Forum » Pomoč in nasveti » Problemi z biosi in piskanje računalnika
Problemi z biosi in piskanje računalnika
Matej_21 ::
Pred pol leta sem kupil računalnik z ploščo asus P5GD1 PRO.Računalnik mi je delal 1 mesec in potem ko sem ga prižgal mi je napisalo disk error.Ko sem ga 5X zresetiral je delalo normalno.V glavnem to ni bil moj edini problem.V računalniku je nekaj grozno piskalo(kadar sem igral igrice).Nesel sem ga na servis in to 5X(zaradi disk errorja) in 5X niso nič pogruntali.Ko sem ga nesel šestič so ga popravili.Ugotovili so da je bila napaka matična plošča zato so brezplačno dali ploščo p5gdc-v-deluxe.Piskanja pa tudi ni bilo več.Po 1 tednu pa se je zgodilo naslednje.Prišel je prince of persia 3 in ker ima SF protection sem moral s programom SF nightmare disablati cd/rome.Pole mi dc romi niso več delali in sem še v biose gledat.Videl sem da cd romi so.Za šalo sm dal load default settings in kaj se zgodi računalnik je spet začel piskati.In še posebno piska kadar igram vendar prej je bil tih zelo tih.PROSIM VAS VSE TISTE KI VESTE KONFIGURACIJO BIOSA NAJ PIŠEJO.VSEM BOM HVALEŽEN.
Moja konfiguracija: Intel pentium 4 (3000MHz), 1024RAM-A,420W napajalnik, Geforce 6600Gt, Asus P5gdc-v, disk 200Gb maxtor
Moja konfiguracija: Intel pentium 4 (3000MHz), 1024RAM-A,420W napajalnik, Geforce 6600Gt, Asus P5gdc-v, disk 200Gb maxtor
Matej Lupšina
we_are_borg ::
Nima smisla iskat napake ,reklamiraj abak pa reči naj to gluhim prodajajo.
death is irrelevant
BluPhenix ::
Ja BIOS je na matičnih ponavadi eden.
Drugič ne muči se z rožicami, če ti ni povsem jasno kako je treba kaj delat.
Drugič ne muči se z rožicami, če ti ni povsem jasno kako je treba kaj delat.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Jaz nevem zakaj bi prodajal računalnik če dela vse v redu sam glasen je.RES PA DA ME TO PREKLETO MOTI.
Matej Lupšina
Stratus ::
Čakaj malo, ali je računalnik samo glasen ali ti piska če ti piska samo med igro in kadar je bolj procesorsko obremenjen, pomeni da se verjetno malo preveč greje, default setting v biosu ti pa verjetno vklopi možnost alarmiranja pri določeni temp.. Vse kar moraš storiti je ali da izklopiš alarm v biosu, ali pa naštelaj višjo temp. pri kateri se bo sprožil.
Seveda pa bi bilo dobro če preveriš kakšne temperature se pojavljajo in ali bi mogoče kak vent dodadno pripomogel k nižji temp. v samem abaku.
Seveda pa bi bilo dobro če preveriš kakšne temperature se pojavljajo in ali bi mogoče kak vent dodadno pripomogel k nižji temp. v samem abaku.
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stratus ()
Ne saj je vse v redu.Temperatura grafične se dvigne pri igranju do 75 stopinj.potem se pa vse spusti in tudi piska ne več.Prej ko je prišel s servisa je bil vedno tih!Hehe pogledal sem v biose kje bi se dalo to spremenit vendar je tolko tega da bolje da pustim pri miru da ne bo še kaj narobe!
Matej Lupšina
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matej_21 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | p5gdc-v deluxe onboard audio inštalacija ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 834 (535) | shadeX |
» | Utripajoča lučka na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2652 (2198) | black soul |
» | Hitrost ventilatorjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1016 (1016) | shadeX |
» | Priklop sata diska z ata!!Oddelek: Strojna oprema | 2112 (1836) | Jakka |
» | Katera je najboljša Pentium 4 LGA 775 osnovna plošča?Oddelek: Kaj kupiti | 1157 (1039) | Caligula |