» »

nasilno ustavljen pc

nasilno ustavljen pc

farko ::

Zanima me ali lahko ima posledice pc če je nasilno izklopljen?Namreč zgodilo se mi je da je 4 krat zmankalo elektrike in pc je ugasnil.Če so možne posledice katere?
farko

darkolord ::

Kakšen bad sector na disku... drugače ne bi smelo bit kaj dosti narobe, če imaš v mislih samo hardware

farko ::

Hvala darkolord.Zanima me še ali se bad sector potem da popravit ali ne .
farko

maxsustar ::

daš scan disk pa fix errors

Brane2 ::

Bad sectorjev-hardverskih ne bi smelo biti, ker so diski tako narejeni, da vedno lahko zapišejo sektor do konca, tudi če zaznajo mrk tik za začetkom vpisa, lahko pa kaj "izgubiš" na disku, ker računalnik ni še vpisal vsega kar je hotel.

Če imaš filesysistem z journalom ( na linuxu praktično vse od ext3 naprej, na Winsih verjetno NTFS), ti naj bi računalnik ob vklopu znal povedati, če je kaj zgubljenega in kaj točno je to- brez zamudnega diskchecka. Seveda le, če imaš journalling vklopljen.

Na ext3, Reiserfs itd se da vklopiti opcijo za datajournalling in če imaš to vklopljeno, ne bi smel izgubiti veliko, razen v tistem trenutku odprtih datotek. Samo to imajo vklopljeno redki, ker bistveno upočasnjuje delo. Če imaš vklopljeno srednjo opcijo "metadata journalling", potem lahko izgubiš datoteke, ki so bile odprte, ne more ti pa krešniti recimo cel filesystem zaradi tega.
No, to je teorija, čeprav tudi praksa je precej blizu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

darkolord ::

No saj bad sectorjev res ne bi smelo biti, samo to je najslabsa stvar, ki se ti lahko zgodi

nokia6310 ::

Včasih ko sem še mel winme se mi je to dvakrat zgoidilo in file sistem se je sesu tko da je sam še format pomagu.
NO pri xpjih se mi to ni zgodilo.

Dead_Eye ::

IBM diski so se znali sesut po izpadu elektrike. Nekajkrat tako in potem RIP.;(
The one and only

Mac Gyver ::

Sem videl že primer ko je zadostoval en sam pritisk na reset med igranjem quake 3 in disk je komplet crknu... govorim o starem pc-ju celeron 500 in starem disku kapacitete okrog 4GB (znamke se ne spominjam več)... nasplošno pa ne bi smelo biti težav - diski naj bi zdržali okrog 10 let - odvisno od uporabe, v prvih nekaj letih pa mislim da ne bi smelo bit še bad sectorjev...
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunnanji HDD počasen (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
684371 (3393) IcyFox
»

[Linux] Recovery po nesreči izbrisanih datotek

Oddelek: Operacijski sistemi
61002 (906) sverde21
»

Pomagajte! Kako rešiti podatke z IBM trdega diska.

61206 (1176) rasta
»

Bad sectorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
71541 (1395) Kriko
»

Bad sektors

5954 (871) neki

Več podobnih tem