Forum » Operacijski sistemi » Bodo XP-ji na drugem disku izbrisali boot linuxa?
Bodo XP-ji na drugem disku izbrisali boot linuxa?
Hair ::
Torej, tole je moj začeten problem.
Sedaj nameravam dat v kišto še en disk, naložit XP-je in Partition Magic, ter aktivirat D particijo.
Zanima me, če bo inštalacija novih winsev prepisala oz. izbrisala, onemogočila boot linux-a?
Lp!
Sedaj nameravam dat v kišto še en disk, naložit XP-je in Partition Magic, ter aktivirat D particijo.
Zanima me, če bo inštalacija novih winsev prepisala oz. izbrisala, onemogočila boot linux-a?
Lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
roscha ::
Se mi ne da brat tiste zblojene klobase...
Torej bi ti imel PREDVIDEVAM takole:
hda - Linux
hdb Winzos
Če je to res, potem je povsem enostavno. Odklopiš hda (zdaj master) in kot master nastaviš hdb. Nasnameš Winzos, potem vtakneš v mašino nazaj hda kot master, hdb pa kot slave. Popraviš grub ali lilo, ter končaš. Partitionšmornixa sploh ne potrebuješ.
Torej bi ti imel PREDVIDEVAM takole:
hda - Linux
hdb Winzos
Če je to res, potem je povsem enostavno. Odklopiš hda (zdaj master) in kot master nastaviš hdb. Nasnameš Winzos, potem vtakneš v mašino nazaj hda kot master, hdb pa kot slave. Popraviš grub ali lilo, ter končaš. Partitionšmornixa sploh ne potrebuješ.
Hair ::
Rad bi nazaj usposobil XP-je na tem disku. Nove bi naložil edino zato, da bi lahko s partition magic setal D particijo na active. Potem bi disk spet ven vzel.
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
roscha ::
Sem šel prebrat kaj te matra. Zgornji moj nasvet je za kanto, ker imaš winjajc na hda2(5?) in ne na ločenem disku.
MBR bo šel k vragu v vsakem primeru, če boš ponovno inštaliral Wingnoj. Rešitvi sta 2.
1. Po inštalaciji boot z Linux CDjem in ponoven prepis MBR-ja z Lilo ali Grub loaderjem. Ne vem katerega uporabljaš.
2. Pred inštalacijo win: konzola, root, narediš dd if=/dev/hda of=/pot-nakam/mbr-image bs=512 count=1
2a. Boot z Linux CDja, mount diska ali devic-a kjer je shranjen image MBRja, potem: dd if=/pot-nakam/mbr-image of=/dev/hda
To je to.
Simpl ko pasulj
MBR bo šel k vragu v vsakem primeru, če boš ponovno inštaliral Wingnoj. Rešitvi sta 2.
1. Po inštalaciji boot z Linux CDjem in ponoven prepis MBR-ja z Lilo ali Grub loaderjem. Ne vem katerega uporabljaš.
2. Pred inštalacijo win: konzola, root, narediš dd if=/dev/hda of=/pot-nakam/mbr-image bs=512 count=1
2a. Boot z Linux CDja, mount diska ali devic-a kjer je shranjen image MBRja, potem: dd if=/pot-nakam/mbr-image of=/dev/hda
To je to.
Simpl ko pasulj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | lilo boot loader problemOddelek: Operacijski sistemi | 1944 (1576) | Michael7 |
» | Dva diska, dva OS, en GRUB -> kako izklopit grub in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1824 (1662) | zee |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4461 (3796) | WarMaker |
» | Kateri boot manager?Oddelek: Operacijski sistemi | 1788 (1514) | sidney |
» | Formatiranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1356 (1282) | Yohan del Sud |