» »

Menjava elektronike na disku WD120JB

Menjava elektronike na disku WD120JB

rebro ::

Pozdravljeni!

Imam en disk od WD firme, ki je spustil dušo:( . Ni problema, je še v garanciji, ampak rad bi dobil dol podatke, ki so zame ZELO ZELO POMEMBI....0:) ...V biosu disk normalno zazna, ko pa pride v windowse, pa ni nikjer sledu o kakih particijah, ali čem podobnim ( Poizkusil sem v disk managerju in partition magic-u).......Disk se normalno zavrti, nič ne škrta in ne spušča kakšnih čudnih zvokov.....Sumim na elektroniko, zato bom sedaj od drugega WD-ja 120BB dal elektroniko not (ploščica je na pogled čisto enaka) in poizkusil.....Težava je, ker ne vem, ali se mi to sploh splača, ali je sploh možno, da je elektronika zanič in pa, ali je kaj narobe, če dam na JB disk (8MB rama) elektroniko od BB dika (2MB rama) ...kapacitete so enake, ali lahko slučajno skurim elektroniko, če zamenjam??

Prosim bistre glave za pomoč !!!
LP...Rebro8-)

rebro ::

Kaj res nihče še ni delal podobnih stvari, al kaj!?!?!?

baresi ::

Mislim da ni problem elektronika. Imel sem podoben problem, rešil sem ga z nekim programom v stilu partition recovery, ne spomnim se več imena, bom še malo poiskal.
lp baresi

ql000 ::

Jaz sem pred kratkim kolegici rešil podatke iz fentanega diska s pomočjo Suse Linuxa (9.2 Pro). Disk sem priklopil v računalnik pod kotom, pač ker je samo v takem položaju delal. Suse je sam zaznal nov disk, potem, pa ko sem se logiral sem pa samo še nastavil mount point (naredil sem si direktorij kamor sem priklopil disk). Res, da je precej dolgo časa mlel, samo podatke sem pa vse rešil. Predkratkim sem napisal post na to temo (uporabi iskanje).


P.S.
Z windowsi si nisem mogel nič pomagat, lahko pa poskušiš s programi kot so getdataback,... tudi poglej po starih postih.

LP

rebro ::

ql000....Ja maš prav, obstoječi programi za recover pomagajo, vendar samo, če ti particijo bilo kje vidiš, da jo sistem zazna, če ne, si ne moreš nč pomagat...

Tomay ::

Sem počel nekaj podobnega in mi ni uspelo. Zaenake diske obstaja več različnih ploščic, pa še firmware naj bi bil enak. Če sta diska identična bi moralo delovati. Ravno danes sem poslal WD1200JB nazaj wd-ju, ker je začel ropotati (cviliti), drugače pa je deloval brezhibno.
Voodoo 4Ever

baresi ::

Program se imenuje BootMaster, meni je odpravo vse težave kar se tiče particij in podatkov. Mislim da se splača probat.
lp baresi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Krvavo nujno potrebujem pomoc pri sesuti plati in disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
213793 (2697) McMallar
»

Pokvarjen disk - reševanje podatkov

Oddelek: Strojna oprema
161456 (1192) dzinks63
»

WD My book 1TB nehal delati

Oddelek: Strojna oprema
203536 (3155) abaximan
»

Reševanje podatkov z diska

Oddelek: Strojna oprema
354612 (3858) Spajky
»

A je možno rešit podatke ko disk 'crkne'?

Oddelek: Pomoč in nasveti
251562 (1179) dr.J

Več podobnih tem