» »

ISSN - kaj? kako? zakaj?

ISSN - kaj? kako? zakaj?

Hair ::

Zanima me kaj točno to je in čemu služi. Vem da je to nekakšen ID, samo kaj imam jaz od tega če registriram svojo spletno stran?

Gre pa za portalčič z mnogimi članki.

Hvala in lep pozdrav!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

OmegaBlue ::

Ce ti lahko kar citiram,

Prednosti sistema ISSN

Osnovni cilj sistema ISSN je registracija čim večjega števila serijskih publikacij, ki izhajajo po svetu, in omogočanje zanesljive informacije vsem, ki jo potrebujejo. Sama ISSN številka je standardizirana s standardom ISO 3297, kar ji omogoča najširšo uporabo po vsem svetu. Ta koda je lahko osnova za povezovanje s sistemom kode EAN, ki omogoča komercialno uporabo oziroma prevod v črtno kodo, namenjeno za elektronsko razpoznavanje.

Založnikom priporočamo, da se zaradi lažje in boljše identifikacije svojih publikacij in predvsem mednarodne izmenjave bibliografskih podatkov vključijo v opisani mednarodni sistem označevanja publikacij. ISSN koristi založnikom, knjižnicam, dokumentacijskim centrom, naročniškim agencijam …

Kaj je ISSN

ISSN (International Standard Serial Number) je standardizirana mednarodna oznaka, ki omogoča identifikacijo katerekoli serijske publikacije, ne glede na to, v katerem delu sveta izhaja.
ISSN je oznaka / koda, ki enkratno in neponovljivo identificira serijsko publikacijo z individualno kombinacijo številk. Koda sama po sebi nima pomena in ne vsebuje nikakršnega podatka niti o izvoru niti o vsebini publikacije.

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Hair ::

Kaj pa praksa? Konkreten primer? Ker tukaj samo piše kako je to dobro za tistega, kako je to dobro za onega, nič pa ne piše zakaj je tako...

Omogočanje zanesljive informacije tistim, ki jo potrbujejo? Torej je vsaka publikacija preverjena oz. se večkrat preverja?
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Tody ::

Kar se tiče preverjanja vrjetno ni kakega hudega. ISSN je vrjetno tudi namenjen bolj knjižnim zadevam kot pa Internet stranmi. Če pa bo kak učenjak brskal po arhivu pa bo našel tudi tvojo stran. Ker ta katalog je ubistvu world wide oz ta sistem naj bi bil globalen.

Ales ::

Torej je vsaka publikacija preverjena oz. se večkrat preverja?

Ne v smislu tega, da kdo preverja kaj imaš ti gor. Samo za to se gre, da te po ISSN lahko vsak najde. Unikatna kataloška številka publikacije.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Janša vs Bandelj

Oddelek: Problemi človeštva
342458 (1814) Dman
»

kaj je to ISSN 1581-0186

Oddelek: Slo-Tech
101498 (1240) themouse
»