» »

Komu sploh se verjeti pri testih

Komu sploh se verjeti pri testih

bozicek ::

Tu sem dal, ker ima nekako veze z nakupovanjem (pac, pred nakupom vecina pregleda teste na netu)
Ce moderatorje moti naj premaknejo.

No v glavnem. Kupujem grafo (AGP) in se odlocam za X800GT in 6600GT. Moja 6600GT je pac zaradi dolocenih stvari dobila noge, zatorej tudi vem kako se obnese.

Ves vesel na net, gledat clanke kako se kaj 800GT obnese napram moji bivsi in ce se jo splaca ali se bolj splaca ostati na isti. In tu se zacne.
Pregledal sem cel kup review in povosod je drugace (od Tomshardware, hardwaresecrets, overclockers itd...) Komu hudica verjeti? Kdo sedaj laze, kdo ne.
Pac na dolocenih straneh sem videl da ne stima, ker je 6600GT dobivala nekako visoke rezultate (recimo Doom3 - timedemo 1; dobila blizu 90FPS v 1024*768 na high. Vem pa da dobi pod 70FPS).

Sedaj, tisti spili kateri so na testih dobivali podoben score kot jaz, sem pac zaupal. A tu je hakljc. Kaj pa ce ne bi imel 6600GT in bi moral povsem slepo zaupati clankom. Prokleta banda zahojena pristranska. Vse postreliti.

Torej strani katerim zaupate?
Darila letos samo za poredne

ronaldo ::

Odvisno je mnogih dejavnikov, kot drugacen cpu (kar zelo vpliva na fps rezultate v manjsih resolucijah). Imas enak hardware kot so oni testirali ? (ce imas samo graficno enako, potem to ni enak hardware, tudi druge komponente morajo biti enake)
Imas enako verzijo driverjev instaliranih ?
Testi so vecinoma narejeni na cisto na novo instaliranih windowsih, brez kakrsnekoli programov v ozadju, je tako tudi pri tebi ? (tudi brez virusov in spyware)

strictom ::

Osebno verjamem Anandtechu in ExtremeSystems. Pomojem majo najbol objektivne teste napram ostalim (Tomshardware je kr neki - edino uni chart za fpse pri igrah mi je všeč).

Sicer pa že dolgo nisem brskal po kakšnio taki strani ker nisem kupoval kaj novega. Zdaj počasi bo treba.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

bozicek ::

ronaldo: zastopim jaz, da je odvisno od dosti dejavnikov. Tudi moj comp je v tisti zlati sredini (A64 @280FSB, ram itd...). Razumem da tudi vsi ne uporabljajo enakih map za benchmark.
Zato sem tudi vmes omenil Doom3. Timedemo1 je na vseh kompih enak (video settings na HIGH, AA in AF off). Strani se ne spomnim trenutno, ampak...6600GT je dobila 90FPS, x800GT pa 65 FPS. Sedaj po vseh testih na nekaterih straneh sta si bila nekako ekvavilentna (okoli 70FPS se je vrtelo). Potem pa se najdeta dve strani, kjer to obrneta na glavo ceprav uporabljata skoraj isti hardware in nastavitve.
To zelim povedati.
In sedaj poiskati strani katerim "zaupati"
Darila letos samo za poredne

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GeForce 7600 GT

Oddelek: Kaj kupiti
432611 (1394) Being cool
»

6600GT ali 6800LE ali X800GT

281433 (1144) OOTBOXZY
»

Menjava 6600GT (strani: 1 2 )

554602 (3994) TOP
»

6600 128mb ali 9800 128mb? (obe navadni, agp) (strani: 1 2 )

503862 (3150) Flamer
»

6800 gt sparkle (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
696275 (5269) jest10

Več podobnih tem