Forum » Pomoč in nasveti » Disk read error - zopet
Disk read error - zopet
agerksic ::
Res je bilo na to temo že kar nekaj tem ampak v nobeni ni bilo konkretne rešitve. Torej:
Maxtor SATA 80GB na Asus K8N-E deluxe plati in z Win XP SP2.
Med delom z računalnikom je napisalo, da je prišlo do napake pri branju podatkov. Ko sem ga resetiral je ostal pred zagonom Winsov z napisom: disk read error ( press ctrl+alt+del to restart ) oz. nekaj podobnega.
Probal sem z XP CDjem in repair pa se ustavi, ko začne pregledovati disk. V BIOSu mi disk prepozna.
Rad bi konkreten odgovor, če je komu že ratalo. Kako lahko pridem do podatkov? Za disk mi je vseeno, ker je še v garanciji. Nujno pa rabim podatke.
Hvala in LP.
Maxtor SATA 80GB na Asus K8N-E deluxe plati in z Win XP SP2.
Med delom z računalnikom je napisalo, da je prišlo do napake pri branju podatkov. Ko sem ga resetiral je ostal pred zagonom Winsov z napisom: disk read error ( press ctrl+alt+del to restart ) oz. nekaj podobnega.
Probal sem z XP CDjem in repair pa se ustavi, ko začne pregledovati disk. V BIOSu mi disk prepozna.
Rad bi konkreten odgovor, če je komu že ratalo. Kako lahko pridem do podatkov? Za disk mi je vseeno, ker je še v garanciji. Nujno pa rabim podatke.
Hvala in LP.
gkovac ::
Windows XP Live CD ti bo lahko prišel do diska in z njim boš lahko rešil podatke.
Probaš lahko tudi z kakšnim Live Linux CD... recimo Knoppix ali pa Slo-Tech Linux
upam, da ti rata
Probaš lahko tudi z kakšnim Live Linux CD... recimo Knoppix ali pa Slo-Tech Linux
upam, da ti rata
lp,
compum ::
Chkdsk /r zna včasih zelo dolgo trajati, imel sem že primer da je bilo 30 min za počakat da se je premaknil za 1%.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win10 back-up in namestitev Linux OS (dual boot, en notranji disk na laptopu)Oddelek: Operacijski sistemi | 2562 (2260) | zero_max |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44234 (26274) | BorutK-73 |
» | [UBUNTU SERVER 10.04] Grub se ne postaviOddelek: Operacijski sistemi | 9721 (8933) | Icematxyz |
» | Kako že obstoječo particijo razdeliti na 2 brez izgube podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 6857 (6526) | Icematxyz |
» | win EFS (izgubljen kljuc)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1272 (1031) | jan01 |