Forum » Zvok in slika » Razvijanje digitalnih fotk
Razvijanje digitalnih fotk
ivovido ::
Preko neta sem dal razvit slike v Foto Tabor in nato te iste še v DigiFot in DM.
Vsakič je prišlo ven nekaj povsem drugega.
Pri Foto Tabor je zelena postala zlata in obrazi so postali napudrani.
Pri DigiFot in DM pa so slike imele premalo barve in zopet je zelena barva odpovedala. Mlada trava, ki je svetlo zelena je bila enaka kot stara trava, ki je temnozelena. Vsa trava je bila enako zelena - ne zelena pač pa zelenorjava. Obrazi so prav tako bili malo napudrani
Naredil sem tudi test, tako da sem isti motiv (zelenico) slikal s fotkičem na film in potem z digitalcem.
Primerjava je pokazala, da je slika razvita fotoaparata na film daleč najboljša - skoraj taka kot v resnici!
Svetujte mi kam naj dam razvit slike, da bodo zgledale vsaj približno tako kot bi morale.
Se pravi, da ljudje ne bodo pozimi napudrani oz porjaveli od sonca in da bo zelena barva vsaj približno takšna kot je v resnici.
PS. pri testih sem uporabljal tri digitalce. Sonyp72, Olympus od kolega(40kSIT) ter eos 350D. Pri vseh pridejo slike enako slabo razvite.
Vsakič je prišlo ven nekaj povsem drugega.
Pri Foto Tabor je zelena postala zlata in obrazi so postali napudrani.
Pri DigiFot in DM pa so slike imele premalo barve in zopet je zelena barva odpovedala. Mlada trava, ki je svetlo zelena je bila enaka kot stara trava, ki je temnozelena. Vsa trava je bila enako zelena - ne zelena pač pa zelenorjava. Obrazi so prav tako bili malo napudrani
Naredil sem tudi test, tako da sem isti motiv (zelenico) slikal s fotkičem na film in potem z digitalcem.
Primerjava je pokazala, da je slika razvita fotoaparata na film daleč najboljša - skoraj taka kot v resnici!
Svetujte mi kam naj dam razvit slike, da bodo zgledale vsaj približno tako kot bi morale.
Se pravi, da ljudje ne bodo pozimi napudrani oz porjaveli od sonca in da bo zelena barva vsaj približno takšna kot je v resnici.
PS. pri testih sem uporabljal tri digitalce. Sonyp72, Olympus od kolega(40kSIT) ter eos 350D. Pri vseh pridejo slike enako slabo razvite.
steev ::
Jest mam Nikon d70s (nekje razred eos 350d) in pošiljam (prek neta) slike v mixilab in so slike vedno prihajale lepe. Nevem kuko se bo zgodilo s to tvojo čudno zeleno. Prej sem pošiljal u dm-a pa so ble slike tut uredu, nč napudran al pa kej druzga. U dm-a je fotr tut z druzga fotoapart slike pošiljau (nek sony za 350€), pa so bile vedno uredu.
:|
ivovido ::
.......... mixilab in so slike vedno prihajale lepe. Nevem kuko se bo zgodilo s to tvojo čudno zeleno. Prej sem pošiljal u dm-a pa so ble slike tut uredu .....
To mi je isto rekel en kolega, ko sem mu potožil kako slabo so mi naredili.
Potem pa sem iste fotke dal razvit v Foto Tabor in v DM.
Probaj, boš videl kako zelo velika je razlika med njimi.
Jaz se ne morem odločit kateri so slabši.
Na momente bi se odločil za sliko iz DM(ko je veliko zelene barve), sicer pa bi izbral tisto iz tabora, ki je bolj živa.
Je pa res, da postane slaba kvaliteta razvidna šele ko razvijaš slike, ki vsebujejo zeleno barvo.
Če slikaš v stanovanju in ljudi, skoraj ne boš opazil, da je kaj narobe, ker včasih je dobro, da so ljudje malo dodatno popudrani.
To mi je isto rekel en kolega, ko sem mu potožil kako slabo so mi naredili.
Potem pa sem iste fotke dal razvit v Foto Tabor in v DM.
Probaj, boš videl kako zelo velika je razlika med njimi.
Jaz se ne morem odločit kateri so slabši.
Na momente bi se odločil za sliko iz DM(ko je veliko zelene barve), sicer pa bi izbral tisto iz tabora, ki je bolj živa.
Je pa res, da postane slaba kvaliteta razvidna šele ko razvijaš slike, ki vsebujejo zeleno barvo.
Če slikaš v stanovanju in ljudi, skoraj ne boš opazil, da je kaj narobe, ker včasih je dobro, da so ljudje malo dodatno popudrani.
marS ::
z fotografiranjem se ukvarjam priložnostno in online razvijam preko tega programa, pa do zdej še nisem imel nobenih problemov oz. so mi ble fotke kr v redu. No najprej sem razvijal preko lastnega HP1000 colorca, ma sem ful časa zgubil in kr drago je blo - so ble pa fotke bistveno boljše, ma veeeeliko dražje. tale digifot pa tko, mogoče ni HQ, ma je čist spodobno in pocen.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razvijanje digitalnih fotografij. KJE?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2927 (2395) | popster |
» | FotoknjigaOddelek: Kaj kupiti | 3676 (2867) | skyline |
» | Razvijanje digitalnih fotografij (Kje?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 11525 (4738) | MadMax |
» | Razvijanje fotografij?Oddelek: Zvok in slika | 8839 (5524) | lebang1 |
» | Razvijanje digitalnih fotografijOddelek: Kaj kupiti | 5101 (4586) | Mr_Globus |