Forum » Pomoč in nasveti » Kako deluje cddb?
Kako deluje cddb?
nokia6310 ::
Pozdravljeni!
Ker bom vse originale prekopiral (spravil sem se delati backup cd-jev na računalnik" me nekaj zanima. Ko dam cd noter in ga ripam v mp3 mi napiše naslov izvajalca album in skladbe.
Vem da to že nekaj let deluje.
Zakaj je to uporabno a samo za to da ti napiše naslove ko jih pretvarjaš v računalniško obliko?
Kako zadeva sploh tehnično deluje?
Kkakšna je razlika med cd tekstom in cddb-jem?
Baje da je neka koda na cd-ju po kateri se da spoznat izvajalca in naslove?
Probal sem tudi na dveh kopijah ki so bile narejene že leta nazaj in tudi tam cddb deluje brez problemov sepravi se je skopirala tudi koda ne samo komadi?
Kako se cddb baza dopolnjuje kdo vpisuje izvajalce pa komadekomu se to da?
Kako se dogovorijo katera koda bo za kateri cd in da se ne spreminja ali pa podvoji?
Se da na kakšen način kje to kodo videti recimo da bi pisalo: balaševič ima kodo 22335223?
Kakor je to praktično in zelo uporabno je to v veliko pomoč piratom, ker jim ni treba pisati vse na roke to je slaba stran cddb-ja.
Hvala vam za odgovore.
Ker bom vse originale prekopiral (spravil sem se delati backup cd-jev na računalnik" me nekaj zanima. Ko dam cd noter in ga ripam v mp3 mi napiše naslov izvajalca album in skladbe.
Vem da to že nekaj let deluje.
Zakaj je to uporabno a samo za to da ti napiše naslove ko jih pretvarjaš v računalniško obliko?
Kako zadeva sploh tehnično deluje?
Kkakšna je razlika med cd tekstom in cddb-jem?
Baje da je neka koda na cd-ju po kateri se da spoznat izvajalca in naslove?
Probal sem tudi na dveh kopijah ki so bile narejene že leta nazaj in tudi tam cddb deluje brez problemov sepravi se je skopirala tudi koda ne samo komadi?
Kako se cddb baza dopolnjuje kdo vpisuje izvajalce pa komadekomu se to da?
Kako se dogovorijo katera koda bo za kateri cd in da se ne spreminja ali pa podvoji?
Se da na kakšen način kje to kodo videti recimo da bi pisalo: balaševič ima kodo 22335223?
Kakor je to praktično in zelo uporabno je to v veliko pomoč piratom, ker jim ni treba pisati vse na roke to je slaba stran cddb-ja.
Hvala vam za odgovore.
LoneWolf ::
CDDB ID se izracuna po javno znani formuli na podlagi track-ov posnetih na audio plosci - zaporedje, tocna offset in dolzina trackov skoraj unikatno doloca audio CD plosco (skoraj, ampak ne cisto - zgodijo se tudi lazni zadetki). CDDB baza vsebuje enostavno seznam IDjev s pripadajocimi opisi. Originalni CDDB (Gracenotov) je komercialni servis in je dozivel se nekaj dopolnitev (CDDBv2), obstaja pa tudi (manjsi), a popolnoma brezplacen ekvivalent freedb, kjer lahko celo bazo potegnes tudi k sebi na disk in niti ne rabis internet povezave.
CD-Text je pa cisto ena druga zvau, izkorisca posebne dele CDja, kamor vrine textualno informacijo. Nekaj podobnega kot teletekst pri TV signalu. Poanta je, da so CD-Text podatki na samem mediju in jih je treba tudi ustrezno brat (ali skopirat).
CD-Text je pa cisto ena druga zvau, izkorisca posebne dele CDja, kamor vrine textualno informacijo. Nekaj podobnega kot teletekst pri TV signalu. Poanta je, da so CD-Text podatki na samem mediju in jih je treba tudi ustrezno brat (ali skopirat).
nokia6310 ::
Nekaj me še zanima:
Za ripanje uporabljam cd ex.
Mam plato od zane pa mi jo winampova cddb baza prepozna od cd ex-a pa ne kako bi to uredil tako, da bi mi jo prepoznala tudi od cd ex-a?
Bi moral kam upisat naslov od winampove cddb baze?
Kje dobim ta naslov?
Zakaj če ne skopiram cd-ja točno copy disk mi cddb noče več pokazat informacije o pesmih?
Vglavnem hvala vam za pomoč samo bi res rabil.
Za ripanje uporabljam cd ex.
Mam plato od zane pa mi jo winampova cddb baza prepozna od cd ex-a pa ne kako bi to uredil tako, da bi mi jo prepoznala tudi od cd ex-a?
Bi moral kam upisat naslov od winampove cddb baze?
Kje dobim ta naslov?
Zakaj če ne skopiram cd-ja točno copy disk mi cddb noče več pokazat informacije o pesmih?
Vglavnem hvala vam za pomoč samo bi res rabil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kreiranje Audio CDOddelek: Zvok in slika | 1071 (1010) | zavajon |
» | Program s katerim bi lahko naredil spisek komadovOddelek: Programska oprema | 2254 (1944) | baal24 |
» | TEAC 24x noče zapečt CD Texta!Oddelek: Strojna oprema | 1132 (907) | Matek |
» | write CDtekst to audio CDOddelek: Zvok in slika | 1326 (1165) | Yo |
» | CD TextOddelek: Zvok in slika | 1443 (1152) | benzoo |