» »

Cenzura v MSN Messengerju

1
2
3

Volk| ::

Probajte Yahoo Msn.
Men je ok. Pa tam čez lužo je ta najbolj razširjen. Pa še preprost je.

Matek ::

Najbolj zanimivo pri vsem tem je, da se vsi neki kurcite, a v resnici ni nobenga, ki bo sploh rabil posiljat tak link.

8-O Odpri oči! Kaj je narobe s takim linkom? Na ogromno straneh maš pač php skripte, ki urejajo downloadanje in dostop do datotek in zdaj ne moreš več takega linka prilepiti nikomur. V čem je fora? Itak gre v 99% za legalne datoteke. Pa ne bluzit o tem, da ni nobenga, ki bi to rabu. Če grem zdejle searchat po svojih logih, bom ziher najdu tak link parkrat pejstan.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tic ::

Cenzura nas moti. Kakršnakoli, kjerkoli.

Podpišem, stokrat!
persona civitas ;>

Kami ::

Hecno, jaz sem probal pa je dobil prejemnik.

Kaj pa čće uporablaš gaim plugin za šifriranje? Ključ tak maš samo ti pa drugi user pol dobiš link ker server nima kluča ane

Tic ::

Pol pa da namesto http://www.domena.si/download.php tole, http://www.domena.si/download.ph in poveš, naj na koncu doda p.
persona civitas ;>

Matri[X] ::

Ja itaq, kot da lame userji to znajo.

pro2c ::

tale velja za windows messengerja ali msn messengerja (kljub podobnosti sta to razlicna programa, prvi je zraven winsow (zadnji 4.7), drugega je treba downloadad (zadnji 7.5).

Sem probal na msn messengerju in je cenzura :(
--- www.DrinkProg.com ---

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pro2c ()

alesrosina ::

hehe, vsi k ste tolk proti MS in mate ful radi gugl ... dejte mi povedat zakaj? sej je gugl cist isti, kmal bo nadziral celotn internet oz. ga dejansko ze (spomnite se, kako vsak pride do info ... gre na gugl in isce) - in ce se guglu sprdne, lahko scenzurira karkoli hoce (spomnimo se raznih for, v stilu vpises nek smesn keyword, in ti da prvi zadetek stran od bill gatesa).
Ne me narobe zastopt, men osebno se j*be za take malenkosti, msn mi je se vedno najbl kul.

PS: sej ce ne marate nacickanga MSN messengerja, lahko nucate pac windows messenger.

strictom ::

TeamSpeka vas vse poowna, newbiji :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

BigWhale ::

Messengerji so precej nadlezna stvar... :P

Bakunin ::

zakaj nekdo, ki napise nekaj cez MS, dobi nazaj da je "linux fan" ?

recimo da ljudem priporocas GAIM namesto MS odjemalca za MS. Kaj ima tu linux zraven ?

NIC!

razen to da sta oba (gaim in linux) izdana pod GPL licenco.
ce nekdo ne vidi (ozi. noce videti) razlike, potem naj bo raje tiho....

ne mesat jabolk in hrusk.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

MasterMind ::

Pa mimogrede.. Za Google talk ne rabiš nujno imet Google talk klient. Na Google talk se lahko povežeš z navadnim Jabber klientom.. In pri Googlu so tudi rekli, da bojo svoj strežnik(je) prilagodili, da se bodo povezali z ostalimi jabber strežniki.
Gentoo, KDE uporabnik.

hruske ::

Ja, ne me mesat.
Miranda in Kopete sta vredu, Gaim pa je prevelik za na zaslon.
Ti multisposobni odjemalci so verjetno ena bolj pametnih pogruntavscin, ravno tam nekje, kot je iznajdba vecih protokolov neumnasta. :)

Sicer pa ... a je kdo za slovenski jabber network? :D
Rad imam tole državico. <3

lordgreg ::

kako mi je zanimivo, da vsi jočejo in se pritožujejo nad Microsoftom. kaj se imenujejo taki? mladoletni? pubertetniki? tisti, s kratko pametjo?

1. vsak drugi od vas ima grafično vredno več kot 20.000SIT. če ste tako proti MS-ju, potem mora biti več kot 1/2 uporabnikov tukaj linuxašev?
2. če si linuxaš, si kreten ko se s tem hvališ, potem pa pokažeš screenshot namizja. linux je še vedno en in edini pravi, če uporabljaš konzolo. raje po pravici povejte, koliko vas dejansko vsakodnevno uporablja linux? in ne, mandriva in livecd distribucije ne štejejo. pravi linuxaš ravno nebo klatil kako MS sux in oh in sploh.

3. potem pa seveda blatenje čez MSN Messenger, češ, kako je načečkan, kako je skomercializiran in oh in sploh kako gtalk rula, in da GAIM 0wnz0rz in da imamo mi več trave doma in moram enkrat dalj od tebe kosit. get real!

3.1 če bi rad clean interface uporabljaj Windows Messenger, ki ga pravtako redno posodabljajo ali pa dljaj mess.be patch za MSN Messengerja.
3.2 primerjaš gaim in msn msgr. se je komu posvetilo, da primerja IM program z 1 protokol in program ki se lahko poveže na več strežnikov oz. uporablja več protokolov?

MSN oz. MS in Yahoo! naj bi združila moči, in njuno bazo v celoti spela. torej MSNIM + YIM = MSN&Y IM

drugače pa,.. predvidevam, da je vaša stroka poznavanje in proučevanje MSN-a, da vsi argumentirano govorite o tem, kako je en boljši od drugega in kako MS sux?

se spomnite tega iz osnovne šole:
"le čevlje sodi naj kopitar"
?

poznate pomen?



če se sedaj še hvalite, češ "kdo se pa ne spomni tega", potem tudi veste, da ta verz opisuje nikogar drugega kot vas, Kopitarje.

4DFX ::

Trillian tud ni slaba zadeva... osebno brez tega programa ne morem živet ;)
Je odlično nastavljiv in omogoča povezavo do praktično kateregakoli IM omrežja ter podpira vse od pluginov do skinov in še marsičesa. Žal ima marsikatero nekompatibilnost z msnjem in podobnimi bedarijami.

Da ne bom preveč zašel s teme, menim da si je msn prilastil svojo pozicijo v medmrežju na skrajno nepošten način, kar je zelo žalostno... Več ko bo cenzure, več ljudi se bo (hopefully) odločilo za konkurenco. Way to go Microsoft!

Microsoft ::

Trubadur, kake privat zadeve, kje to nekaj sanjas no?! Ce so to naredil, so recimo globalno nemogocil pac ta php. In to nima veze z zasebnostjno. Zasebnost bi bla, ce bi samo tebe neki sledil, pa ti onemogocil kake stvari.
Ker pol je isto, kot bi rekel, da se vtikajo v zasebnost, ker ti ob obisku strani (tud google ma tko) nastavjo jezik na tvojo drzavo. Pa bos zdej reku, da se vtikajo v zasebnost, ker teb nastavjo na slovenski jezik, enem avstricu pa na nemski jezik in da zdej to ni fer in vdor v zasebnost.
Buh pumagi.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

christooss ::

1. Jst mam graficno pod 2k sit
2. Jst uporabljam Linux vsakodnevno
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

kriko1 ::

linux je še vedno en in edini pravi, če uporabljaš konzolo.

Od kje pa to tebi? Kolikor jaz vem je tole stvar okusa, so eni ki radi šraufajo samo po konzoli, eni ki radi samo klikajo, in smo tudi taki ki radi počnemo oboje. Pa vseeno ali uporabljaš grafično namizje (kde, gnome, xfce...) ali konzole, linux je v ozadju, en in edini pravi. :))

Aja, pa stalno ga uporabljam (~ 2 meseca od migracije z win naprej).

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: perci ()

alexb ::

Jux: http://www.secway.fr/products/simplite_...

Tole je enkripcija za MSN.

PrimozR ::

Testiram GAIM, zaenkrat zadovoljen, semi-navdušen.

Nejc Pintar ::

če ti GAIM odpove imaš na voljo še Mirando in Trillian
Lahko je biti prvi, če si edini!

mathjazz ::

Google Talk je, vsaj za zdaj, drekec pekec.
www.getfirefox.com

MasterMind ::

Uporabljam Linux od migracije naprej.. kak let ali dva :P. (Ni ga čez kopete ;)). Že samo zaradi tega, ker lahko pošiljam nudge brez omejitve >:D.

Kar se pa tiče Google talka. Pri njemu mi je všeč to, da uporabla Jabber standard, kar pomeni da se lahko povežeš s katerimkoli Jabber clientom. (Trillian, Miranda, Gaim, Kopete itd.)
Gentoo, KDE uporabnik.

Zgodovina sprememb…

mathjazz ::

Aja, pa še to: število Googlovih oboževalcev je zelo podobno številu Microsoftovih sovražnikov. Kaj lahko se zgodi, da bo čez 10 let situacija obrnjena. :-)

--

Adium!
www.getfirefox.com

Tr0n ::

Bla, bla... Drekec pekec je za tiste, ki pricakujejo ne vem kak GUI vmesnik, ki popapca 50% RAMa in vsebuje zraven osnovne funkcionalnosti se na tone nekih featurjev in eyecandija neuporabnega.

Ne ti meni drekec-pekec ... drekec. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Osprey ::

@Microsoft: Že sama cenzura je sporna in nepotrebna. Kot da to ni dovolj, filtrira menda samo linke s php skripti. Zakaj ne tudi kaj drugega, npr. ASP?

Hm, mogoče se bi morali spomniti, od kod izvira PHP in od kod ASP... :D

Fair play? :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

mathjazz ::

GTalk je navaden klient za IM, taki so obstajali že v 90. Lahko pa se motim, samo potem me prepričajte z argumenti.
www.getfirefox.com

Self-Defence ::

He he he! Bo treba spremenit download.php v dolnalož.php :D Dokler ne bojo tudi tega filtriral. Pol pa lahko gremo kar po slovarju naprej dokler ne zmanjka besed. >:D

Microsoft ::

Cenzura bi bla, ce bi cenzuriral besedo "fak". Al pa kaj takega. Za link download.php vam bodo pa sigurno nasli dost varnostnih argumentov, zakaj so ga odstranil. Itak, morte vedit, da lahko, da imajo oni celo bazo, kaj vse se posilja in potem precekirajo, kateri linki so najpogosteje razni virusi in ostala nesnaga.

Pa se php je "nesnaga", ki jo zelijo nadomestit z ASPjem. Menda tudi MSN Search favorizira IIS. Cudi me le to, da se menda ne zavedate pojma konkurence. Ko recimo Linuks nekje uspe, je to vse kul, ce pa "oni" naredijo kako stvar, da bi utrdili ali povecali svoj polozaj, je vse narobe. Pa menda ja ne mislite, da bojo stali na miru pa gledali v zrak?! To je konkurenca!!! V tistem pravem pomenu. Pa vam je vsec ali pa ne.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

MasterMind ::

M$. Konkurenca je v tem smislu, da poskušajo narediti produkt boljši. Takoj, ko pa gredo razvijat nove standarde, da otežijo konkurenci delo itd. To pa ni več prebavljivo. Nej se bolj osredotočijo na izboljšavo svojih produktov, kot pa metanja polen pod noge konkurenci.
Gentoo, KDE uporabnik.

MTm2H37rqt7B ::

Dokler GoogleTalk ne podpira video konference ga ne diram. Za tekstovno sporocanje je dober vsak IM klient, za avdio ciljam na Skype (bil je tudi vSkype ki je omogocal video konference,samo zgleda da je preimenoval v Festoon), za avdio+video pa MSN.

Last minute: Zgleda so Festoon priredili tudi za Google talk.

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

MasterMind, sej, nared svojo firmo, pa potem "konkurirja" na tak nacin. Da vidmo, kolko dni zdrzi taka firma.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Jux ::


1. vsak drugi od vas ima grafično vredno več kot 20.000SIT. če ste tako proti MS-ju, potem mora biti več kot 1/2 uporabnikov tukaj linuxašev?
2. če si linuxaš, si kreten ko se s tem hvališ, potem pa pokažeš screenshot namizja. linux je še vedno en in edini pravi, če uporabljaš konzolo. raje po pravici povejte, koliko vas dejansko vsakodnevno uporablja linux? in ne, mandriva in livecd distribucije ne štejejo. pravi linuxaš ravno nebo klatil kako MS sux in oh in sploh.

od 10h do 18h nucam Ubuntu, od 18h do 24h nucam wXP. Linux ni samo en in pravi - ljudje uporabljajo distribucijo, ki je celoten komplet. Nekako tako kot so wXP celoten komplet.

3. potem pa seveda blatenje čez MSN Messenger, češ, kako je načečkan, kako je skomercializiran in oh in sploh kako gtalk rula, in da GAIM 0wnz0rz in da imamo mi več trave doma in moram enkrat dalj od tebe kosit. get real!

Je pač načičkan do amena, miljon smajlijev in podobnih bedarij, nudge, ozadja za posamezne pogovore, slikce ki skačejo, slikanje namesto pisanja, ....

3.1 če bi rad clean interface uporabljaj Windows Messenger, ki ga pravtako redno posodabljajo ali pa dljaj mess.be patch za MSN Messengerja.

Človek bi si želel, da pride to out of the box, ampak bom preizkusil.

3.2 primerjaš gaim in msn msgr. se je komu posvetilo, da primerja IM program z 1 protokol in program ki se lahko poveže na več strežnikov oz. uporablja več protokolov?

Aleluja, ker uporabniki uporabljajo različne servise je super če imaš možnost v trayu imet samo eno ikonico za iM namesto šestih.

MSN oz. MS in Yahoo! naj bi združila moči, in njuno bazo v celoti spela. torej MSNIM + YIM = MSN&Y IM

Naj namesto tega raje omogočita da se bodo lahko povezovali klienti ala Gaim povsem transparentno v omrežje (torej brez čudnih hekov, katerih glavni problem so slabe hitrosti prenosnov).

drugače pa,.. predvidevam, da je vaša stroka poznavanje in proučevanje MSN-a, da vsi argumentirano govorite o tem, kako je en boljši od drugega in kako MS sux?

se spomnite tega iz osnovne šole:
"le čevlje sodi naj kopitar"
?

Če se ne motim smo uporabniki in konec koncev mi odločimo ali nam je UI všeč, ali nam je delovanje programa ok. S tvojim naivnim razmišljanjem bi bila večina programov neuporabnih, ker bi jih pisali programerji za programerje. Good luck ;).

Tako da ne bodi velika jokica, naslednjič ko bereš komentarje preskoči vse ki jih spišejo GoogleFanboyi in Microsoft fanboyi. Pa si rešil problem.

Microsoft - ti imaš pa resne težave objektivno pogledat na vsak topic povezan z MS, prav želel bi si da bi obstajala ignore funkcija. Tvoji posti me samo podžgejo da bi spisal en argumentiran odgovor, pa vem da je povsem brez haska. Ne diskriminiram - I hate all fanboys, /ignore on them all.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

sam si ne morem pomagat. jao. moram nehat brat slotech.

Cenzura bi bla, ce bi cenzuriral besedo "fak". Al pa kaj takega. Za link download.php vam bodo pa sigurno nasli dost varnostnih argumentov, zakaj so ga odstranil. Itak, morte vedit, da lahko, da imajo oni celo bazo, kaj vse se posilja in potem precekirajo, kateri linki so najpogosteje razni virusi in ostala nesnaga.

Glede na to da ostrani samo download.php, ni zadaj nobene baze virusov. Predvsem pa to naredijo tako da se tega sploh ne zaveš. Zakaj ne napišejo - link je bil prefiltriran in zakaj mi ne omogočijo da izklopim to? A se ti slučajno spomneš kakšnega argumenta zakaj bi link poimenovan download.php blokiral (btw. ima ga večino spletnih strani realiziranih v phpju, s katerih lahko snameš datoteko).

Pa se php je "nesnaga", ki jo zelijo nadomestit z ASPjem.

PHP je "nesnaga"? WTF? Kako lahko sploh označiš programski jezik za nesnago? Tako kot bi rekel da je slovenščina nesnaga? WTF?

Menda tudi MSN Search favorizira IIS. Cudi me le to, da se menda ne zavedate pojma konkurence. Ko recimo Linuks nekje uspe, je to vse kul, ce pa "oni" naredijo kako stvar, da bi utrdili ali povecali svoj polozaj, je vse narobe. Pa menda ja ne mislite, da bojo stali na miru pa gledali v zrak?! To je konkurenca!!! V tistem pravem pomenu. Pa vam je vsec ali pa ne.

Če linux nekje uspe - uspe ker je dober oz. boljši od ostalih. Ne zato, ker bi metal polena konkurenci pod noge. Razumeš? Konkurenca - takšna kot si jo potrošniki želimo - je tekmovanje pondunikov na trgu rešitev. Samo tako bova jst in ti dobila najcenejšo in najboljšo rešitev. Sej ni važno ali ima 90% delež linux ali MS, pomembno je da je bitka za te procente fer. Ne pa da se uporabnike prisili v neko izbiro zaradi tega ker nimajo alternative oz. jim je dostop do alternative tako otežen. Si predstavljaš da bi mel linux 90% tržni delež, tebi kot uporabniku MSja bi pa bilo vsakdanje delo oteženo, ker ni gonilnikov za wXP, ker ni softwarea ki bi ga rad uporabljal, ker ni iger, ker wordowi dokumenti ne delajo, etc...

Ampak sej vem - tole je bila poteza don kihota. Enjoy, fanboy.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Microsoft ::

Ma jst sm sam hotu povedat, da se ne jokat. Realni svet je nekaj drugega od tistega, kar vi vidite. Recimo, tole bote spet jokal?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

G-man ::

GoogleTalk=hype of power user snobs

Čeprav mi je všeč njegov izgled in vmesnik se moram sprijazniti s kruto realnostjo okolice - MSN. A ne bi bilo krasno, da bi IM-ji podpirali en skupen protokol? To mi gre namreč v nos že od samega začetka...:\

Tr0n ::

GMan doesn't like GTalk?

OMG! 8-O

Jux ::

Ma jst sm sam hotu povedat, da se ne jokat. Realni svet je nekaj drugega od tistega, kar vi vidite.

Jst že vidim realni svet takšen kot je, ampak se za razliko od tebe ne slepim da je to dobro zame.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Daedalus ::

Obstaja razlika med poštenim tekmovanjem in zlorabo prevladujočega položaja za umetno ohranjanje le-tega. To drugo že skoz počne Gates, samo eni cepci pač niso zmožni tega uvidet...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

sasox ::

Fak folk. Pa vi res nimate nic bolj pametnega za pocet? vedno iscete ene bedne teorije o cenzuri in o n razlogov zarote, nadzora...

Kaj ko bi kdo poiskal pravi razlog?


Tole filtriranje so IMHO naredili iz istega razloga kot npr. ISP-ji sfiltrirajo kaksno zadevo v primeru kaksnega worm outbreaka.

"Worm" Worm VBbot L je samo eden izmed mnogih, ki se "širijo" preko messengerja. V temu primeru dobijo uporabniki sporočilo z linkom nekaj takega: www.asianvideo.be/download.php?********.... Se pravi vsebuje download.php. URL pa čreva za .php pa so različna...


Torej. Ali preprečiti širjenje take nesnage in vklopit filtriranje? Ali pa enostavno pustiti, da se zadeve lepo širi naprej? :)

Tr0n ::

Ali pa ga po defaultu vklopit (za n00be) in dat opcijo za izklop filtriranja oz. nastavitev severity.

Kakorkoli ze - Google Talk saves the day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Jux ::

Si že povedal ene tisočkrat... neki že spemat z tem smrdljivim GTalkom, Google fanboy.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

poweroff ::

Da download.php obstaja veliko varnostnih razlogov, zakaj je teba to filtrirat (cenzurirat).

Obstaja tudi veliko razlogov zakaj je treba cenzurirat kritiko komunistične partije na Kitajskem.

Vendar ne eno ne drugo ne opravičuje cenzure. PIKA.
sudo poweroff

darkolord ::

Mimogrede, tisti ki ne uporabljate Microsoftovega clienta, se zgleda "ne smete" povezovovat v MSN omrežje: :D

You may only use Microsoft software or authorized third-party software to sign into and use the Service.

BendeR ::

Še enkrat preberi tvoj citat. ;)

darkolord ::

Ja še neki nepomembnega o avtoriziranih programih piše, kamor pa ne paše nobeden od teh, omenjenih v tej temi ;)

altered_ego ::

para!: Bakunin, zakaj, če drugje nimam kontaktov?


Nimas kontaktov? Kontakti so shranjeni na serverju, ne lokalno in bodo vneseni samodejno, ko bos dodal svoj account, pa naj bo program MSN, Trillian, Gaim, Kopete ali Miranda.

para! ::

Kontakte imam samo na MSN strežniku. Zato mi za ostale IMje dol visi.

lp
Death before dishonor!

Roadkill ::

darklord.. msn dela povsem lepo na GAIMU... Za moje pojme lepše kot na MS-jevem clientu.
Ü

poweroff ::

GAIM + enkripcija po defaultu.

Sicer pa če kdo hoče MENE dobiti, se bo meni prilagodil. In ne obratno. Toliko o tem kje ima kdo kontakte in kje ne.
sudo poweroff
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHPBB FORUM (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10315349 (10831) mmorph
»

Ubuntu 5.04 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
558870 (7205) Tarzan
»

Thunderbird ne bo dovolil infokraje

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
113373 (2774) der_Alte

Ustrezna zamenjava www.email.si

Oddelek: Omrežja in internet
53924 (3740) CaqKa
»

Arnes z novo linijo Maribor - Ljubljana

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
172560 (2560) PaJo

Več podobnih tem