Forum » Programiranje » [C] parse error
[C] parse error
ql000 ::
Pozdrav vsem skupaj!
Pišem (prepisujem) driver za LAN W3100A čip iz 8051 arh. v kodo (C jezik), da jo bo razumel PIC mikrokontroler. Pojavi se mi problem, ko hočem prevest nekaj takega:
header datoteka ima definiran:
potem pa to zadevo kličem v main.c:
Kompiler mi javi parse error in pokaže na vrstico v main.c. Kaj ne štima?
Pišem (prepisujem) driver za LAN W3100A čip iz 8051 arh. v kodo (C jezik), da jo bo razumel PIC mikrokontroler. Pojavi se mi problem, ko hočem prevest nekaj takega:
header datoteka ima definiran:
#define I2CHIP_BASE 0x8000 #define INT_REG (*((volatile u_char xdata *)(I2CHIP_BASE + 0x08))
potem pa to zadevo kličem v main.c:
void neka_funk(void) { u_char status; status = INT_REG; // parse error }
Kompiler mi javi parse error in pokaže na vrstico v main.c. Kaj ne štima?
- spremenil: ql000 ()
OwcA ::
En zaklepaj premalo (pri #define INT_REG)?
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
Sorry, sem ga pozabil natipkat v post! V kodi imam tretji zaklepaj pa zadeva še vedno ne deluje! Na enem forumu sem zasledil, da naj najprej deklariram union preden deklariram prototip funkcije. Samo kje!?
Zakaj pa union (kej sploh to uporabljaš)? V vsakem primeru dvomim v to diagnozo, če bi bil kak nepoznan simbol bi se drugače pritožil.
Poskusi mogoče INT_REG izpisati v vrstici z napako.
Poskusi mogoče INT_REG izpisati v vrstici z napako.
status = (*((volatile u_char xdata *)(I2CHIP_BASE + 0x08))
Če je še vedno parse error v tej vrstici je nekaj narobe z izrazom (potem ga poenostavljaš dokler ne dela), drugače dogaja preprocesorju.
Če je še vedno parse error v tej vrstici je nekaj narobe z izrazom (potem ga poenostavljaš dokler ne dela), drugače dogaja preprocesorju.
Ni, sem poskusil na ICC 9 (kar se mene tiče najboljša implementacija ANSI C in zlasti C++) in pravi:
če odstranim xdata, pa požre brez pritoževanja.
error: type name is not allowed
če odstranim xdata, pa požre brez pritoževanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
Zgleda, da ga jebe ta xdata v #definu! Problem je v tem, ker se mi xdata pojavljan povsod:
header:
A je ta koda (*((volatile char xdata *)(I2CHIP_BASE + 0x0A))) samo kazalčna aritimetika ali je kaka višja znanost tu not?
header:
#define COMMAND(i) (*((volatile char xdata *)(I2CHIP_BASE + i))) #define INT_STATUS(i) (*((volatile char xdata *)(I2CHIP_BASE + 0x04 + i))) //#define INT_REG (*((volatile char xdata *)(I2CHIP_BASE + 0x08))) #define INTMASK (*((volatile char xdata *)(I2CHIP_BASE + 0x09))) #define RESETSOCK (*((volatile char xdata *)(I2CHIP_BASE + 0x0A)))
A je ta koda (*((volatile char xdata *)(I2CHIP_BASE + 0x0A))) samo kazalčna aritimetika ali je kaka višja znanost tu not?
xdata ne poznam, ostalo pravi
vrednost kazalca na naslov I2CHIP_BASE + 0x0A tipa u_char, ki se lahko nenadno spremeni.
vrednost kazalca na naslov I2CHIP_BASE + 0x0A tipa u_char, ki se lahko nenadno spremeni.
Sem se malo izobrazil o xdata.
Sicer ni rešitev, ampak lahko poskusiš dati čisto na začetek programa
#define xdata
A prevajalnik naj bi načeloma to podpiral tudi v kakšnih bolj eksotičnih situacijah kot je z volatile?
Sicer ni rešitev, ampak lahko poskusiš dati čisto na začetek programa
#define xdata
A prevajalnik naj bi načeloma to podpiral tudi v kakšnih bolj eksotičnih situacijah kot je z volatile?
Ja, ja ta xdata ga serje! Xdata se uporablja za mapiranje memorije v 8051 arhitekturi! Kar pomeni, da ga jaz, če uporabim besednjak Braneta2, z orgazmičnim užitkom pobrišem!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] LPC1343 - UART - AT commandsOddelek: Programiranje | 1116 (1006) | JanezovJanez |
» | C in funkcije ter #defineOddelek: Programiranje | 3923 (2284) | misek |
» | [baze] Povezava do slike ali BLOB?Oddelek: Programiranje | 1647 (1444) | BlueRunner |
» | [c++] segmentation fault?????Oddelek: Programiranje | 2294 (1838) | Vesoljc |
» | [java ali C] Datoteka v obliki 0 in 1Oddelek: Programiranje | 1833 (1553) | Mmm'Aah |