišja. Sicer naj nebi billo tako močno vibriranje, ampak, lahko da prideš z njim v interferenco .
__luka__ ::
ne ga lahko pa iz zvocne "naredis". dejansko lahko samo anteno na mikrofon priklopis pa gledas v kaksnem programu ki ti zvok prikazuje, kere frekvence se pojavljajo.
mal pogugli pa bos ziher kej najdu.
ps. za zjeban hardver ne odgovarjam - ce se bos lotu tega uporab eno staro kartico.
mal pogugli pa bos ziher kej najdu.
ps. za zjeban hardver ne odgovarjam - ce se bos lotu tega uporab eno staro kartico.
the truth is out there
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: __luka__ ()
gzibret ::
Potegni ga ti od koder želiš. Če ga imaš v riti, lahko tudi od tam. Jaz sem le povedal, kako lahko izmeriš EM valovanje.
Iznajdljiva oseba bo definitivno našla tudi osciloskop, če si bo že tako želela.
Iznajdljiva oseba bo definitivno našla tudi osciloskop, če si bo že tako želela.
Vse je za neki dobr!
@gzibret: Ni bilo mišljeno osebno, samo hotel sem kakšen simpel način.
@dumbo: bom poiskal
edit: kakšne so možnosti da skuri zvočno? In kakšne so možnosti da z integrirano zvočno skurim plato?
@dumbo: bom poiskal
edit: kakšne so možnosti da skuri zvočno? In kakšne so možnosti da z integrirano zvočno skurim plato?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nejc Pintar ()
BigWhale ::
Tiste mravljice v nogah imas najbrz zato, ker ti siv na kavbojkah pritiska na kako zilo or whatever. Ne pa zaradi EM sevanja.
Sploh ne EM sevanja enega 220V kabla zvitega v osmico... ;)
Sploh ne EM sevanja enega 220V kabla zvitega v osmico... ;)
zile ::
Hmm, kako pa je kaj s transformatorji, ki napajajo malo večji objekt. Recimo, če postavim CRT monitor zraven stene (ena od 4, kjer se nahaja trafo), slika začne valoviti. Tudi 1m od stene še valovi
Ma kdo kake izkušnje s tem, koliko je to EM sevanje lahko nevarno zdravju človeka ?
Ma kdo kake izkušnje s tem, koliko je to EM sevanje lahko nevarno zdravju človeka ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
Brane2 ::
Čisto nenevarno najbrž ni. Pravzaprav bi se dalo reči,d a gre za precej slabo raziskano področje.
Nekateri avtorji pravijo, da efekti so, drugi da jih pri tako kajhnih intenzitetah in frekvencah ni.
Mene bi na tvojem mestu motilo. Če ne zaradi drugega, pa zaradi motenj slike na monitorju.
Lahko bi gledal na zadevo kot na neke vrste motnje posesti in težil lastniku (Elektro najbrž).
Druga stvar pa bo dokazati, da ti ravno njihov trafo povzroča motnje in ne recimo kaj v stenah ali pri sosedu, tretja pa da so motnej nad dovoljenim nivojem in da ni kriv elcheapo monitor, ki ga moti vsak prdec...
Nekateri avtorji pravijo, da efekti so, drugi da jih pri tako kajhnih intenzitetah in frekvencah ni.
Mene bi na tvojem mestu motilo. Če ne zaradi drugega, pa zaradi motenj slike na monitorju.
Lahko bi gledal na zadevo kot na neke vrste motnje posesti in težil lastniku (Elektro najbrž).
Druga stvar pa bo dokazati, da ti ravno njihov trafo povzroča motnje in ne recimo kaj v stenah ali pri sosedu, tretja pa da so motnej nad dovoljenim nivojem in da ni kriv elcheapo monitor, ki ga moti vsak prdec...
On the journey of life, I chose the psycho path.
zile ::
Meritve so bile že narejene. V poročilu bo pa najbrž pisalo, da je vse OK in v mejah normale. Komu zdej verjet. Kaj pa je meja normale sploh pri takih sevanjih ?
Azrael ::
@zile:
Kolega je imel tudi imel velike težave z tresočo se sliko na monitorju in jasno z iskanjem vzroka.
Vzrok je bil adapter od ADSL modema, ki je bil zadaj za monitorjem. Najbolj zanimivo pri vsem tej je to, da to ni bil kakšen poceni CRT monitor, gre za 19" Philips za katerega je dobro leto in pol nazaj odštel 80 jurjev, medtem ko je njegov prejšnji 17" Philips povsem imun na te motnje. Tako, da boš verjetno težko dokazal karkoli, posebej če te bo elektro prikazal, da je vse v mejah normale.
@Nejc Pintar:
Mislim, da so pri tebi drugi problemi, kar so navedli že drugi, samo za info pred časom sem v Delu bral neko študijo, kjer so ugotovili, da največ EM sevnja pride iz brivnikov, fenov in podobnih naprav za osebno nego. TV, računalniki so bili precej zadaj. Res, pa ne bom trdil, da je ta študija merodajna, pa tudi linka nimam.
Mogoče bo komu komu koristilo: Članek na Moj Mikro (pdf)
Še ena povezava.
Kolega je imel tudi imel velike težave z tresočo se sliko na monitorju in jasno z iskanjem vzroka.
Vzrok je bil adapter od ADSL modema, ki je bil zadaj za monitorjem. Najbolj zanimivo pri vsem tej je to, da to ni bil kakšen poceni CRT monitor, gre za 19" Philips za katerega je dobro leto in pol nazaj odštel 80 jurjev, medtem ko je njegov prejšnji 17" Philips povsem imun na te motnje. Tako, da boš verjetno težko dokazal karkoli, posebej če te bo elektro prikazal, da je vse v mejah normale.
@Nejc Pintar:
Mislim, da so pri tebi drugi problemi, kar so navedli že drugi, samo za info pred časom sem v Delu bral neko študijo, kjer so ugotovili, da največ EM sevnja pride iz brivnikov, fenov in podobnih naprav za osebno nego. TV, računalniki so bili precej zadaj. Res, pa ne bom trdil, da je ta študija merodajna, pa tudi linka nimam.
Mogoče bo komu komu koristilo: Članek na Moj Mikro (pdf)
Še ena povezava.
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
BluPhenix ::
Hmm noben ni pomislil na še eno drugo varjanto. Sicer nisem dobro štekal po njegovem pisanju kje drži noge vendar, če jih držiš na ohišlu računalnika je možno, da so tej mravljinci tudi tresenje el. toka. To se lahko zgodi, če imaš TV tuner in noter vštekano kabelsko TV. Pri enemu kolegu je bilo podobo, nekaj ga je mravljinčilo. Dobro, da je bil radiator daleč, da ni kdaj grel roke na njemu....
Torej če tvoj problem ustreza zgoraj opisanemu je možna ta varjanta.
Da bi pa bilo zaradi sevanja.... en dan si daj GSM tja blizu in boš videl, če se dogaja isto. Najverjetneje narobe sediš pred računalnikom.
Torej če tvoj problem ustreza zgoraj opisanemu je možna ta varjanta.
Da bi pa bilo zaradi sevanja.... en dan si daj GSM tja blizu in boš videl, če se dogaja isto. Najverjetneje narobe sediš pred računalnikom.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
Ok, zgleda res ni to. Sicer me pa za zdravje bolj ali manj boli k****.
In sicer le zaradi tega ker mi gre na jetra ko po vseh medijih berem kaj je zdravo pa kaj ni.
In sicer le zaradi tega ker mi gre na jetra ko po vseh medijih berem kaj je zdravo pa kaj ni.
@zile: Verjemi da bi ti tudi ob taki mami.
Cele dneve poslušam kaj je zdravo in kaj ni
//Če se tema ne bo več razvijala v pravi smeri naj jo en zaklene
Cele dneve poslušam kaj je zdravo in kaj ni
//Če se tema ne bo več razvijala v pravi smeri naj jo en zaklene
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Biomagnetna terapija - vaše mnenje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 41715 (11911) | K0l1br1 |
» | Problem s spanjemOddelek: Loža | 2819 (1587) | mulc007 |
» | Naprava za merjenje sevanjaOddelek: Loža | 7767 (7136) | DOOM_er |
» | sevanje vtičnic (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 18809 (14739) | RejZoR |
» | "Prebija" mi elektrika!?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8841 (8072) | mjanez |