Forum » Strojna oprema » notebook baterija - fuč
notebook baterija - fuč
ThinMan ::
Pozdrav vsem,
Ali mi lahko kdo pomaga oz. svetuje. Nemreč v rokah imam IBM ThinkPad R51 prenosnika - star 1 leto. Dela samo ko je priklopljen na elektriko, med tem pa oranžna led utripa - se ne polni.
Ko imam naložen sistem (winXP) in izklopim AC ugasne računalnik - kot da baterije ne bi bilo.
Zraven je programček, ki ti izprazni baterijo in ponovno nafila - verjetno je to od windowsov, skratka to ni važno. Kaj je pomembno je to da ta programček ne more izpraznit baterije ker ne zazna napajanja - javi kao da AC kabel ni priklopljen
Vzroki so verjetno:
- nepravilno polnenje baterije
- prevelik el. sunek v omrežju
- ostalo
Vsekakršna pomoč bi bila dobrodošla.
lp,
Ali mi lahko kdo pomaga oz. svetuje. Nemreč v rokah imam IBM ThinkPad R51 prenosnika - star 1 leto. Dela samo ko je priklopljen na elektriko, med tem pa oranžna led utripa - se ne polni.
Ko imam naložen sistem (winXP) in izklopim AC ugasne računalnik - kot da baterije ne bi bilo.
Zraven je programček, ki ti izprazni baterijo in ponovno nafila - verjetno je to od windowsov, skratka to ni važno. Kaj je pomembno je to da ta programček ne more izpraznit baterije ker ne zazna napajanja - javi kao da AC kabel ni priklopljen
Vzroki so verjetno:
- nepravilno polnenje baterije
- prevelik el. sunek v omrežju
- ostalo
Vsekakršna pomoč bi bila dobrodošla.
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
Henixman ::
REs da baterije na prenosniku ne vzdržijo nevem koliko časa vendar 1 leto je pa res malo premalo!!! ČE ga maš pa prklučenega na elektriko prek aadaprta ti pa lepo dela al kaj????
Moj fotr ma en programček k mu ga je dal sodelavc, ki je nekakšen vzdrževalec baterije vendar ti nebi znau povedat kk se imenuje!!! Sm vem da ni tisti k ga majo winski not!! LAhk da je res kaj z osnovno al pa z adaptrom za napajanje! Probaj najdet kakšno baterijo od podobnega pa poglej če tisto polni!!
Moj fotr ma en programček k mu ga je dal sodelavc, ki je nekakšen vzdrževalec baterije vendar ti nebi znau povedat kk se imenuje!!! Sm vem da ni tisti k ga majo winski not!! LAhk da je res kaj z osnovno al pa z adaptrom za napajanje! Probaj najdet kakšno baterijo od podobnega pa poglej če tisto polni!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik - kako polniti baterijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 15353 (2123) | sh00ter92 |
» | Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6437 (4122) | care20 |
» | ASUS K73E, Ko baterija pade na cca 45% se računalnik izklopi ??Oddelek: Pomoč in nasveti | 2563 (2197) | sočan |
» | Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 21847 (18474) | MrStein |
» | Microsoft: baterije niso problemOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13645 (11562) | Bor H |