Forum » Zvok in slika » Brum v zvoku iz videokamere
Brum v zvoku iz videokamere
aljazh ::
V zvoku videokamere se - kadar se ta ne napaja iz baterije, pač pa preko originalnega napajalnika - ob uporabi zunanjega mikrofona pojavi brum.
To sem opazil šele včeraj, saj prej nisem uporabljal te kombinacije (napajalnik + zunanji mikrofon). Poskusil sem z dvema mikrofonoma in pri obeh se v posnetem zvoku pojavi brum (slišim ga tudi preko slušalk ob samem snemanju). En mikrofon ima plastično ohišje, drug kovinsko, a je brum enako prisoten pri obeh.
Zanimivo je, da je brum prisoten le, če mikrofon drzi človek v roki. V kolikor je mikrofon na stojalu ali odlozen na mizi ali na boom-u, bruma ni. Čim nekdo z roko direktno prime mikrofon, se takoj pojavi brum.
To pa se ne dogaja, če se kamera napaja iz baterije.
Ali je kaj narobe z napajalnikom? Ali z električno napeljavo v hiši? Čudno se mi zdi predvsem to, da se brum pojavi, ko človek prime mikrofon, sicer pa ga ni. Poskusil sem se tudi "razelektriti", tako da sem prijel cev radiatorja, a ni nobene razlike.
EDIT: Manjši dodatek
To sem opazil šele včeraj, saj prej nisem uporabljal te kombinacije (napajalnik + zunanji mikrofon). Poskusil sem z dvema mikrofonoma in pri obeh se v posnetem zvoku pojavi brum (slišim ga tudi preko slušalk ob samem snemanju). En mikrofon ima plastično ohišje, drug kovinsko, a je brum enako prisoten pri obeh.
Zanimivo je, da je brum prisoten le, če mikrofon drzi človek v roki. V kolikor je mikrofon na stojalu ali odlozen na mizi ali na boom-u, bruma ni. Čim nekdo z roko direktno prime mikrofon, se takoj pojavi brum.
To pa se ne dogaja, če se kamera napaja iz baterije.
Ali je kaj narobe z napajalnikom? Ali z električno napeljavo v hiši? Čudno se mi zdi predvsem to, da se brum pojavi, ko človek prime mikrofon, sicer pa ga ni. Poskusil sem se tudi "razelektriti", tako da sem prijel cev radiatorja, a ni nobene razlike.
EDIT: Manjši dodatek
- spremenil: aljazh ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | brnenje v zvočnikihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7532 (5308) | bullet321 |
» | odstranitev brumaOddelek: Pomoč in nasveti | 1550 (1239) | nokia6310 |
» | brum pri povezavi pc na ojačevalecOddelek: Pomoč in nasveti | 2160 (1948) | kayz1 |
» | ojačevalec s čipom STK4050Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4354 (3974) | Highlag |
» | Kar naenkrat se mi je začel pojavljati brum zakaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2061 (1609) | multiscan |