» »

Kaj Linuxu zavira zavzetje namizja?

M.B. ::

Dobro, če ima pač ima prosojnost, nisem opazil. Windows commander vem, da ima tabe, ampak to ni Microsoftov program. Meni so zelo uporabna stvar tabi, in pa da si lahko okno razdeliš na dva dela pa potem kopiraš. primer. AL pa da lahko daš vsaki stvari svojo ikono, ne samo bližnjicam.

V Windowsih sem program dol potegnil ga sprobal nekaj časa uporabljal, če sem se spomnil sem ga unistaliral in če sem mel srečo je vse pobrisal za sabo.

V Linuxu je pri meni drugače, res je da imam 3 browserje, da lahko strani testiram v vsakem, in 3 image programe, ampak ostalo mam pa po eno. En Musik program, en program za video, en program za kodo urejat.

V WIndowsih pa moraš met poleg Firefoxa, še IE gor, ker ga je težko odstranit. Pa WMP tudi ne vem če se da lepo odstranit.

Nekak drugače razmišljam odkar mam Linux, mogoče se butasto sliši, ampak v Windowsih sem imel Desktop poln ikon, ker je vsak program dal svojo ikno na Desktop(Ja vem nisem umaknil kljukice v namestivi), in še sam sem veselo dajal programe na desktop, ker v Start Meniju nisem nič našel. K meni pa je boljše urejen po kategorijah.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Microsoft ::

... ampak v Windowsih sem imel Desktop poln ikon, ker je vsak program dal svojo ikno na Desktop(Ja vem nisem umaknil kljukice v namestivi), ...
Sej si bogi, sam da si tolko, pa nisem vedel.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

para! ::

To, da Windows commander ni od Microsofta program je čist nepomembno. Govorimo o tem, kaj na Windows lahko imaš in kaj ne.

Zakaj pa bi neka funkcija morala biti made-by Microsoft pa verjetno ve samo M.B.

lp
Death before dishonor!

Microsoft ::

Ce bi Microsoft kupil tegale komanderja in ga nekako vgradil v Explorer, potem bi se sedajle pogovarjali o "Windows siri svoj monopol". Ce tega ne naredi, se pa pogovarjamo "Windowsi imajo slab explorer".

Kakorkoli bodo Linuksaci obracali tole zadevo, vedno jo bodo tako, da bo Microsoft kot nekaj slabega. A do tega, da bi se odlocili, ali hocejo dober Explorer ali ne, ne bo prislo. Sedaj, ko je Commander boljsi, govorijo, kako je Explorer zanic. Ce bi Explorer p0wnal, bi bilo govora o monopolu. Sej, tko je z WMP. Ce ga ne bi vgradili, bi zaceli jamrati, kak OS je to, da si mores instalirat dodatne programe, da sploh lahko musko poslusas. Sej, tko je zdej, ko ni vgrajenga Office. Ko bo (upam, da cim prej), bomo poslusali jokcanje o monopolu.
Skratka, to je znana zgodba.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

klemen22 ::

M.B: ne vem kaj te tako moti recmo VMP -> pač če ga ne uporabljaš ga ne uporabljej -> za to se dobijo namenski programi --> res pa je da WMP vrti praktično vse in je za enega, ki se prvič sreča z računalnikom zelo kul zadeva.
Uporabljam linux že 4 leta vendar ste nekateri tukaj zelo dvolični. PRvo vas moti WMP in skoraj vsi MSjevi programi integrirani v winse, po drugi plati pa nekaj jokate nad recmo total commanderjem ker ni MSjev produkt in zaradi tega ne šteje??
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

para! ::

Ne, klemen, če si malo mlajši (ne nujno po letih :P) in je v tebi malo več upornika, kot v zrelejših osebah, je pač normalno, da boš spljuval vse kar je od MSja, hkrati pa grajal MS, ker Windows commander ni njihov program. To je na STju danes normalno. Sreča je le, da je še veliko uporabnikov, ki so normalni.

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

klemen22 ::

Para!: zdej pa ne vem več ali te matra razumevanje ali branje. V tistem postu sem jest kritiziral enga linuxasa ker ga neki moti Total Commander in WMP. Malo bolje preberi. Tudi jaz sem mal nedoločeno napisal priznam.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

para! ::

Sej js tud nisem napisal post o tebi, ampak sem tebi napisal razlago, da bi vedel, zakaj ga ta WMP itd itd moti.

lp
Death before dishonor!

klemen22 ::

Hvala za pojasnilo Para! Se ti opravičujem!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Roadkill ::

Sploh ne vem, če so microsoft tožarili zaradi tega, ker je OSu dodal tudi ostale svoje produkte. A ni bil point v tem, da jih je preveč integreiral v sistem in s tem dejansko userja odvračal od tega, da bi si zraven naložil še alternativo.

In Windows explorer ni ravno čudo tehnike. Meni se zdi enak že 5 let. Edina opazna stvar, ki so jo dodali je single click expand, ki mi gre pa zelo na živce in je prva stvar, ki jo izklopim po inštalaciji.

Ne resno... a se je v Explorerju kaj spremenilo s prehodom iz win 2000 na XP? Jaz sem opazil le, da ti v XP barva stolpec po katerem so elementi sortirani. In pa možnost, da ti slike pokaže kot thumbnaile.

Večino folka ne ve kakšne featurje ponuja Komander. Po defaultu je precej preveč kičast zame, ampak ima par zelo dobrih zadev. Bi bil čas, da Microsoft začne razvijat tudi stvari, ki se večini zdijo trivialne. Folk večinoma misle, da je Explorer "čist kul" in da ga je nesmiselno razvijat, ker njim Explorer zadostuje.

Enako je bio z IEjem, dokler se ni konkurenca razširila iz 5% na 15%.
Jaz že nekaj časa jamram, ker ni nobenega konkretnega OpenSource Commander-style programa za winse.
Ü

klemen22 ::

Sploh ne vem, če so microsoft tožarili zaradi tega, ker je OSu dodal tudi ostale svoje produkte. A ni bil point v tem, da jih je preveč integreiral v sistem in s tem dejansko userja odvračal od tega, da bi si zraven naložil še alternativo.

User si lahko še vedno doda kar če. Tudi privzeti brskalnik si lahko po želji nastavi. To s tožarjenjem MSju je bilo malo ogabno na trenutke. Takrat ko je pa MS pričel dobivati tržne deleže napravm Netscapu je pa za to kriv tudi sam Netscape saj niso bili sposobni slediti konkurenci. Morda bi bilo kaj drugače če bi že tedaj obstajala kak Firefox,Opera..

Ne vem kaj mate tako debato sedaj o Windows Explorerju. Men osebno ni všeč oz. ga ne uporabljam ker itak uporabljam Total COmmander. Vendar pa zagotovo služi namenu prav dobro.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

borchi ::

klemen22, ie je začel občutno pridobivati na bazi, ko so ga začeli bundlat v OS. to da sta firefox in opera bolša od ie-ja pa tudi vemo koliko se pozna pri tržnem deležu. bolj slabo.
l'jga

Pithlit ::

OT:

Problem ni bil v tem, ali lahko stvari dodajaš... problem je v tem, da stvari ne moreš odstranit. Recimo windows explorer, ki je hkrati tudi Internet explorer - Če ga odstraniš ti sistem praktično ne dela... in ti noben commander ne more pomagat.
Life is as complicated as we make it...

klemen22 ::

Ja ok sam če ne bi smel nič bundlati kaj pa bi mel v winsih po inštalaciji, notepad? Torej odpalo bi messenger,WMP,IE,..
Se pa strinjam da je Opera na precej višjem nivoju kot zadnji IE (kako bo s 7ko ne vem).
Pa tudi če bi bila v inštalerju opcija z recimo : Do you really want to install IE? Yes/No bi verjetno še vedno 3/4 folka izbralo Yes.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

para! ::

Ja, ampak kljub temu lahko naložiš drug browser, drug media player. IMHO ni treba odstranit IEja, da bi uporabljal Firefox. Ali WMPja, da bi uporabljal winamp.

lp
Death before dishonor!

darkolord ::

Recimo windows explorer, ki je hkrati tudi Internet explorer

Če smo natančni, to ni čisto res :)

Pithlit ::

Če smo natanči pol res ne... ampak smo že prekleto natančni. Ko pa smo že tako natanči je treba tud priznat, da se explorer (tako internet kot windows) dejansko da odstranit oz. zamenjat. Sam to že dolgo ne sodi več na desktop področje.

*edit* pozabu smajlija - :P
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

M.B. ::

AFAIK je IE začel pridobivat tržni delež s tem, da je bil bundlan v OS, in da je bilo OEMom prepovedano namestiti kakršenkoli drug brskalnik gor. Čeprav je bil takrat Netscabe boljši od konkurence, je bil IE bolj uporabljan, ker je že bil nameščen Netscape, pa je bilo potrebno namestit.

Namestitev Windowsa bi mogla zgledat tako:
Please choose your mediaplayer:
WMP(suggested)
BSPlayer
RealPlayer
..

Please choose your browser:
Internet Explorer(Suggested)
Firefox
Opera
Netscape

Please choose your Office Suite:
Microsoft Office(Cost xx SIT)
OpenOffice(Free)

Potem bi lahko govorili o nemonopolu.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

darkolord ::

Za nekatere bi bilo tako morda boljše.
Pri veliko ljudeh bi pa to povzročilo zmešnjavo, na primer, folk bi jamral Microsoftu, ker se jim zgubijo profili v Firefoxu itd... Poleg tega, bi bilo to praktično po malem uničevanje samega sebe, da konkurenčne izdelke prilagaš zraven svojih...

klemen22 ::

M.B.: in koliko strani bi potem obsegala opcija za izbiro predvajalnika? Ker če bi bilo po tvoje potem ne bi smeli izpustiti nobenega ki se ga da dobiti ne?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

kriko1 ::

klemen22: z implementacijo ostalih programov v namestitev bi si sami pluvali v skledo, boljše bi bilo če pa bi jih dovolili odstranit, pač dat uporabniku možnost da si jih odstrani (brez da bi ogrozil sistem, kot recimo z odstr explorerja).

JanezekNovak ::

Ena ideja za večji uspeh Linuxa.

Kaj pa, če bi naredili eno distribucijo, ki bi bila v skoraj vsem (navzven) podobna Windows-em.

Recimo, tema od Windows XP, eno namizje, en program za vsako stvar, predvajanje MP3, Xvid, klikneš install in ti instalira drajverje za večino hardvera....

Plus to kar je nekdo že zgoraj omenil, podpora DirectX in podpora večine MS oz. Windows programja!

To bi bilo vse out of the box distrubucija, recimo Linux (WinXP edition) ;)

Samo ideja!

Pa še ena; poučevanje Linux-a že v vrtcu, osnovni šoli oz. že mladih ljudi, saj veste: "Kar se Janezek nauči, to Janezek zna!"
http://www.euroairsoft.com/

Kami ::

Jah samo pol več to nebi bil Linux.

Linuxu pa zavira zavzetje namizja samo to da ni Windows.

Roadkill ::

MadnessMat: Tole je precej neizvedljivo. Če ne drugega zaradi tega, ker bi jih ob preveliki podobnosti Microsoft upravičeno tožil.
Problem je pa v tem, da ne moreš zaradi ene distribucije ti kar naredit podpore directx-u, poštimat samodejne inštalacije/konfiguracije driverjev in portat MS produkte na linux. Je ni skupnosti, ki bi znala čudeže delat. :)

Drugače pa v razmislek MS fanom in tistim, ki jim je vseeno. Najprej dobro pomislite, kakšen je IE zdajle (6.x) in poglejte kakšen bo v verziji 7 (en kup enih novosti in izboljšav, tako varnostnih, kot uporabnostnih).
No, trenutni winsi so na ravni MSIE 6.x in ne bodo prišli na "verzijo 7", dokler ne bo vsaj take konkurence na področju operacijskih sistemov, kot je na področju browserjev.
Mogoče bo kdo zdej lahko ležje razumel fanatično "poslanstvo" opensource freakov. Zrihtal s(m)o vam izboljšave v vašem brskalniku, pa še kar ne vidite, kako koristna je konkurenca.
Ü

JanezekNovak ::

Glede DirectX-sa se strinjam s tabo RoadKill, glede poganjanja oz. portanja baje obstajajo programi, mislim, da je en celo zastonj, ki omogoča poganjanje MS produktov (oz. programov, ki delajo na Windows platformi) na Linux-u.

Mogoče glede tega DirectX bi bila opcija, kakšen reverse engineering programa, kao Divx -> Xvid. (glede tega je IMO only, bi kakšen programer lahko tole bolje pojasnil, če je sploh opcija!)

Glede driver-jev, ni bilo mišljeno, da bo distrubicija to imela, ampak, da bi driver-ji bili installirani praktično z enim click-om. (ATI, NVIDIA, CREATIVE ipd. firme bi morale tole porihtat!!!)

Konkurenca je povsod in vedno dobra! Zakaj, kakor si že omenil RoadKill, ker pohitri napredek!
http://www.euroairsoft.com/

Matev ::

jaz ne vem zakaj je tak problem linux imet
enostavno ga imaš - za uporabljat računalnik pa koristiš emulator da lahko programe ali igre poganjaš
in to je to
ane?

nben problem

64202 ::

> (ATI, NVIDIA, CREATIVE ipd. firme bi morale tole porihtat!!!)

Eh, njih kr precej boli k* za vse skup. Naj dajo specifikacije, tko kot je to za precejsen del ostalga zelezja, pa se bo vse poslihtalo...
I am NaN, I am a free man!

klemen22 ::

Btw. a nima zdej ATI enih driverjev, ki se inštalirajo s par kliki tudi na Linuxu?

še en BTW.: mogoče ma kdo doma Samsung SyncMaster193P in ve za kake linux driverje če obstajajo? Ker je mal jeba ker je monitor brez gumbov in se mora vse nastavlat softversko (v winsih prek GUIja itd). Tako da imam v Linuxu po defaultu ekstremno presvetlo sliko ki ti kar reže v oči ob predolgem gledanju recmo v belo ozadje.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

64202 ::

> Btw. a nima zdej ATI enih driverjev, ki se inštalirajo s par kliki tudi na Linuxu?

Js nocem nc klikat, naj dela out-of-the-box tko ko vsi drugi x.org driverji :). Mogoce bi se nekako sel single-click paket, ki nic ne sprasuje ampak kar dela (= ti ne zgazi komplet nastavitev X serverja in podre vse kar si mel nastavljeno*). Vse ostale resitve so po moje inferiorne in so glavni razlog, da je linux na slabem glasu. Pa recimo tudi fglrx na mojem laptopu ne podpira suspenda (se obesi grafika), 3d-nepospesen odprtokoden pa seveda dela. Tko lahko v nedogled cakamo in moledujemo, da bojo vse porihtal...

Mah, j*bes to vse skup, naj dajo specifikacije al pa kodo :)

* mozno, da so ze kaj porihtal v zadnjem casu, nisem gledal ze kar nekaj cajta...
I am NaN, I am a free man!

veteran ::

Hehe, grem še jest po moj flame-thrower, samo naslov teme preverim, da vem, po čem opalit. :))

> ATI, NVIDIA, CREATIVE ipd. firme bi morale tole porihtat!!!
>> Naj dajo specifikacije, tko kot je to za precejsen del ostalga zelezja, pa se bo vse poslihtalo...

A obstaja kakšen realen razlog, zaradi katerega bi proizvajalci graf. kartic skrivali specifikacije? Bodo zato manj kartic prodali?? Jih kakšna pogodba z M$ sili v to? Kartelski dogovor? Zarota vseh proizvajalcev grafičnih kartic? ...

IMHO je to javkanje o skrivanju specifikacij le politično-korekten izgovor, marsikateri GNU frik pa odkrito pove takole "če ti ni všeč, sam napiš driver al pa nabav Winblows; jebeni luzer, samo klikal bi, marš v konzolo; če maš ti počasno grafiko, me nč ne briga, luzer smotani; men vse dela tko k je treba; pojma nimaš, kde je zakon". ;)

No, še k naslovnem vprašanju; enkrat se bo Linux folku moralo posvetiti, da bo treba za "zavzetje namizja" ponuditi nekaj, kar bo že v default inštalaciji delalo boljše in hitreje na enakem hardveru! Ja, tudi na poceni računalnikih, z integrirano grafiko, ne samo na nekih über konfiguracijah. Do takrat bo pa Linux desktop ostal pri svojih 3% trga (ali kolikor že ima).

64202 ::

> A obstaja kakšen realen razlog, zaradi katerega bi proizvajalci graf. kartic skrivali specifikacije? Bodo zato manj kartic prodali?? Jih kakšna pogodba z M$ sili v to? Kartelski dogovor? Zarota vseh proizvajalcev grafičnih kartic? ...

> IMHO je to javkanje o skrivanju specifikacij le politično-korekten izgovor, marsikateri GNU frik pa odkrito pove takole "če ti ni všeč, sam napiš driver al pa nabav Winblows; jebeni luzer, samo klikal bi, marš v konzolo; če maš ti počasno grafiko, me nč ne briga, luzer smotani; men vse dela tko k je treba; pojma nimaš, kde je zakon". ;)

Sploh te ne zastopim kaj bi rad povedal. Kako hudica bos napisal driver za 3d kartico, ce nimas neke dokumentacije. Sam sem preprican, da bi se nekdo nasel (dobil nekje kes) in heknil skupaj odprtokoden driver, ce ze same hardver firme niso prpravljene tega narest in podpirat tko kot se spodobi...
I am NaN, I am a free man!

darkolord ::

(dobil nekje kes)

it's all about money

veteran ::

OK, na kratko; zakaj bi ATI, nVidia in ostali skrivali specifikacije?

64202 ::

Mah denar, te graficne firme skoz jadikujejo s kom vse majo IP pogodbe narjene in ne morjo nc narest glede izdaje dokumentacije... Malo sem jih ze navelican, a mogoce prevec hocem met?
I am NaN, I am a free man!

linuxdady ::

Ni mi čisto jasno, glede česa se tako pritožujete?Kaj pa Nvidijinim gonilnikom za Linux manjka ?

10606 frames in 5.0 seconds = 2121.103 FPS
11399 frames in 5.0 seconds = 2279.670 FPS
11399 frames in 5.0 seconds = 2279.800 FPS
11400 frames in 5.0 seconds = 2279.892 FPS


Mandriva 2006, geforce FX5700, samodejna namestitev z namestitvenega DVD.
Približno enak je rezultat samodejne namestitve v SuSE.

Kje naj bi bil problem?

64202 ::

Hroscat ati fglrx driver. Pa (malo mocnejsega) laptopa brez atija skoraj ne mores kupit dans.
I am NaN, I am a free man!

radems ::

Prepričajte UBISOFT, Activison, Atari, ID in EA v pohanje iger za Linux in
stvar bo takoj rešena !
Če se ne motim je nekaj poskušal LOKI in ID
vendar se je stvar klavrno končala.
Igre kot Tetris, Prince of Persia, Wolfenstein, Doom,Heretic,....
takrat še v Dos-u so pomagale napraviti M$ PC
v igralno delovni stroj katerega poznamo danes.
M$ se je seveda tudi potrudil in šel v pomoč programerjem
igric z DirektX-om in ko imaš poleg odličnega pisarniškega orodja
tudi igre je uspeh zagotovljen!

panem et circenses!

BigWhale ::

Veteran,

> OK, na kratko; zakaj bi ATI, nVidia in ostali skrivali
> specifikacije?


Zato, ker je precej performansa graficne kartice kar v samem driverju.

klemen22 ::

> OK, na kratko; zakaj bi ATI, nVidia in ostali skrivali

Lej bi ti razkrival specifikacije če za razvoj ene generacije kartic porabiš par sto milijonov dolarjev recmo? Mislim da ne. Skrivanje je še kako na mestu. Zgleda da se jim samo ubadanje z linux driverji tudi ne vem kako ne izplača --> zatorej jim je škoda porabiti čas razvijalcev ki pač razvijajo driverje.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

kriko1 ::

Specifikacije skrivajo zato, ker so določene stvari patentirane (s3tc compression npr., če se ne motim). Ati ima nekje razloženo na njihovi strani (če se ne motim v faq).

kriko1 ::

In nvidia je začela migat na tem področju, za 8.x serijo gonilnikov dosti obljubljajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kriko1 ()

klemen22 ::

Jah verjamem. Poleg tega se jim zdi škoda denarja in časa -> ker če ni profita je 1$ brez veze vlagat v nekaj.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

kriko1 ::

klemen22: sem pogledal za tisti monitor, nič našel. Kaj v Sax-u je mogoče kak dodaten tab za ta monitor za kaj takega nastavljat?

Kaj pa (KDE) configure desktop...->display?

Probi poslat en mail proizvajalcu, kako se bi dalo štimat take zadeve na drugih os-ih.

64202 ::

> Zato, ker je precej performansa graficne kartice kar v samem driverju.

Sprasujem pa se, ali je res toliko vsega razvidno iz vmesnika do kartice.

Aja, verjetno mislis to, da nvidia v driverju izklopi funkcionalnost na graficni?
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

BigWhale ::

V bistvu oboje... ;)

Vmesnik do kartice bi lahko bil tako pametno narejen, da ne bi nicesar razkrival, pa tudi kartica je lahko software-sko omejena, da se obnasa kot tista za katero je bila prodana.

Verjetno je tako, ker je ceneje narediti X kartic brez ustavljanja proizvodne linije, potem pa samo nalepko ustrezno dat gor in napisat driver, da bo stvar omejil. Zelo verjetno ceneje, kot imeti dve proizvodni liniji.

veteran ::

No, to omejevanje (v driverju) se da zaobiti, recimo za ATI grafične za windows obstajajo omega driverji, pa ati-tool, pa mal poflešaš.. in če imaš srečo, da vsi (izklopljeni) cevovodi delajo...

Dvomim, da obstaja kakšna resna bojazen, da bi za linux en geek spisal driver, ki bo potegnil še kaj več iz kartice. Ali pa da bi iz specifikacij interfejsa kaj hudo patentiranega potegnil. :)

Jebiveter ::

Ne vem no, glede gejmov se meni ne zdi tako slabo...

Recimo vsi Unreal Tournament naslovi delujejo v Linuxu eden boljse od drugega! Pri originalu je sicer Loki sportal binary, za vse naslenjike pa je Epic poskrbel za linux installer.

Pa recimo Enemy Territory, ki tudi ni slab game, tudi cist spodobno dela (native, seveda) na Linuxu.

Sicer je res, da to niso ravno latest naslovi, sam jebiga. Moj point je, da nekateri se potrudijo in njihov game dela na vecih platformah (Win, Lin, OSX, PS2, XBOX,...) medtem ko se drugim enostavno ne da s tem ubadat (kar je po svoje zalostno in skoda).
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

radems ::

Če odštejemo MacOS/Linux ima večina ostalih igralnih platform hite kateri so eksluziva in vlečejo
in to je to. No PC/PS2/XBOX jih imajo več. Ostali se morajo pa le zadovoljiti z mrvicami ki
padejo tu in tam.

Bakunin ::

meni pa je fajn da je linux (namizje) tako "zajeban" in "tezki/nerazumljiv/...".

Instalacijo linuxa jemljem kot na nekaksen "IQ test".

radems ::

Prav to je tudi eden večjih minusov namizij Linux,
neprijaznost za uporabnika oz. začetnika!
Stvari se popravljajo vendar pot je še dolga.
Za zgled uporabniško prijaznega namizja je bolje imeti Mac OS in ne WIndows XP.
Ko vklopite računalnik morate imeti sistem vsa orodja za povprečnega uporabnika že pripravljena na namizju.
Enostavno povedano da bo lahko tudi babica z enim klikom lahko poslala pismo.

Enostavnost in prijaznost okolja je ključ do uspeha.

Dokler bo nameščanje programov in nastavljanje raznih nastavitev na linuxih tako skrivnostno opravilo velikega uspeha ni pričakovati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Išče se informacija o nepodprti strojni opremi za Linux (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
1387433 (7433) Matevžk
»

Dell naj bi izbral Ubuntu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5710420 (8872) MrStein
»

Opera 8 Beta je tu

Oddelek: Novice / Brskalniki
162492 (2479) Tic
»

PCLinuxOS 8

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
412912 (2912) Matev
»

UserLinux izdal prvo javno različico

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
51944 (1944) Yohan del Sud

Več podobnih tem