Forum » Hlajenje in modifikacije » Kako odčitavate temperaturo z GPU-ja?
Kako odčitavate temperaturo z GPU-ja?
kuglvinkl ::
Jaz imam Yuan Geforce 256 SDR. Ali ima ta karta sploh senzor? in če da, katerega (v MBM)?
Your focus determines your reallity
msmiha ::
Nebena grafična kartica nima senzorja za temp. Lahko si ga edino sam narediš
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Opečem se sicer ne, verjetno pa ne manjka toliko. Kolikšno pa je tališče kože?
OK, se pravi, da naj bi kupil senzor za toploto. Kje se da to kupiti?
OK, se pravi, da naj bi kupil senzor za toploto. Kje se da to kupiti?
Dami ::
Ja in kje ti pol piše temp.? V biosu, al lahk pol kr prek MBM gledaš? Sicer je pa že cajt da so te senzorje tud na grafične vrgl, sej se kak navit gforce bol greje k kak star celeron
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
element ::
Jest mam na GF2mx DH Pro in tud na GF3 od winfasta senzorje in to dva, tko da mi v windowsih odčitava temperaturo. Edn je vgrajen notr in kaže temperaturo core, drugi pa je na robu GPU-ja in chip edge temp odčitava. Ti pa lahko to nardiš tko, da kupiš en senzor, ga prilepiš na zadnjo stran grafične navpično nad GPUjem, in ga vežeš na LCD zaslonček, katerega potem ugradiš nekam na sprednjo stran ohišja.
Kolkr te jaz rzumem, ti temp. bere iz driverja. Morda veš za katere senzorje to gre, da bi si jih denimo nastavil v MBM?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | temperatura sata diskovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2977 (2351) | Jan987 |
» | Čitalec XP temperaturne diode (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6155 (4880) | Jux |
» | Kje je temperaturni senzor???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1403 (1169) | Spajky |
» | ?? Temperatura grafičneOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2306 (1920) | mmisv |
» | Temp DetectionOddelek: Pomoč in nasveti | 1403 (1275) | Marjan |