» »

pregrevanje athlona 2400+ (2000mhz)

pregrevanje athlona 2400+ (2000mhz)

civic_ ::

torej gor mam neka hladilna rebra+ ventilator nekoč sem imel tam 35 stopinj na procesorju (brez dodatnega ventilatorja v kišti!)sedaj pa je 50 stopinj normalno a je mono da zaradi slabega nanosta hladilne paste ali česa drugega? nekdo mi je rekel da je 50 stopinj dosti preveč za kolko keša bi dobil kšn spodobena TIHA (sedanji je ko traktor) hladilna rebra z ventilatorjem od kšnga zalmana al podobnega. ne nameravam navijat procesor teče pri 1.6 V in 133hz
imam en ventilaotr za vpihovanje zraka v kišto, nameravam dodati več.

pred dnevi se mi je po nekaj urnem nabijanju (5 ur ) pregrela še grafa nvida 6200 3d

MyName ::

Dosti verjetno je da imaš hladilnik polen prahu, ki preprečuje prenos prenos toplote med hladilnikom in zrakom. Kar se hladilnika tiče imam jaz zelo dobre izkušnje s Thermaltakovim Silent Breze, drugače pa poglej na gugle.

ja poln je prahu ja :D

MyName ::

Posesaj vse pa bo za tvoje potrebe še naprej uredu deloval :D (no razen zvoka, probaj pa odpreti ventilator in ga na novo podmazati).

Maš pa tule en dober test veliko hladilnikov:
http://www.dansdata.com/coolercomp.htm

sm nabavu tole + še 2 dodatna zalmanova ventića tako da bi moglo bit... končno tiho

Izi ::

Tole bo precej tišje ja.
Glede temperature se pa ne sekiraj. Za ta procesor (2400+) je 50 stopinj malenkost.
Tudi če ga ne boš nič navijal se ti bo pod full obremenitvijo segrel nad 50 stopinj.

Jaz ga imam še vedno na enem računalniku in lavfa že tri leta navit na 1200MHz.
Temperatura je vedno med 55 in 65 stopinj (z odličnim hladilnikom)
Po treh letih lavfanja 24 ur na dan še vedno deluje brez problemov.

To so še stare pečke in kar je pod 70 stopinj ni kritično za ta procesor.
Je pa res, da v pisarni, kjer imam ta računalnik ne rabim dodatnega ogrevanja.

Z današnje 64-bitne procesorje pa je 50 stopinj res že kar veliko.

Izi ::

Oops, 2300MHz sem mislil napisati ne pa 1200 :8)

Hardcore86 ::

To se je tudi meni dogajalo. Kriva ni pasta. Krivo je lahko tudi to, da procesorski hladilnik ni nabolje namontiran ( ne pokriva celega čipa ). Svetujem ti naslednje:

1. Zamenjaj napajalnik ( 550W )
2 .Zalman AlCU ( cca. 7000 SIT )

Jaz osebno mam XP Barton 3200, dela na frekvenci 2420 Mhz ( 2200 serijsko ) , na temperaturi 41 !!!

Napajalnik ti lahko zbije temperaturo na tudi za 5 stopinj

napajalnik imam 400W kupljen za ene 5k :D no zdej mam od zalmana pahljačo in bo ql ker mi je bla tudi tihost pomembna. naviajt pa ne namerevam ker dam veliko na stbilnost

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket A (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9419345 (16468) Wofk
»

hlajenje... moj amd!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
442507 (1434) Cuoresportivo
»

Athlon xp 2200+ hladilnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
171314 (1005) Blup
»

Za vse lastnike Volcano 7+