» »

dostop do interneta preko EDGE/GPRS/UMTS/....

dostop do interneta preko EDGE/GPRS/UMTS/....

petrusko ::

Zanima me ali ima kdo izmed vas kakšno izkušnjo z dostopom do omrežja internet preko UMTS/GPRS/EDGE in ostalih mobilnih povezav.
Ne zanimajo me tisti ki občasno uporabljajo GPRS, ampak tisti ki resno uporabljajo tak način dela na terenu (Prenosnik + mobilc)

Kakšna je dosegljivost oz. pokritost? V katerem omrežju? Kakšne so vaše konkretne izkušnje?

Namreč resno razmišljam o takšnem načinu dostopa do interneta - 5GB prometa/ mesec = 9kSIT
Vem je počasnejši, dražji od trenutnih ponudb vendar mi ne preostane nič drugega ker pri nas xDSL še ni mogoč.

Hvala za vse odgovore.
LP Peter

enough98 ::

Skoraj dnevno uporabljam GPRS povezavo (Mobitel) v internet. Notebook je Compaq Evo N620c, telefona sta SE T610 (privat) in Nokia 6310i (sluzben). Povezava je IR.

Kar s tice dosegljivosti omrezja nimam tezav (storitev uporabljam vecinoma zvecer), problem je le z Nokio (povezava se pogosto prekinja - nekajkrat na vecer), medtem ko s SE nimam teh tezav (brez problemov dosegam 5-urne session-e).

Edit: edino obcasno (cca. enkrat na dva meseca) se ne morem povezati, nakar aparat resetiram in deluje brez problema. Vzroka za to nisem uspel najti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: enough98 ()

neoto ::

Sam uporabljam UMTS povezavo - PC kartica (ker v LJ nimam druge možnosti za internet). Sem bil precej prijetno presenečen, ko sem začel tole uporabljat. Prenaša se vse do 48 kB/s (kilo bajtov!!), ponavadi okoli 30-35. Odzivnost je v rangu dial-upa.
Kje si pa dobil tisto cifto 9k SIT za nekaj giga na mesec? Jaz poznam le 0.5 GB za 5k na mesec!?

petrusko ::

Hvala za oba komentarja.

evo pri SI.mobilu EDGE potem pa tudi pri Mobitelu vsi paketi
Skratka precej poceni - skrbi pa me delovanje v praksi

LJ in okolica ni tako problematična kot delovanje na obrobju - se pravi tam kjer pride do mešanja signalov iz tujih držav.

LP Peter

neoto ::

Ja, sem videl cene. No, če bom potreboval kaj več, vem kam se zdaj moram obrnit...

Drugače pa kolikor sem slišal, EDGE sploh ne dosega že postavljenih mej, kaj šele da bi konkuriral UMTS-u. (Baje...)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14035706 (20810) Veron
»

Mobitelov internet???

176228 (5680) ahac
»

Mobitel UMTS ali Simobil Vodafone

243669 (2978) flipflop
»

Internet v rovtah=) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
736828 (4627) Duke Nukem
»

Ker Kekec bo plaču 15.000 sit /mesec za UMTS (strani: 1 2 )

867530 (5911) CaqKa

Več podobnih tem