» »

notebook baterija - fuč

notebook baterija - fuč

ThinMan ::

Pozdrav vsem,

Ali mi lahko kdo pomaga oz. svetuje. Nemreč v rokah imam IBM ThinkPad R51 prenosnika - star 1 leto. Dela samo ko je priklopljen na elektriko, med tem pa oranžna led utripa - se ne polni.
Ko imam naložen sistem (winXP) in izklopim AC ugasne računalnik - kot da baterije ne bi bilo.

Zraven je programček, ki ti izprazni baterijo in ponovno nafila - verjetno je to od windowsov, skratka to ni važno. Kaj je pomembno je to da ta programček ne more izpraznit baterije ker ne zazna napajanja - javi kao da AC kabel ni priklopljen

Vzroki so verjetno:
- nepravilno polnenje baterije
- prevelik el. sunek v omrežju
- ostalo

Vsekakršna pomoč bi bila dobrodošla.

lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Šimpanz ::

Možno je da je problem v matični plošči, ki ne polni baterije ali pa je baterija zanič.

Henixman ::

REs da baterije na prenosniku ne vzdržijo nevem koliko časa vendar 1 leto je pa res malo premalo!!! ČE ga maš pa prklučenega na elektriko prek aadaprta ti pa lepo dela al kaj????
Moj fotr ma en programček k mu ga je dal sodelavc, ki je nekakšen vzdrževalec baterije vendar ti nebi znau povedat kk se imenuje!!! Sm vem da ni tisti k ga majo winski not!! LAhk da je res kaj z osnovno al pa z adaptrom za napajanje! Probaj najdet kakšno baterijo od podobnega pa poglej če tisto polni!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115353 (2123) sh00ter92
»

Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
556437 (4122) care20
»

ASUS K73E, Ko baterija pade na cca 45% se računalnik izklopi ??

Oddelek: Pomoč in nasveti
212563 (2197) sočan
»

Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6021847 (18474) MrStein
»

Microsoft: baterije niso problem

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4813645 (11562) Bor H

Več podobnih tem