» »

Pro audio comp

Pro audio comp

L0sT ::

Prijatelj kupuje nov sistem. Ukvarja se , kot že v naslovu piše, z ustvarjanjem muzike. Doslej je imel Pentium 1,5GHz, staro matično , disk in ostalo kramo. Zdajle pa se je odločil za menjavo oziroma nov sistem. Sprva je hotel Pentium 4 3,0 GHz, zdajle pa me je povprašal kako je pri AMD-ju... Nekaj je govoril o X2, o katerem nimam pojma... ker pa jaz ne berem tolko člankov kot nekoč, sem zdajle clueless kaj mu svetovati.

zatorej predlagajte sistem. Grafična ne sme! ali ne rabi bit najnovejša. Zvočne ne potrebuje nove!

Torej naj sistem vsebuje le proc, matično, disk, ram (1gb ali več?) in dvd rom in eno 'švoh' grafično kartico. Miško in tipkovnico pa bo že kupil najceneje kot se da bilokje.

Cena? Kaj pa vem... Omenjal je največ 130-140.000 sit. Baje da mu Lancom , pa ena v LJ (Asgard) zrihtajo po tej ceni sistem. Jaz sem malce skeptičen, zato sprašujem za tretje mnenje (on ima prvo mnenje, jaz drugo, vi pa ste tretjo :D )

en LP
Lost is my soul wondering in space and mistery...

ronaldo ::

X2 procesor je 95k (najcenejsi model) tak da dvomim da bo lahko to kupil, mogoce edino ce vzame Asrock maticno plosco ki podpira AGP in Pci-e in stane le 18k. Nforce plosce pa ne predlagam za audio aplikacije (nekaj je narobe z firewire se mi zdi).
X2 je sigurno trenutno najboljsi dual-core procesor, in audio aplikacije podpirajo dual-core. Torej bo X2 sistem okoli 50 in vec % hitrejsi od P4 3.0 ghz ali A64 3000+.

Priporocal bi Athlon 64 3800+ X2 ali pa Opteron 165 (opteron je par tisoc cenejsi, pa ima 2x1mb cache, in je tudi dual-core)

Ce pa to ne gre v budget potem pa naj vzame PD 820. (seveda mu prej povej da se Pentiumi D zelo grejejo, D pomeni dual-core)

L0sT ::

Bom mu omenil da stane X2 toliko. :D
Samo me pa vseeno zanima, če mi kdo pove kakšen sistem naj kupi?

btw, kako je z stabilnostjo, hitrost in to pri tem procesorju? Do zdaj mu je Pentium 1,5GHz delal brezhibno in hitro ter brez napak.

Zdaj recimo da vzame Athlon 64 3800+ , katero matično za tale procesor? Kateri disk , dvd rom in grafično še zravn naj rečem?

A bi se dalo daneš še kaj rečt na to temo, namreč hoče že jutri it kupit kišto?

en LP
Lost is my soul wondering in space and mistery...

ronaldo ::

recimo tole:

OSNOVNE PLOŠČE: Asrock 939Dual-SATA2 = 18k

PROCESOR: Opteron 165 ali Athlon 64 3800+ X2 88k ali 95k

POMNILNIK: 2x1gb = 50k poljubno (ali pa 2x512 = 23k)

Disk: 200gb sata (WD ali Maxtor ali katera druga firma) 27k

GRAFIČNA KARTICA: Radeon 9550SE 128MB ali Geforce 6200 (ali kaksna druga ki je poceni) okrog 15

DVDRW: NEC ND-4550 13k

vse skupaj okrog : 186-190 (odvisno od komponent)

Ta sistem bo vsaj 50% hitrejsi od novega P4 630 3.0ghz pri audio aplikacijah, torej vec kot 2x hitrejsi od sistema ki ga on ima...

Ca pa bo ta sistem predrag, potem naj pac vzame P4 630 ali pa navaden A64 ki ga bo potem lahko upgrajdal na dual-core (ko bodo padle cene)

Edit: dodal sem cene...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: ronaldo ()

L0sT ::

Kolk pa je cena za vse to, ronaldo?
Lost is my soul wondering in space and mistery...

Unspoken ::

Trenutno najboljša izbira za pro audio računalnik je osnovna plošča ASUS A8V z VIA KT800 čipom in pa AMD X2 procesor. Nforce4 oz. pci-e je za pro audio najslabša možna izbira ta hip, posebej kar se tiče zmogljivosti pri nižjih latencah zvočnih kartic. Dobra izbira je tudi nforce3 čipovje (kakšna Gigabytova plata je ok). Veliko studijev uporablja tudi dual opterone s Tyan platami.
Grafično kartico bi mu priporočal kakšno pasivno hlajeno, npr FX5200, če se jo še sploh da kje dobiti.
Diska predlagam vsaj dva. Enega ide za sistem in enega SATA za audio projekte in morebitne sample in ostalo audio kramo.
Količina rama je odvisna od tega, na kakšen način dela audio (npr, ali uporablja veliko VST inštrumentov, ki bazirajo na samplih...). 1GB je minimum, 2GB je idealno.
Drugače se pa splača za več informacij malo pogledati po audio forumih (Cubase, Nuendo...).

Pa še pro audio benchmark: http://www.adkproaudio.com/benchmarks.c...

L0sT ::

Saj on ne želi 'high-end' sistema za obdelavo zvoka. On se s tem ukvarja bolj za hoby in ustvarja muziko, pač takšen studio ma če se lahk tak izrazim. Kaki sistem po delih bi bilo najbolje, saj pravim da nekaj opreme že ima. Jaz pa v bistvu nimam pojma kaj se zadnje čase splača...

On je bolj pristaš Pentiuma , saj mu je do zdaj služil odlično. Zdaj pa se odloča med Pentium 4 3,0GHz ali čem drugim... seveda v okviru cene do 150ksit maximalno baje.

Torej plata naj bo Asus. Procesor AMD athlon 64bit? Disk bo verjetno nek seagate al pa kaj, kar je stabilno in tiho. Grafična pa neka cheap ati ali pa nvidia. dvd-rom pa kaj? a je LG dober?
Lost is my soul wondering in space and mistery...

azeed ::

Iz lastnih izkušenj ti povem, da danes za domače ustvarjanje s pomočjo PC-ja ne rabimo raznih x2, dual opteronov, ipd. ampak nam več kot zadostuje običajen a64 3000+ venice jedrom in dovolj rama (med 1 in 2Gb, 1 je že dovolj za udobno delo) in dvema diskoma (en manjši sistemski, en večji za ostalo, ponavadi so pri takih audio delovnih postajah Seagate za standard), plato lahko mirno izbiras na osnovi nforce3 chipseta (gigabyte, asus, msi, tyan, ...)(kot je že unspoken povedal nforce 4 odpade), agp kartico je priporočljivo vzeti pasivno hlajeno in da podpira izhod na 2 monitorja - verjemi, da pride zelo prav ob pogoju, da prostor dopušča. DVD-RW naj te ne skrbi, LG je ok, lahko pa tudi Benq/Philips, Nec...

Predvsem pa je najbolj občutljiva izbira audio kartice - upam, da nima kakšne "consumer" zadeve ala creative, ker potem je škoda denarja za tak sistem, ki v tem primeru ne bo izkoriščen. Osebno ti zaradi odličnega zvoka, izdelave in optimiranosti in stabilnosti gonilnikov z zelo nizko latenco - priporočam izdelke m-audio.
You gotta say YES to another excess!!!

L0sT ::

Hvala, takšen odgovor sem iskal. Za zvočno pa ne skrbi.
Lost is my soul wondering in space and mistery...

nokia6310 ::

A ta asuska podpira ta dual procesor?
Ma kdo to kombinacijo doma in kako se mu obnese?
Jst bi tudi rabil za audio aplikacije to ploščo?
Kaj pa primerjava
gigabyte k8nf9 z asusko kako se obnese in ali gre tudi ta procesor dual na njo?
Hvala vam za odgovore.

midiboss ::

Za DAW je itak vse Unspoken povedu. Morda bi veljalo razmislti o MSI K8T Neo2-F, absolutno pa max RAMa, kolkor gre.
Zvocna kartica? M-Audio Audiophile 24/96. Pr nas cca. 100€, www.thomann.de še manj... driverji super (ASIO, WDM,...), nizka latenca,...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
727921 (6815) H3ro1n
»

Ne morem se odlociti med 2 racunalnikoma

Oddelek: Kaj kupiti
81491 (1317) Pyr0Beast
»

kateri proc za audio obdelavo

Oddelek: Strojna oprema
241241 (941) Spajky
»

Katerega Pentiuma in katero plato? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
543639 (2894) igor0203
»

Dualcore DA ali NE? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
575091 (4269) ricola78

Več podobnih tem