Forum » Pomoč in nasveti » Problem z zagonom
Problem z zagonom
Silentman01 ::
Konfiguracija
Osnovna: EPOX 8RDA3I
Procesor: Sempron 3000+
RAM: GEIL 1x512, 1x265
Grafična: GF 6600
Problem je sledeč:
Računalnik normalno deljue, pečem CD, naenkrat zamrzne.
Pritisnem reset in računalnik se resetira in začne piskati (izmenično piskanje)
Ugasnem vse skupaj, resetiram C-MOS a zadeva ne deluje!
Ko prižgem računalnik ventilatorji delajo, a nič se ne zgodi.
Vse sm že razstavil, očistil in preveril kontakte a še vedno nič!
Svetujte mi prosim!
Osnovna: EPOX 8RDA3I
Procesor: Sempron 3000+
RAM: GEIL 1x512, 1x265
Grafična: GF 6600
Problem je sledeč:
Računalnik normalno deljue, pečem CD, naenkrat zamrzne.
Pritisnem reset in računalnik se resetira in začne piskati (izmenično piskanje)
Ugasnem vse skupaj, resetiram C-MOS a zadeva ne deluje!
Ko prižgem računalnik ventilatorji delajo, a nič se ne zgodi.
Vse sm že razstavil, očistil in preveril kontakte a še vedno nič!
Svetujte mi prosim!
Ni vse tako, kot se zdi!
- spremenil: Damjan Jagar ()
glinik ::
Če ti bo kaj pomagalo, vsako važno komponento sprobaj na kakšnem drugem računalniku. Tako boš vedel kera komponenta te zajebava, če te.
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Ja bo storil tako...
Se da sploh še kaj storiti razen resetiranja C-MOSa?
Se da sploh še kaj storiti razen resetiranja C-MOSa?
Ni vse tako, kot se zdi!
DominusSLO ::
Ponavadi piskanje nekaj pomeni-poglej navodila.
Lahko probaš vse nepomembne zadeve odkopit in videt, če ti zboota. Ram lahko probaš enega ali drugega, ker maš 2 modula, odklopi cdrome, diske. Če ni nič od tega, ostane po mojem mnenju še možnost pokvarjene plate ali proca. Glede na simptome, ne verjamem, da je šla grafa ali napajalc.
Lahko probaš vse nepomembne zadeve odkopit in videt, če ti zboota. Ram lahko probaš enega ali drugega, ker maš 2 modula, odklopi cdrome, diske. Če ni nič od tega, ostane po mojem mnenju še možnost pokvarjene plate ali proca. Glede na simptome, ne verjamem, da je šla grafa ali napajalc.
Je možno da se je sesul BIOS?
Kakšni so sploh simptomi če npr odpove procesor?
Proc je bil rahlo navit, vendat temperatura NIKOLI ni presegla 50 C, ponavadi je bila temperatura tam okrog 46 C.
Problem je tudi v tem da sedj ko vklopim comp ne piska več ni važno ali poberem rame kartice in diske ven, še vedno isto...
Kakšni so sploh simptomi če npr odpove procesor?
Proc je bil rahlo navit, vendat temperatura NIKOLI ni presegla 50 C, ponavadi je bila temperatura tam okrog 46 C.
Problem je tudi v tem da sedj ko vklopim comp ne piska več ni važno ali poberem rame kartice in diske ven, še vedno isto...
Ni vse tako, kot se zdi!
lambda ::
Poglej kateri bios maš, potem pa na google-u poglej kaj pomenijo določeni piski pri tem biosu ... s tega ugotoviš ali je ram, grafa, proc, mb, ...
Kot sem rekel piskov NI!
na EPOXovem LED ekrančki na osnovni plošči mi gori FF.
To je to
na EPOXovem LED ekrančki na osnovni plošči mi gori FF.
To je to
Ni vse tako, kot se zdi!
igor0203 ::
Da se ti ni proc skuru? Drgač pa razstavi komp in če maš možnost sprobaj vsako komponento na drugem kompu in tako boš videl kaj je narobe.
A imaš dober stik med procem in hladilnikom?
A imaš dober stik med procem in hladilnikom?
farko ::
Posluš če boš odprl pc poglej kabel ki napaja matično ploščo s tokom.Če je zapaljen je bil kurtšlus.Možno pa je da so rami.
Jes sem vedno ko mi je to naredil potegnil napajalni kabel iz vtikača na plati pa ga nazaj vklopil pa je pomagalo.
Jes sem vedno ko mi je to naredil potegnil napajalni kabel iz vtikača na plati pa ga nazaj vklopil pa je pomagalo.
farko
Ugotovil sem da je šel procesor !?!?!?
Sedaj pa mi razložite kako se je lahko skuril, temperatura namreč ni nikoli presegla 46 C!
Proc je še v garanciji, mi jo bodo priznali?
Sedaj pa mi razložite kako se je lahko skuril, temperatura namreč ni nikoli presegla 46 C!
Proc je še v garanciji, mi jo bodo priznali?
Ni vse tako, kot se zdi!
zee ::
pač nekako ne omeniš tega, da je bil procesor navit pa je.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Damjan Jagar ::
Resno, daj izbiraj naslove tem. Nisi novinec in bi to lahko že vedel. Naslednjič, zaklep.
http://jagar.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9896 (8358) | Helena123 |
» | Nekaj crknilo, ne vem kaj (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6678 (5694) | Gapi182 |
» | Asus p5q Pro Turbo startup problemOddelek: Strojna oprema | 1673 (1384) | Engineer_SLO |
» | baterija biosa pri računalnikihOddelek: Pomoč in nasveti | 2297 (1980) | Pyr0Beast |
» | ATI AGP ne zažene sistema (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3616 (2875) | boset |