Forum » Operacijski sistemi » Linux in ostali pogoni
Linux in ostali pogoni
luka ::
Imam linux RedHat 7.2 in imam takle rasporejene naprave
- primary master: cd rw
- primary slave: nič
- secondary master: dvd
- secondary slave: hdd (tu gor je linux)
potem imam pa še raid kontroler z dvema diskoma (tu so pa w2k).
No linux sem inštaliru z dvd pogona in je blo vse vredu, ampak potem ko se men linux čist na začetku zaganja mi zazna samo cd rw, disk od linuxa pa oba diska ko sta v raidu - samo da ju ne prebere kot v raidu ampak ločeno za drug cd rom mu pa zmanka placa al nevem kaj. no uglavnem vse dela ok samo jst nikakor dvd-ja ne morem uporabit, mountat al karkoli - ker za linux sploh ne obstaja. probu sem mountat hdc pa vse vrjante ampak nič - sicer je pa sistemsko pr samem računalniku vse v redu. Če kdo ve v čem je fora bi biu ful veseu če mi razloži
- primary master: cd rw
- primary slave: nič
- secondary master: dvd
- secondary slave: hdd (tu gor je linux)
potem imam pa še raid kontroler z dvema diskoma (tu so pa w2k).
No linux sem inštaliru z dvd pogona in je blo vse vredu, ampak potem ko se men linux čist na začetku zaganja mi zazna samo cd rw, disk od linuxa pa oba diska ko sta v raidu - samo da ju ne prebere kot v raidu ampak ločeno za drug cd rom mu pa zmanka placa al nevem kaj. no uglavnem vse dela ok samo jst nikakor dvd-ja ne morem uporabit, mountat al karkoli - ker za linux sploh ne obstaja. probu sem mountat hdc pa vse vrjante ampak nič - sicer je pa sistemsko pr samem računalniku vse v redu. Če kdo ve v čem je fora bi biu ful veseu če mi razloži
PaJo ::
Hm...
Nelogicno, da bi ti vse ostalo naslo tega pa ne:(
No fora je pa v tem , da linux ne mounta cd-ja dokler nima medija vstavljenega, se pravi da prazne enote ne mores maountat, mogocoe si to pozabil, ker drugace bi ti komot moralo it z tole komadno mount /dev/hdc
No mogoce bi moral polek dodat se parameter za cd-rom, samo nevem na pamet kaksen je(probaj za mount --help).
Nelogicno, da bi ti vse ostalo naslo tega pa ne:(
No fora je pa v tem , da linux ne mounta cd-ja dokler nima medija vstavljenega, se pravi da prazne enote ne mores maountat, mogocoe si to pozabil, ker drugace bi ti komot moralo it z tole komadno mount /dev/hdc
No mogoce bi moral polek dodat se parameter za cd-rom, samo nevem na pamet kaksen je(probaj za mount --help).
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
cd imam noter takrat ko probam mauntat pa mi ga vseen ne mounta kr na tem naslovu za linux sploh ni nobene naprave, drugač pa do problema pride že prej ko pr samem bootanji kernela ko ti linux napiše kire naprave je našu in že tam ne napiše tega cd roma :(
zdaj sem probal mountat preko načina:
mount -t iso9660 /dev/cdrom /mnt/cdrom (to gre ok sam mi mounta cd rw)
potem sem odmountu in poskusu še enkrat isto ampak da zdej pa namesto /dev/cdrom /dev/hda in kasneje še hda1 kjer bi naj bila lokacija cdroma ki ga linux prepozna, sam v tem primeru pa ne zgrabi tak da tut ta drugega cdroma na tak način niti slučajno ne morem mountat -PLEASE ka ma kir kako idejo v čem je fora
mount -t iso9660 /dev/cdrom /mnt/cdrom (to gre ok sam mi mounta cd rw)
potem sem odmountu in poskusu še enkrat isto ampak da zdej pa namesto /dev/cdrom /dev/hda in kasneje še hda1 kjer bi naj bila lokacija cdroma ki ga linux prepozna, sam v tem primeru pa ne zgrabi tak da tut ta drugega cdroma na tak način niti slučajno ne morem mountat -PLEASE ka ma kir kako idejo v čem je fora
dr.J ::
Očitno ne najde adrese kontrolerja, na katerem je tvoj linux disk.
Kako se to naredi, je opisano tule: http://www.geocities.com/ender7007/inde...
Good luck!
Kako se to naredi, je opisano tule: http://www.geocities.com/ender7007/inde...
Good luck!
V tem času mi je že uspelo najti rešitev. Tako da za vse ko imate ta problem, ga odpravite tako da pri namestitvi ko vas sprašuje za GRUB pobrišete ven parametre (hda1=ide-scsi), če pa že mate inštalirane pa grete pod /boot/grub in z editorjem pobrišete ta parameter na koncu vrstice kernel .... in vse deluje ok
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z diskom...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1235 (1128) | dux |
» | Prehod iz kernel-2.4.26 na 2.6.10 in problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1410 (1269) | Shaman |
» | Linux in NTFSOddelek: Operacijski sistemi | 1846 (1299) | moj_nick |
» | prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5919 (4514) | TICKO |
» | nOOb rabi pomoč pri redhat 9!Oddelek: Operacijski sistemi | 1319 (1210) | dr.J |