Forum » Pomoč in nasveti » Golden Orb
Golden Orb
IR Babun ::
Mam problem.
Z navadnim ventom sem pri neobremenjenem compu imel temperaturo procesorja 27°C, pri obremenjenem pa med 40°C in 45°C
Zadnjič sem namestu Golden Orba, pri neobremnejenem je temperatura proca 18°C pri obremenitvi pa KAR med 60°C in 70°C.
(Ko sem vklopil FAN control je število vrtljajev pri 65°C temperature CPUja, poskočilo kar na 12.000 rpm, pri neobremenjenem CPUju pa je vent delal na 3200 rpm).
KAJ JE NAROBE???!
Če bil problem nezadosten stik bi se povečala tudi temperature pri neobremenjenem procu.
Z navadnim ventom sem pri neobremenjenem compu imel temperaturo procesorja 27°C, pri obremenjenem pa med 40°C in 45°C
Zadnjič sem namestu Golden Orba, pri neobremnejenem je temperatura proca 18°C pri obremenitvi pa KAR med 60°C in 70°C.
(Ko sem vklopil FAN control je število vrtljajev pri 65°C temperature CPUja, poskočilo kar na 12.000 rpm, pri neobremenjenem CPUju pa je vent delal na 3200 rpm).
KAJ JE NAROBE???!
Če bil problem nezadosten stik bi se povečala tudi temperature pri neobremenjenem procu.
SCREW THE GOVERNMENT
alien-w ::
hmm... pozabil si povedati ker procesor, pa kolk ma voltazo... se to napisi. A si kupil novega gorba? Ker vcasih se pri starih (ze uporabljanih) tist mehanizem malce izrabi, in ga je treba prekrivit... ce je nov, je moznost, da ga nisi dobro gor dal... preveri, ce se je zataknil. Kater program uporabljas za odcitavanje temp? Pozabi na vrtljaje, ker so tudi moji malce cudni. Skace iz 0 na 250.000 povprecje je pa glih 5000 =)
cyber ::
PO mojem ti ne kaže pravilno temperature prever v biosu temperaturo, Kar se pa tiče obratov pa 12 000 rpm jih ziher neb mogel met z colerjem sploh pa ne priklopljen direkt na ploščo.
Jaz imam bakrenega dragona, pa ga nimam priklopljenega na plato ampak kar direkt na napajalc imam pa sicer 7200 rpm in bi lahko poškodoval plato al pa kaj jaz vem kaj, to sem sicer prebral na thermal tekovi strani kjer opozarjajo da ga ne smeš priklopit direkt na plato
ampak preko napajlca.
Z goldn orbom lahko imaš tam okrog 4800 pa do 6000 rpm to je maxi, ker sem ga sam imel in vem, pa še sam ne vem al so bili tisti obrati res pristni čeprav temperatura je bila ok.
V biosu ti ziher kaže prave obrate.
Jaz imam bakrenega dragona, pa ga nimam priklopljenega na plato ampak kar direkt na napajalc imam pa sicer 7200 rpm in bi lahko poškodoval plato al pa kaj jaz vem kaj, to sem sicer prebral na thermal tekovi strani kjer opozarjajo da ga ne smeš priklopit direkt na plato
ampak preko napajlca.
Z goldn orbom lahko imaš tam okrog 4800 pa do 6000 rpm to je maxi, ker sem ga sam imel in vem, pa še sam ne vem al so bili tisti obrati res pristni čeprav temperatura je bila ok.
V biosu ti ziher kaže prave obrate.
IR Babun ::
Mam Celerona II 566 Mhz na 1.504 V core
drugač je pa rablen, od frenda
v biosu bo problem prevert, ker ne snema temperature in ga v biosu ne moreš obremenit, da pa bi ga resetiral takoj pri obremenitvi in šel v bios, pa odpade, ker temperatura pade v 5s
drugač je pa rablen, od frenda
v biosu bo problem prevert, ker ne snema temperature in ga v biosu ne moreš obremenit, da pa bi ga resetiral takoj pri obremenitvi in šel v bios, pa odpade, ker temperatura pade v 5s
SCREW THE GOVERNMENT
alien-w ::
potem pa snami zadevo dol, pa tiste dva zatica malce prevzdigni, da bosta vzporedna z ostalim plehom... potem pa dej nazaj gor... bo sigurno boljsi stik...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Regulacija CPU ventilatorja? Visoka temp. cpu-jaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2565 (2443) | umax |
» | AMD Athlon 2400 pregrevanje?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 956 (900) | nekajn |
» | Zalman 6000cu OEMOddelek: Kaj kupiti | 1560 (1227) | AtaStrumf |
» | Lastniki XP1800+ pomagajte.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1412 (1021) | Hux |
» | Temperatura duron1000Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1708 (1339) | krucymucy |