» »

Prenos datotek med računalnikoma z os Win XP in Win 2K

Prenos datotek med računalnikoma z os Win XP in Win 2K

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni

Zanima me, ali obstaja možnost prenosa datotek med obema operaciskima sistemoma (Win XP in W2K) z avtomatsko sinhronizacijo datotek. Da malo razložim:

V službi delam na projektu, katerega podatke imam lepo pošlihtane v enem kupu imenikov (v skladu z našimi ISO predpisi - projektna mapa). Doma imam enako strukturo imenikov. Pogosto si delo prinesem domov, za kar uporabljam USB ključek (1GB kapacitete).

Med delom se različne datoteke pobirajo in shranjujejo v ustrezne imenike. Če želim prenesti datoteke domov, potem moram imeti na ključu isto strukturo imenikov (kar ni problem), doma pa nove datoteke prekopirati iz imenika na ključu v ustrezen imenik na računalniku, kar ob velikem številu datotek zna biti prava PITA.

Zanima me naslednje, ali se da s programom za backup zadeva do neke mere avtomatizirati? Npr backup datoteke bi bile na USB ključu. Nove datoteke bi v službi s pomočjo backup programa sharnil na ključ in jih doma "od-backupal" na moj rčunalnik (predvidevam, da se bodo datoteke avtomatsko "razpakirale" v prave imenike). Ko bi delo doma zaključil, bi backup spet shranil na USB ključ in zadevo ponovil v službi.

Ali je tak scenarij možen?

LP

Jože

korpi ::

Hi!

Ne vem ravno, če bo to pravi program:
KLIKNI

Jaz ga uporabljam za sinhronizacijo med stacionarnim in prenosnikom.

Problem je, ker program ne stiska podatkov:(
Preverjeno dela na WINXP, WIN2k in WIN2003 server.

LP in veliko uspeha

KORpi

barbarpapa1 ::

Hvala

To je ta prava stvar (vsaj tako izgleda). To, da ne stiska podatkov, zaenkrat še ni problem. Ko preizkusim, javim izkušnje

LP

Jože

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinhronizacija datotek in map

Oddelek: Pomoč in nasveti
111873 (1533) slitkx
»

Samsung Galaxy S3 in stiki

Oddelek: Mobilne tehnologije
94233 (3934) Gatsu
»

Disk je prazen, javlja pa da je zasedenih 11Gb!

132061 (1856) zee
»

Ptc.pro.engineer.wildfire.v3.0 kopiranje map

Oddelek: Programiranje
102174 (1921) UpRising
»

Varovanje podatkov na prenosnem disku

192244 (1957) SasoS

Več podobnih tem