» »

memory benchmark

memory benchmark

Neo32 ::

V cem je fora da mi Sisoft Sandra vedno zamrzne ko dam memory benchmark, ampak vedno, tud k recmo restartam comp pa zalaufam benchmark mi stekne. V cem je fora?

AtaStrumf ::

KHM KHM, lahko da si te samo zdi da ti zašteka, ker se vse ustavi medtem ko testira. Saj ti piše da ne smeš med testom nič ne delati in ne premikti miške in podobno. Test je precej dolg, še posebaj če imaš slabo mašino. Počakaj kakih 5-10 min in če se ne bo test končal, pol pa lahko da ti res zmrzne.

Am ma sej masina sploh ni slaba samo sem probal ze stokrat, sem dal ta test su na kufe prsu cez eno uro nazaj, steknu pa tud tale MemTest mi stekne. A je mogoce RAM zanc?

AtaStrumf ::

Čist možno da te ram heca. Če imaš možnost ga ven potegni pa daj nazaj noter, pa glej da bo v DIMM 1. Pol ko bo noter pa ga še malo podrkaj da bo orenk noter sedu. Pol pa probaj še enkrat.

Brane2 ::

Neo32:

>V cem je fora da mi Sisoft Sandra vedno zamrzne ko dam memory benchmark, >ampak vedno, tud k recmo restartam comp pa zalaufam benchmark mi stekne. V >cem je fora?

Je stvar frizirana-navita ?

Aljo1 ::

Možno da je ram kriv. Probaj s kakšnim memory test.
npr. ta
Če moš errorje pa kar na servis.

Ja ok to je res sistem je navit da kr svica od nega sam, prej k pa je blo vse pod defaultom pa tud ni delal. A mors pr temu programu memo test vpisat RAM tulk kukr ga mas al kuko?

Pa se nekaj ko dam comp na 133 FSB-ja frizne zakaj, a ni to scena da ram dela pol na 133 Mhz-ja al kuko, ce kdo ve nej mi prosm razlozi ker od tega pa res nimam blage:D.

mobisuxguru01 ::

pejd kr od začetka pa povej kakšn proc maš pa na kok si ga navil, pa a maš noname rame al kj bl kvalitetnga pa tko naprej, pa grafiko tud povej

Am ja, pa zacnimo:

AMD Duron 950@1150mhz
320MB RAM-a (blage od firme)
Abit KT7e
GeForce MX200 32MB 166/175@180/200
IBM DTLA 30GB

Ql?

tec ::

Ce dvignes FSB na 133, ti RAM avtomaticno dela na 133 mhz. Torej, ce ti racunalnik zmrzne je lahko edini problem v pregrevanju ali v RAMu. V tvojem primeru, je verjetno slednje. Lahko poskusis tako, da dvignes FSB na 133, ugasnes racunalno, izpraznis vse RAM slote razen enega in poskusis ce dela. Tako naredis z vsemi ostalimi RAMi.

Ej thanks, sej sm mislu to nardit ampak nism bil cist zihr ce je to to. Verjetn je to da je RAM v kurcu, mal sumum 64-ko ker je ze mal stara pa zdelana. Bom probov. THNX!

kuglvinkl ::

Neo: a si spustil množilnik, da si lahko dal na 133 FSB, al maš hudičevo dobro hlaajenje?

BTW: meni tudi ne dela v Sandri CPU & BIOS Info (neki tazga). Po moje, ker je "navit" (850@901:D)
Your focus determines your reallity

Brane2 ::

tec :

>Ce dvignes FSB na 133, ti RAM avtomaticno dela na 133 >mhz.

Tezko verjamem. To bi pomenil, da moj PC100 RAM ne more delat s Pentiumom.
Po drugi strani, ce bi mi plata spustila FSB na 100 MHz zaradi RAMa, pa bi nepotrebno izgubu hitrost pri delu z graficno, ki bi vseeno lahko delala s full brzino.
Zdi se nepotrebno. Si ziher ti v to ?

>Torej, ce ti racunalnik zmrzne je lahko edini problem v pregrevanju ali v RAMu.

Mwmory benchmark verjetno delno izklaplja CACHE in skace po spominu v najrazlicnejsih vzorcih. Ne vem, kako ima P3 zrihtano kontrolo cacheja in ali se ga da delom,a izklopit (da ti recimo programcek ostane v CACHEju, dostopi v pomnilnik pa gredo direkt mimo L1 in L2 v RAM).
Ce se ga ne da pametno izklopit, potem verjetno program skace po spominu ko blesav, da mu CACHE ne more sledit in da prakticno nicesar se ni v CACHEju.
To pa pri WIntel kombajnu pomeni jako ostro voznjo v ovinkih in pri OC procesorju se mimogrede zgodi, da si CPU izpahne kak register zajame vsebino napacnega naslova...

>V tvojem primeru, je verjetno slednje. Lahko poskusis >tako, da dvignes FSB na 133, ugasnes racunalno, izpraznis >vse RAM slote razen enega in poskusis ce dela. Tako >naredis z vsemi ostalimi RAMi.

Se strinjam. Pred tem naj tip spuca kontakte RAMov s trdo radirko (za kulije) in jasno spuca ostanke radirke dol, preden jih zabrise v masino...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BIOS masterji malo pomoči prosim!

Oddelek: Pomoč in nasveti
171770 (1529) Arthur
»

celeron 800/900

Oddelek: Navijanje
372147 (1561) Brane2
»