Forum » Elektrotehnika in elektronika » kako fotocelico bi rabil za to izpeljat
kako fotocelico bi rabil za to izpeljat
StricGeza ::
zadnjič sem si ogledoval pretekle teme na forumu in sem dobil temo Vžig PC-ja z GSM.
jaz imam u ohišju zvočno aktivno hladno katodo. zraven tiste škatlice(inventerja) bi postavil GSM, ko bi želel vžgati računalnik na daljavo bi poklical na tisti gsm ki je v PC-ju in ta bi sprožil katodo zraven katere bi bila fotocelica, fotocelica bi bila vezana na kable od tipke za vklop PCja in tako bi se PC vžgal
kakšno fotocelico rabim za to izpeljat
jaz imam u ohišju zvočno aktivno hladno katodo. zraven tiste škatlice(inventerja) bi postavil GSM, ko bi želel vžgati računalnik na daljavo bi poklical na tisti gsm ki je v PC-ju in ta bi sprožil katodo zraven katere bi bila fotocelica, fotocelica bi bila vezana na kable od tipke za vklop PCja in tako bi se PC vžgal
kakšno fotocelico rabim za to izpeljat
kdo želi moj avtogram naj me pokliče
balocom ::
Obična led dioda bi bila dovolj. Rabu bi pa še bi-stabil, da se ti ne bi računalo ugasnolo od večkratnega zvonenja.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
vem da bi bila led dioda dovolj sam če daš ledico morš tud gsm odpret
pa sej majo tud telefoni (nokia) zvonenje ki zapiska samo enkrat Kratek pisk
pa sej majo tud telefoni (nokia) zvonenje ki zapiska samo enkrat Kratek pisk
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StricGeza ()
balocom ::
Naledici nastne nekaj napetosti ob svetlobi. Mono stabilc+ bi stabilc bi treba tku zvezat da data samo en inpulz ven. Ledico bi dal na SET Bi in na Mo, Mo izhod pa na RESET Bi. Izhod Q pa di dal na trazisor in na rele, ki bi sklenu kontakt.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
kaj mi ti neki bluziš jst mam že doma eno katodo z inventerjem ki je zvočno aktivn (če zaploskaš katoda utripa) zraven tega inventerja bi postavil GSM in fotocelico
ko bi rabil za vklopit strežnik bi poklical na tisti GSM ki je ob inventerju, mikrofon bi zaznal pisk in aktiviral inventer in katoda bi zasvetila, fotocelico bi vezal na kable od tipke za vžig PC-ja, ko bi katoda osvetlila fotocelico bi ta delovala kot tipka za vklop
ko bi rabil za vklopit strežnik bi poklical na tisti GSM ki je ob inventerju, mikrofon bi zaznal pisk in aktiviral inventer in katoda bi zasvetila, fotocelico bi vezal na kable od tipke za vžig PC-ja, ko bi katoda osvetlila fotocelico bi ta delovala kot tipka za vklop
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IR ograja okoli hiše-pomočOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5175 (4259) | svizec75 |
» | kabl za neonkeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1811 (1400) | jest135 |
» | Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9517 (7152) | _pobesneli_ |
» | hladne katode nevarne ????Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2200 (1782) | Grimlord |
» | LED diode za modifikacijo - kaksne?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2649 (2445) | Neo32 |