» »

Zginilo 15gb prostora...

Zginilo 15gb prostora...

ddeben ::

Malce nenavaden problem ampak vseeno...Zgodilo se mi je to predvcerajsnem, ko sem nalozil pingo linux nato pa formatiral celoten disk in nalozil windows. Disk je seagate baracuda 160gb - od tega je bilo ob nakupu 150gb cistega prostora. Ob tem dogodku ga je zdaj priblizno 130gb. Zdej pa mene zanima ce je mozno da dobim nazaj tistih 20gb al sm obsojen da ostane tako kot je? Stric google ne najde nic na to temo...:\
Naj poudarim , da se tukaj ne gre za obnovo podatkov, ampak obnovo prostora.
  • spremenil: ddeben ()

Alec999 ::

Pojdi v Administrative Tools >> Computer Management >> Disk Management
pa poglej kaj ti tm notri pravi.

Lp,
Alec999

;(( Vse vredu...zazna tudi samo 130gb prostora. Cudno mi je tudi, da mi zdaj ze u biosu zazna disk kot 130gb.:\

Hmm naloz si program HD Tune 2.10 zgoraj ti izpise oznako diska in v oklepaju kok xxx GB ima!
Pa se na "Info" klikn pa poglej ucpodi "Capacity"

Sporoc kaj ti napise. Drgac pa nared low lever format ce bo slucajno pomagal.

Lp,
Alec999

Duke Nukem ::

a si naložil stare winse ??rabiš vsaj win xp sp1 :D :D

dobr vprasanje kere Windowse imas?
In pa katero maticno in procesor?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alec999 ()

Program bom jutri nalozil..Drugace imam up-to-date win xp pro. Maticna je gigabyte k8nf9 in athlon 64 3200+. Bom pa tudi se prodal low level format,ceprav mislim da bo kaj dosti pomagalo...:\

Bevcan ::

Če te prav razumem si ti poleg oken naložil linux in pol si mel na izbiro ali boš zagnal linux ali okna. Potem si ponovno namestil okna in ta možnost je izginila. Veš okna niso tako prijazna in so ti izbiro pri zagonu onemogočila. Si predstavljaš da bi ob namestitvi linuxa onemogočil okna. Microsoft bi jih verjwtno že tožil. Zdaj te pa zanima kako do tistega prostora ki si jih namenil linuxu. Fora je v tem da linux uporablja drugačen datotečni sistem ki ga windovs ne vidi in pač tiste particije ne pokaže. Rešitvi sta dve. Ponovno namesti linuks na staro particijo. Dobil boš prostor nazaj a ga boš lahko uporabljal le v linuxu. Ali pa formatiraj linux particijo v NTFS. Če pa hočeš spet združiti particije se pripravi na poslovitev vseh podatkov iz računalnika.
Govoril sem.

bobby ::

alooo, bios mu ga prepozna kot 130Gb!!!
spremlite temo ljudje!!

linux je naredu ti eno malo štalco. disk je sestavljen iz cilindrov, sektorjev, glav,..
in te vrednosti ti je spremenil!!!
poglej na disku (na nalepki) koliko so te vrednosti, potem pa s sandro, al pa kerim druggim progijem poglej, koliko ti tam pokaže te vrednosti. stavim da niso iste!!

najprej to nared, potem ti pa naprej svetujem.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

jest10 ::

Poglej v BIOSu, če imaš kje izklopljeno 48bitno naslavljanje

AndrejS ::

Linux je kot virus, le da je bolj škodljiv.

Evo iz sandre: Klik
Iz biosa: cylinders 65535
head 16

Se popravljam...disk mi v biosu zazna kot 136gb. V windowsih pa vseeno manj kot 130gb.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ddeben ()

bobby ::

dej odpri kišto pa na disku poglej, na nalepki, kolk cilindrov, glav in podobnih pizdarij ti piše!
sam še to pol pa mislim da pznam rešitev,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Na disku ne pise nic... samo serial/product number in podobne zadeve....Imam pa tole: Klik

Ponovno odpiram temo....Namrec vceraj sem se lotil ponovnega ozivljanja diska. se vedno mi ga zaznava kot cca 130gb od tistih 160gb. prisel sem do dolocenih ugotovitev.
Moj disk bi naj imel okoli 312,518,808 sektorjev, ima jih pa samo 268,433,341. Torej jih manjka kar precej. Kar zal mi je da sem šel nalagat tisti linux. Ima kdo kaksno idejo kako to nazaj dobit?:\

linuxdady ::

Timmah ::

probaj z seagate utils
donde esta francesca

BladE_ ::

sam neki :D Mas SP2?
Akcija - Reakcija

S seagate orodji za particioniranje nism nic dosegu....Ja bral sm da rabis sp2 - ga tudi imam ( imam licencne windowse, ce se katerega to moti), ampak celotnih 160gb mi je zaznalo tudi ko sm imel sp1 instaliran. Proklet linux mi je zasral vse... tistile live cd bom pa zdajle probal, pa porocam.

linuxdady ::

Linux ti seveda sam od sebe ni "zasral" ničesar.
Res pa je, da Linux premore orodja, s katerimi lahko nekdo, ki jih ne zna uporabljati, naredi več škode, kot koristi.

BoLhCa ::

Odnesi na servis ?

SasoS ::

z setmax lahko nastavljaš število sektorjev ki jih bo disk javil biosu. PREVERI DA JE ŠTEVILKA PRAVA, DELAŠ NA LASTNO ODGOVORNOST.

Ne dela....:\ Mah, se bom pac sprijaznil s tem problemom....:)

zee ::

imaš SP2? si nadgradil bios?

Linux ti ni naredil nobene štale...na prenosniku imam nameščen tako Linux kot Windowse, pa lahko oba sistema nalagam ločeno brez problema.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nerealna kapaciteta diska ob instaliranju OS

Oddelek: Operacijski sistemi
131763 (1308) bluefish
»

Kaj porečejo vedilki diski ob formatiranju WinXp+SP2 ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
81427 (1347) BaRtMaN
»

Particija izginila -- pomoč

191528 (1286) misso
»

Sveza instalacija XPjev,disk 200gb prepozna samo kot 130gb??

191738 (1431) jernejc
»

Nov 160GB vendar zazna samo 130GB (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
585000 (3826) Yamasaki450

Več podobnih tem