Forum » Strojna oprema » Nekaj vmes med tabletpc in prensnikom
Nekaj vmes med tabletpc in prensnikom
jezo22 ::
Pozdravljeni !
Iščem nekaj kar bi se uvrstilo nekam vmes med prenosnikom in tabletpc-jem.
Zakaj bi rad mešanca ?
Tabletpc so neverjetno dragi...težko dobiš kaj pametnega pod 1300$. Imajo tudi lasnosti, ki je jaz skoraj ne bi uporabljal....to je touchsreen. Nimam načrtov za pisarjenje po zaslonu. Ok...sprobal bi že, ampak vseeno ne bi potreboval.
Predvidevam da je cena tako zasoljena ravno zaradi te možnosti touchscreen-a.
Jaz pa rabim v bistvu prenosnik, ampak z možnostjo, da mu zasukam zaslon tako kot se to da na tabletpc-jih (obrneš za 180 stopinj in položil, tako da izgleda kot knjiga).
Zakaj? Rad bi ga uprabil za branje e-knjig.
Ravno zaradi branja eknijg, bi bil tudi velik plus če bi zadeva bila bolj lahka (2kg ali celo manj).
Tudi nekega velikega zaslona ne rabim...12" bi bilo čist dovolj, saj bi ga imel pri normalnem delu, 80% priklopljenega na dodaten monitor in tipkovnico/miš.
Sprašujem vas, če ste kje že opazili take mešance oz. prenosnik z to možnostjo zasuka.
Kakršnikoli link bi bil dobrodošel.
Tudi kakega nasveta glede nakupa se ne bi branil. Gledal sem recimo alternative...tako imenovane e-book readerje. Primer: Cybook
Kaj bom naredil/nakupl še nevem. Definitvno pa bi bila najboljša možnost nakup takega mešanca, kot sem ga napisal zgoraj, saj bi s tem imel dve stvari v enem (spodoben prenosnik + ebook reader).
Hvala za nasvete !
Iščem nekaj kar bi se uvrstilo nekam vmes med prenosnikom in tabletpc-jem.
Zakaj bi rad mešanca ?
Tabletpc so neverjetno dragi...težko dobiš kaj pametnega pod 1300$. Imajo tudi lasnosti, ki je jaz skoraj ne bi uporabljal....to je touchsreen. Nimam načrtov za pisarjenje po zaslonu. Ok...sprobal bi že, ampak vseeno ne bi potreboval.
Predvidevam da je cena tako zasoljena ravno zaradi te možnosti touchscreen-a.
Jaz pa rabim v bistvu prenosnik, ampak z možnostjo, da mu zasukam zaslon tako kot se to da na tabletpc-jih (obrneš za 180 stopinj in položil, tako da izgleda kot knjiga).
Zakaj? Rad bi ga uprabil za branje e-knjig.
Ravno zaradi branja eknijg, bi bil tudi velik plus če bi zadeva bila bolj lahka (2kg ali celo manj).
Tudi nekega velikega zaslona ne rabim...12" bi bilo čist dovolj, saj bi ga imel pri normalnem delu, 80% priklopljenega na dodaten monitor in tipkovnico/miš.
Sprašujem vas, če ste kje že opazili take mešance oz. prenosnik z to možnostjo zasuka.
Kakršnikoli link bi bil dobrodošel.
Tudi kakega nasveta glede nakupa se ne bi branil. Gledal sem recimo alternative...tako imenovane e-book readerje. Primer: Cybook
Kaj bom naredil/nakupl še nevem. Definitvno pa bi bila najboljša možnost nakup takega mešanca, kot sem ga napisal zgoraj, saj bi s tem imel dve stvari v enem (spodoben prenosnik + ebook reader).
Hvala za nasvete !
A noben še ni videl takega prenosnika (na tabletpc), ki bi se mu dalo zasukat zaslon ?
šmrc
šmrc
V bistvu ja.
Ampak če ne bi imel touchscreen-a, bi bil verjetno veliko cenejši. Potem bi to bilo točno to, kar iščem.
Ampak če ne bi imel touchscreen-a, bi bil verjetno veliko cenejši. Potem bi to bilo točno to, kar iščem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon Kindle (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 7168 (5821) | JayKay |
» | touchscreen laptop?Oddelek: Kaj kupiti | 3262 (2558) | BaRtMaN |
» | Vista in nenadno žretje RAMaOddelek: Operacijski sistemi | 2556 (1501) | napsy |
» | Koliko časa bodo z nami namizni PCji preden jih bojo nadomestili prenosniki?Oddelek: Loža | 1315 (1062) | Vice |
» | Kateri operacijski sistem na notebooku? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4182 (3071) | zee |