Forum » Operacijski sistemi » Prenos datotek med računalnikoma z os Win XP in Win 2K
Prenos datotek med računalnikoma z os Win XP in Win 2K
barbarpapa1 ::
Pozdravljeni
Zanima me, ali obstaja možnost prenosa datotek med obema operaciskima sistemoma (Win XP in W2K) z avtomatsko sinhronizacijo datotek. Da malo razložim:
V službi delam na projektu, katerega podatke imam lepo pošlihtane v enem kupu imenikov (v skladu z našimi ISO predpisi - projektna mapa). Doma imam enako strukturo imenikov. Pogosto si delo prinesem domov, za kar uporabljam USB ključek (1GB kapacitete).
Med delom se različne datoteke pobirajo in shranjujejo v ustrezne imenike. Če želim prenesti datoteke domov, potem moram imeti na ključu isto strukturo imenikov (kar ni problem), doma pa nove datoteke prekopirati iz imenika na ključu v ustrezen imenik na računalniku, kar ob velikem številu datotek zna biti prava PITA.
Zanima me naslednje, ali se da s programom za backup zadeva do neke mere avtomatizirati? Npr backup datoteke bi bile na USB ključu. Nove datoteke bi v službi s pomočjo backup programa sharnil na ključ in jih doma "od-backupal" na moj rčunalnik (predvidevam, da se bodo datoteke avtomatsko "razpakirale" v prave imenike). Ko bi delo doma zaključil, bi backup spet shranil na USB ključ in zadevo ponovil v službi.
Ali je tak scenarij možen?
LP
Jože
Zanima me, ali obstaja možnost prenosa datotek med obema operaciskima sistemoma (Win XP in W2K) z avtomatsko sinhronizacijo datotek. Da malo razložim:
V službi delam na projektu, katerega podatke imam lepo pošlihtane v enem kupu imenikov (v skladu z našimi ISO predpisi - projektna mapa). Doma imam enako strukturo imenikov. Pogosto si delo prinesem domov, za kar uporabljam USB ključek (1GB kapacitete).
Med delom se različne datoteke pobirajo in shranjujejo v ustrezne imenike. Če želim prenesti datoteke domov, potem moram imeti na ključu isto strukturo imenikov (kar ni problem), doma pa nove datoteke prekopirati iz imenika na ključu v ustrezen imenik na računalniku, kar ob velikem številu datotek zna biti prava PITA.
Zanima me naslednje, ali se da s programom za backup zadeva do neke mere avtomatizirati? Npr backup datoteke bi bile na USB ključu. Nove datoteke bi v službi s pomočjo backup programa sharnil na ključ in jih doma "od-backupal" na moj rčunalnik (predvidevam, da se bodo datoteke avtomatsko "razpakirale" v prave imenike). Ko bi delo doma zaključil, bi backup spet shranil na USB ključ in zadevo ponovil v službi.
Ali je tak scenarij možen?
LP
Jože
korpi ::
Hi!
Ne vem ravno, če bo to pravi program:
KLIKNI
Jaz ga uporabljam za sinhronizacijo med stacionarnim in prenosnikom.
Problem je, ker program ne stiska podatkov:(
Preverjeno dela na WINXP, WIN2k in WIN2003 server.
LP in veliko uspeha
KORpi
Ne vem ravno, če bo to pravi program:
KLIKNI
Jaz ga uporabljam za sinhronizacijo med stacionarnim in prenosnikom.
Problem je, ker program ne stiska podatkov:(
Preverjeno dela na WINXP, WIN2k in WIN2003 server.
LP in veliko uspeha
KORpi
barbarpapa1 ::
Hvala
To je ta prava stvar (vsaj tako izgleda). To, da ne stiska podatkov, zaenkrat še ni problem. Ko preizkusim, javim izkušnje
LP
Jože
To je ta prava stvar (vsaj tako izgleda). To, da ne stiska podatkov, zaenkrat še ni problem. Ko preizkusim, javim izkušnje
LP
Jože
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinhronizacija datotek in mapOddelek: Pomoč in nasveti | 1873 (1533) | slitkx |
» | Samsung Galaxy S3 in stikiOddelek: Mobilne tehnologije | 4233 (3934) | Gatsu |
» | Disk je prazen, javlja pa da je zasedenih 11Gb!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2061 (1856) | zee |
» | Ptc.pro.engineer.wildfire.v3.0 kopiranje mapOddelek: Programiranje | 2174 (1921) | UpRising |
» | Varovanje podatkov na prenosnem diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 2244 (1957) | SasoS |